Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

06

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / PLUS / Κορονοϊός – ζώα: Πάντα στο Χόνγκ Κόνγκ ζευγάρωσαν δέκα χρόνια μετά
PLUS

Κορονοϊός – ζώα: Πάντα στο Χόνγκ Κόνγκ ζευγάρωσαν δέκα χρόνια μετά

Κορονοϊός - ζώα: Ο ζωολογικός κήπος έκλεισε και μπορούσαν να συνευρεθούν ανενόχλητα.

Κορονοϊός – ζώα: Μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές για κάθε ζευγάρι, είναι όταν καταφέρνει να συλλάβει τους απογόνους του. Ειδικά όσοι προσπαθούν για αρκετό καιρό. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν δύο γιγαντιαία πάντα στον Χονγκ Κονγκ, που κατάφεραν να ζευγαρώσουν μετά από δέκα χρόνια προσπαθειών. Μπορεί το σεξ μεταξύ ζώων να είναι κάτι συνηθισμένο, ωστόσο δεν ήταν εύκολη υπόθεση για την Γινγκ Γινγκ και τον Λε Λε. Και αυτό διότι στον ζωολογικό κήπο όπου βρίσκονται, δεν μπορούσαν να κάνουν ελεύθερα… τη δουλειά τους. Ωστόσο, τώρα που ο κορονοϊός έφερε το κλείσιμο της δομής για το κοινό, η ευκαιρία δόθηκε και τα δύο θηλαστικά φαίνεται ότι δεν την έχασαν.

Ο υπεύθυνος του «Ocean Park», Μάικλ Μποος, δήλωσε σχετικά: «Η Γινγκ Γινγκ και ο Λε Λε ήρθαν στο Χονγκ Κονγκ το 2007. Από το 2010 προσπαθούσαν να ζευγαρώσουν, ωστόσο αυτό το πέτυχαν φέτος. Αν όλα πάνε καλά, τα σημάδια της εγκυμοσύνης θα αρχίσουν να φαίνονται στα τέλη Ιουνίου, αν και υπάρχει η πιθανότητα η Γινγκ Γινγκ να βιώνει… ανεμογκάστρι».

Πώς συνέβαλε ο κορονοϊός

Όπως μεταφέρει το CNN, ο Μποος συμπλήρωσε επί του θέματος: «Η επιτυχημένη φυσική διαδικασία ζευγαρώματος σήμερα είναι εξαιρετικά συναρπαστική, καθώς η πιθανότητα εγκυμοσύνης μέσω φυσικού ζευγαρώματος είναι υψηλότερη από την τεχνητή». Όλα συγκλίνουν στο ότι τα δύο χαριτωμένα πάντα κατάφεραν να πετύχουν αυτό που εδώ και δέκα χρόνια προσπαθούσαν. Αξιοσημείωτο είναι δε ότι ο κορονοϊός έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό -έστω και από σπόντα- καθώς βοήθησε στο να μην υπάρχουν αδιάκριτα βλέμματα.

Δείτε ακόμα

Η ζωή επιστρέφει στην Ουχάν – Δάκρυα χαράς, αγκαλιές, βόλτες 3 μήνες μετά!

“Η ζωή είναι μικρή”, γράφει ο Τζακ Ντόρσεϊ και δίνει 1 δις για τη μάχη κατά του κορονοϊού

Covid – 19: Πόσο ζει ο ιός σε μάσκες και χαρτονομίσματα

Το ευεργετικό φρούτο που αποτελεί «ασπίδα» της καρδιάς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις