Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορονοϊός Φίτζι: Κυκλώνας προκάλεσε ζημιές και τραυματισμούς (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Φίτζι: Κυκλώνας προκάλεσε ζημιές και τραυματισμούς (vid)

Κορονοϊός Φίτζι: Οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης αγωνίζονται να αποκαταστήσουν την επικοινωνία με το νότιο νησί Καπάβου.

Κορονοϊός Φίτζι: Οι κάτοικοι των Φίτζι, εκτός από το ξέσπασμα του κορονοϊού, έχουν έρθει αντιμέτωποι και με τις καταστροφές που έχει προκαλέσει ο ισχυρός τροπικός κυκλώνας Χάρολντ. Ο κυκλώνας, η ισχύς του οποίου βρίσκεται στην ανώτερη βαθμίδα της κλίμακας μέτρησης 5 πέρασε από το νότιο τμήμα των Φίτζι ισοπεδώνοντας σπίτια και κόβοντας τις γραμμές επικοινωνίας στο αρχιπέλαγος, το οποίο έχει υιοθετήσει περιορισμούς στις μετακινήσεις για να αναχαιτίσει την εξάπλωση της Covid-19. «Έχουμε δει αναφορές για τραυματισμούς. Τώρα όσον αφορά τον αριθμό ή την σοβαρότητα των τραυματισμών, αυτό είναι κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη», δήλωσε ο διεθυντής του Εθνικού Γραφείου Διαχείρισης Καταστροφών Βάσιτι Σόκο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θανάτους, αλλά περίπου 10 σπίτια στην Σούβα έχουν καταστραφεί, διευκρίνισε.

Οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης αγωνίζονται να αποκαταστήσουν την επικοινωνία με το νότιο νησί Καπάβου, μετά τα προβλήματα που προκάλεσε στο δίκτυο επικοινωνίας ο κυκλώνας, πρόσθεσε ο Σόκο σύμφωνα με το Reuters. Ο κυκλώνας έφτασε στα Φίτζι την ώρα που ο πληθυσμός του βρίσκεται ήδη σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Η έκκληση του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, εκτός κι αν οι αρχές τους καλέσουν να απομακρυνθούν από αυτά. Στην περίπτωση απομάκρυνσης από τα σπίτια, «τα κέντρα υποδοχής του πληθυσμού είναι ασφαλή, αποστειρωμένα και ελέγχονται ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα ξεπεραστούν οι δυνατότητές τους.

“Αυτοί που βρίσκονται σε καραντίνα λόγω της απειλής του κορονοϊού δεν θα αναμειχθούν με άλλους», διευκρίνισε ο πρωθυπουργός. Ο κυκλώνας Χάρολντ, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων στα Νησιά Σολομώντα προτού καταστρέψει κτίρια στο Βανουάτου, αναμένεται να συνεχίσει την πορεία του προς τα Τόνγκα εντός των ημερών, σύμφωνα με μετεωρολόγους.

Δείτε ακόμα

Η ζωή επιστρέφει στην Ουχάν – Δάκρυα χαράς, αγκαλιές, βόλτες 3 μήνες μετά!

”Free care for Covid”: Tα μηνύματα που προβλήθηκαν από ουρανοξύστη του Μανχάταν

Τραμπ: «Ο ΠΟΥ είναι κινεζοκεντρικός και τα έκανε μαντάρα»

Φινλανδία: Τεστ αντισωμάτων και αυστηρότατοι έλεγχοι στα σύνορα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις