Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

11

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορονοϊός Κίνα: Αισιοδοξία στο σημείο μηδέν της πανδημίας
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Κίνα: Αισιοδοξία στο σημείο μηδέν της πανδημίας

Κορονοϊός Κίνα: Ουδείς νέος θάνατος αναφέρθηκε εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στην ηπειρωτική Κίνα.

Κορονοϊός Κίνα: Τρεις ολόκληρους μήνες μετά την καταγραφή του πρώτου θανάτου στην Κίνα από τον ιό COVID-19 χθες ήταν η πρώτη μέρα, που δεν αναφέρθηκε κανείς νέος θάνατος. Στην ανακοίνωση αυτή προέβη σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, αφήνοντας μια χαραμάδα αισιοδοξίας για την εξέλιξη των πραγμάτων στο μέλλον. Υπενθυμίζουμε πως η ασθένεια πρωτοεντοπίστηκε στα τέλη του 2019, ενώ ο πρώτος θάνατος καταγράφηκε στις 11 Ιανουαρίου 2020. Από τότε οι καταγεγραμμένοι θάνατοι μόνο στην ηπειρωτική Κίνα έφθασαν τους 3.331. Και ενώ για όλο σχεδόν τον Φεβρουάριο ο αριθμός των νεκρών ξεπερνούσε τους 100 ημερησίως, άρχισε σταδιακά να μειώνεται. Την Κυριακή που μας πέρασε υπήρχε μόλις ένας νεκρός και χθες Δευτέρα, όπως ανακοινώθηκε, κανένας.

Μαζί με τον αριθμό των θανόντων μειώνεται όμως και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, ο οποίος ήδη από τις αρχές Μαρτίου διαγράφει μια σταθερά πτωτική πορεία. Την αισιοδοξία αυτή έρχεται να επισκιάσει η περίπτωση ενός δεύτερου κύματος, εισαγομένων κρουσμάτων στην Κίνα, περιπτώσεις που πλησιάζουν αθροιστικά τις χίλιες. Ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας εντοπίστηκαν 32 νέα κρούσματα μόλυνσης, όλα «εισαγόμενα», σύμφωνα με τις αρχές, που εντόπισαν άλλες 30 περιπτώσεις ασυμπτωματικών ασθενών, με το σύνολό τους να ανέρχεται έτσι σε 1.033.

Κορονοϊός Κίνα: Άρση των περιοριστικών μέτρων στην Ουχάν

Στη μεγάλη πλειονότητά τους, τα κρούσματα μόλυνσης και οι θάνατοι έχουν καταγραφεί στην Ουχάν, τη μητρόπολη της κεντρικής Κίνας όπου έκανε την εμφάνισή του ο ιός την περασμένη χρονιά πριν αρχίσει να εξαπλώνεται σε όλο τον πλανήτη — έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα τη ζωή σε πάνω από 70.000 ανθρώπους.

Η Ουχάν, σε καραντίνα την 23η Ιανουαρίου, θα δει τα μέτρα περιορισμού της να αίρονται αύριο Τετάρτη, όταν πλέον οι υγιείς καταρχήν θα αποκτήσουν ξανά τη δυνατότητα να βγαίνουν από αυτό το αστικό κέντρο των 11 εκατομμυρίων κατοίκων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ανεβαίνει και πάλι ο αριθμός των θυμάτων στην Ισπανία – Άλλοι 743 νεκροί

“Σταματήστε να παράγετε προϊόντα καπνού” – Ειδικοί προειδοποιούν τους καπνιστές

Στην εντατική παραμένει ο Τζόνσον – Δέχτηκε τέσσερα λίτρα οξυγόνο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις