Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

01

Οκτωβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορoνοϊός Κύπρος: Αποφυλακίζονται 114 κρατούμενοι από τους 800
ΚΟΣΜΟΣ

Κορoνοϊός Κύπρος: Αποφυλακίζονται 114 κρατούμενοι από τους 800

Κορoνοϊός Κύπρος: Στην Κύπρο αποφυλακίστηκαν κατάδικοι με ποινή φυλάκισης μέχρι 5 έτη.

Κορoνοϊός Κύπρος: Η Διεύθυνση των Φυλακών της Κύπρου ανακοίνωσε ότι αποφυλακίζονται 114 από σύνολο 800 κρατουμένων λόγω κορoνοϊού. Αποφυλακίστηκαν κατάδικοι οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης μέχρι 5 χρόνια, έχουν εκτίσει το μισό της ποινής τους μέχρι 19/4/2020 και τους υπολείπονταν 2 χρόνια για τη συμπλήρωσή της. Εξαιρέθηκαν καταδικασθέντες για αδικήματα φόνου, ανθρωποκτονίας, απόπειρα φόνου, σεξουαλικά αδικήματα κατά ενηλίκων και ανηλίκων, βιασμός, παιδεραστία, παιδική πορνογραφία.

Διευκρινίζεται ότι οι Κυπριακές Φυλακές ενεργώντας στα ίδια πλαίσια και υιοθετώντας αντίστοιχα έκτακτα μέτρα με αυτά που έχουν καθοριστεί σε άλλες αναπτυγμένες χώρες και έχουν γίνει αποδεχτά από επιτροπές διεθνών και ευρωπαϊκών θεσμών για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εισηγήθηκε την αποσυμφόρηση των Φυλακών στα πλαίσια πρόληψης της απειλής του κορωνοϊού, καθότι η απειλή έστω και ενός κρούσματος του μεταδοτικού ιού, θα επιφέρει αλυσιδωτά προβλήματα στον έγκλειστο χώρο, με γρήγορη μόλυνση των κρατουμένων και του προσωπικού, με τραγικές συνέπειες για τον γενικότερο πληθυσμό, επιφέροντας σοβαρό πλήγμα στη δημόσια υγεία.

Κρούσματα στην Κύπρο

Ανέβηκε στους 8 ο αριθμός των νεκρών στην Κύπρο, σύμφωνα με την διάσκεψη τύπου από εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας Κύπρου. Κατά την καθιερωμένη διάσκεψη τύπου των αρμοδίων του Υπουργείου Υγείας, ανακοινώθηκε ο εντοπισμός άλλων 32 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στην Κύπρο. Επομένως τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 262.

Δείτε ακόμα

Σκληραίνουν τα μέτρα στην Κύπρο: Σημαντική αύξηση του προστίμου

Αύξηση νεκρών στην Ισπανία – Ενθαρρυντική εικόνα στην Ιταλία

Μεγάλη κινητοποίηση στην Νέα Υόρκη: Aυτοσχέδιο νοσοκομείο στο Central Park (pics)

Δυο γειτονάκια στην Ιταλία βρήκαν τρόπο να τρώνε παρέα… on air

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις