Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

30

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορονοϊός Κύπρος: Η αύξηση των κρουσμάτων οδηγεί σε αυστηρότερα μέτρα
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Κύπρος: Η αύξηση των κρουσμάτων οδηγεί σε αυστηρότερα μέτρα

Κορονοϊός Κύπρος: Αύξηση της ποινής για παράβαση των μέτρων σε 300 ευρώ.

Κορονοϊός Κύπρος: Κατ’ εξαίρεση διακίνηση μόνο μια φορά την ημέρα με την αποστολή sms, χρήση εντύπου μόνο για άτομα άνω των 65, αύξηση της ποινής για παράβαση των μέτρων σε 300 ευρώ, απαγόρευση συνάξεων σε οικίες εκτός από όσους διαμένουν σε αυτά, καθώς και καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21:00 μέχρι τις 06:00 πέραν από τους εργαζόμενους που κατέχουν το ειδικό έντυπο, είναι μερικά από τα νέα πιο αυστηρά μέτρα για σκοπούς καταπολέμησης του κορονοϊού που ανακοίνωσε υπουργός Υγείας της Κύπρου Κωνσταντίνος Ιωάννου και τα οποία θα ισχύουν από αύριο το πρωί στις 06:00.

Σημειώνεται ότι τα κρούσματα στην Κύπρο φτάνουν στα 230, ενώ οι συνολικοί θάνατοι στους 7. Σε διάσκεψη Τύπου, στο υπουργείο Υγείας της Κύπρου, ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε και στα κριτήρια που θα ισχύουν για να επιτραπεί η είσοδος στην Κύπρο ατόμων τα οποία θα περιληφθούν σε νέο διάταγμα που θα εκδώσει. O ίδιος, ανακοίνωσε ότι το Σάββατο θα έρθει από την Κίνα το πρώτο μεγάλο φορτίο αναλωσίμων που έχει παραγγείλει η Κυπριακή Δημοκρατία. Επεσήμανε ακόμα ότι θα έρθει και η Επιτροπή Φαρμάκων σε έκτακτη συνεδρίασή της.

Τι είπε για τους εργαζομένους του τομέα υγείας

Μάλιστα, εξέτασε τις κατευθυντήριες οδηγίες που ετοιμάστηκαν από την συμβουλευτική επιστημονική επιτροπή και αποφάσισε να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες για τη διάθεση ικανοποιητικών ποσοτήτων των φαρμάκων που προτείνει. Ειδική μνεία, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έκανε ο Κύπριος υπουργός Υγείας στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, ευχαριστώντας τους και διαβεβαιώνοντας τους ότι «θα είμαι προσωπικά δίπλα τους, μαζί τους και δεν πρόκειται να τους αφήσουμε απροστάτευτους».

Δείτε ακόμα

Η Johnson & Johnson ξεκινάει δοκιμές εμβολίου σε ανθρώπους τον Σεπτέμβριο

Αυστηρά μέτρα και στην Τουρκία: 39 περιοχές σε καραντίνα

Μια πολύ τρυφερή στιγμή: Ιταλοί αστυνομικοί φορούν μάσκα σε ηλικιωμένο

Αγγλία, μια τραγική ιστορία – Πατέρας και κόρη υπέκυψαν στον ιό, μέσα σε 24 ώρες (pic)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις