Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ισπανία κορονοϊός: Συνεχίζουν να αυξάνονται νεκροί και κρούσματα
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία κορονοϊός: Συνεχίζουν να αυξάνονται νεκροί και κρούσματα

Ισπανία κορονοϊός: Ραγδαία αύξηση των θυμάτων στην Ισπανία το τελευταίο 24ωρο.

Ισπανία κορονοϊός: Στην Ισπανία καταγράφηκαν 849 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο. Συνολικά 8.189 άνθρωποι έχουν χάσει την “μάχη” με τον κορονοϊό στη χώρα, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν φτάσει τις 94.417, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Υγείας της χώρας. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός πως στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται διασωληνωμένοι 5.607 ασθενείς.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας έκτακτων περιστατικών του ισπανικού υπουργείου Υγείας, Φερνάντο Σιμόν, ο οποίος έχει διαγνωσθεί επίσης με κορονοϊό, έκρινε πως εάν η κατάσταση συνεχίσει έτσι μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι ΜΕΘ δεν θα έχουν χώρο να φιλοξενήσουν περισσότερους ασθενείς. Τα θετικά νέα είναι πως μέχρι σήμερα 19.259 άνθρωποι που είχαν νοσήσει έχουν πάρει εξιτήριο.

Ιταλία κορονοϊός

Στην Ιταλία, χώρα που έχει καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων, η καραντίνα αρχίζει να αποδίδει ενθαρρυντικά αποτελέσματα, τρεις εβδομάδες μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων. «Μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα φθάσουμε στην κορύφωση σε επτά έως δέκα ημέρες, και στην συνέχεια, ευλόγως, στην καθοδική πορεία της μετάδοσης», δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Πιερπάολο Σιλέρι. Η Ιταλία τήρησε σήμερα το μεσημέρι σιγή ενός λεπτού, με τις σημαίες μεσίστιες, στην μνήμη των θυμάτων της επιδημίας και προς τιμήν του υγειονομικού προσωπικού. Στην Ιταλία, τα συνολικά κρούσματα φτάνουν τα 101.379 ενώ οι θάνατοι τους 11.591.

Δείτε ακόμα

Υπερδιπλασιάστηκαν οι θάνατοι στην Αγγλία, 19χρονος ανάμεσα στα θύματα

Μεγάλη κινητοποίηση στην Νέα Υόρκη: Aυτοσχέδιο νοσοκομείο στο Central Park (pics)

Μεγαλώνει η «λίστα» νεκρών και κρουσμάτων και στην Ρωσία

Δυο γειτονάκια στην Ιταλία βρήκαν τρόπο να τρώνε παρέα… on air

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις