Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορωνοϊός – Νέα Υόρκη: Αυτοσχέδιο νοσοκομείο στο Central Park
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός – Νέα Υόρκη: Αυτοσχέδιο νοσοκομείο στο Central Park

Κορωνοϊός – Νέα Υόρκη: Το διάσημο Central Park της Νέας Υόρκης αλλάζει όψη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός – Νέα Υόρκη: Το νοσοκομείο στήθηκε εντός του Σαββατοκύριακου, στην περιοχή East Meadow του Central Park, ακριβώς απέναντι από το νοσοκομείο Mount Sinai, στο Μανχάταν, προκειμένου να φιλοξενήσει ασθενείς με κορωνοϊό, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών στην Νέα Υόρκη έχει φτάσει τους 1.000 – στους 3.000 σε όλες τις ΗΠΑ- και τα νοσοκομεία της πόλης δυσκολεύονται να συμβαδίσουν με τον αυξημένο αριθμό ασθενών.

Το αυτοσχέδιο νοσοκομείο θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 68 άτομα και δημιουργήθηκε με την βοήθεια της οργάνωσης Samaritan’s Purse, μιας ευαγγελικής χριστιανικής οργάνωσης με επικεφαλής τον Φράνκλιν Γκράχαμ, γιο του αείμνηστου τηλε-ευαγγελιστή Μπίλι Γκράχαμ. Την Κυριακή, η οργάνωση μετέφερε σε τέσσερα φορτηγά, εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων σκηνών, κρεβατιών, εξοπλισμό ατομικής προστασίας και 10 αναπνευστήρων για την θεραπεία των ασθενέστερων ασθενών. Μια ομάδα περίπου 70 εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, βοήθησε με την τοποθέτηση των μηχανικών και του λοιποί εξοπλισμού στις σκηνές.

Στρατιωτικό νοσοκομείο στο Μανχάταν

Η ομάδα έχει επικεφαλής τον Έλιοτ Τενπένι, έναν γιατρό που είχε βοηθήσει στην θεραπεία ασθενών με Έμπολα στην δυτική Αφρική, αλλά και Σύρους πρόσφυγες στο Ιράκ και θύματα σεισμού στον Ισημερινό. «Υπάρχουν πολλά περιστατικά εδώ στην Νέα Υόρκη και πολλοί άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια. Τα νοσοκομεία σε όλη την πόλη γεμίζουν και χρειάζονται όσο τον δυνατόν περισσότερη βοήθεια. Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Δεν θα το φανταζόμουν ποτέ ότι θα ερχόμουν υπό αυτές τις συνθήκες στην Νέα Υόρκη. Κι επίσης δεν πίστευα ποτέ ότι αυτή η πόλη θα ερχόταν αντιμέτωπη με μια πανδημία» δήλωσε στην New York Post.

Το νοσοκομείο Mount Sinai ανακοίνωσε, επίσης, τα σχέδιά του για την ανέγερση προσωρινών εγκαταστάσεων εκτός έξι νοσοκομείων του την περασμένη εβδομάδα. Την ίδια ώρα, ένα πλωτό στρατιωτικό νοσοκομείο κατέπλευσε επίσης στο Μανχάταν, με 1.000 κλίνες. Να σημειωθεί πως πολλές πόλεις στον κόσμο έχουν προχωρήσει στην ανέγερση προσωρινών νοσοκομείων, είτε σε εκθεσιακά κέντρα όπως το Λονδίνο, είτε σε άλλες εγκαταστάσεις όπως η Μαδρίτη, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Δείτε ακόμα

Μεγαλώνει η «λίστα» νεκρών και κρουσμάτων και στην Ρωσία

Δυο γειτονάκια στην Ιταλία βρήκαν τρόπο να τρώνε παρέα… on air

Νέα έρευνα: Ο κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί και σε συνθήκες ζέστης και υγρασίας

Αγγλία: Οι Βρετανίδες θα έχουν πρόσβαση στα χάπια άμβλωσης από το σπίτι τους

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις