Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κάρολος κορονοϊός: Τα «περαστικά» του Τζόνσον στον πρίγκιπα που είναι θετικός
ΚΟΣΜΟΣ

Κάρολος κορονοϊός: Τα «περαστικά» του Τζόνσον στον πρίγκιπα που είναι θετικός

Κάρολος κορονοϊός: Σύμφωνα με το βρετανικό παλάτι, ο Κάρολος έχει εμφανίσει «ελαφρά» συμπτώματα της νόσου.

Κάρολος κορονοϊός: Λίγες ώρες πριν, έγινε γνωστό πως ο πρίγκιπας Κάρολος είναι θετικός στον κορονοϊό. Ο Μπόρις Τζόνσον ευχήθηκε στον 71χρονο ταχεία ανάρρωση. «Ο πρωθυπουργός εύχεται στον πρίγκιπα ταχεία ανάρρωση» ανέφερε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος. Σύμφωνα με το βρετανικό παλάτι, ο Κάρολος έχει εμφανίσει «ελαφρά» συμπτώματα της νόσου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Clarence House, ο πρίγκιπας Κάρολος εμφανίζει μόνο ήπια συμπτώματα και είναι κατά τα άλλα υγιής. Δεν είναι ωστόσο γνωστό πως ο 71χρονος πρίγκιπας της Ουαλίας κόλλησε τον ιό εξαιτίας του γεμάτου υποχρεώσεις προγράμματός του, τις τελευταίες εβδομάδες.

Τεστ έκανε επίσης και η σύζυγός του, Καμίλα, η οποία βρέθηκε αρνητική. «Η δούκισσα της Κορνουάλης έκανε επίσης τεστ αλλά δεν έχει τον ιό. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές και ιατρικές συμβουλές, ο πρίγκιπας και η δούκισσα θα μείνουν σε αυτοαπομόνωση στην Σκωτία. Τα τεστ διεξήχθησαν από το Εθνικό Σύστημα Υγείας στο Αμπερντινσάιρ, και πληρούσαν τα κριτήρια για να εξεταστούν»,  προσθέτει ο εκπρόσωπος του Clarence House.

Εκτιμήσεις για το πώς κόλλησε ο πρίγκιπας

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο πρίγκιπας Κάρολος είχε νωρίτερα αυτό τον μήνα συναντηθεί με τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό, ο οποίος αργότερα βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο 62χρονος Αλβέρτος βρέθηκε θετικός μόλις 9 ημέρες αφότου κάθισε δίπλα δίπλα με τον πρίγκιπα Κάρολο σε μια εκδήλωση του WaterAid στο Λονδίνο.

Την ίδια ώρα, η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται στο κάστρο Γουίνδσορ, όπου θα περάσει τις διακοπές του Πάσχα, μία εβδομάδα νωρίτερα από ότι είχε προγραμματιστεί, εν μέσω του πανικού του κορωνοϊού. Η 93χρονη βασίλισσα και ο 98χρονος σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος, εξέδωσαν μία δήλωση που προτρέπει την Βρετανία να συσπειρωθεί κατά την διάρκεια αυτών των δύσκολων εποχών.

Δείτε ακόμα

Αγγλία: 19χρονη με αυτισμό αυτοκτόνησε λόγω καραντίνας – Είχε προειδοποιήσει

Viral: Ιερέας στην Ιταλία ενεργοποίησε κατά λάθος τα φίλτρα σε live λειτουργία

Ηχηρό μήνυμα Ισραήλ: «Συγχαίρουμε την Ελλάδα για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της»

Κορονοϊός: «Κρίσιμες οι επόμενες μέρες» – «Ανάσα» τα μέτρα Μητσοτάκη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις