Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γαλλία κορονοϊός: Δεν το βάζουν κάτω οι πολίτες, μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία κορονοϊός: Δεν το βάζουν κάτω οι πολίτες, μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας

Γαλλία κορονοϊός: Το απεριτίφ ήπιαν πολίτες από τα παράθυρά τους στο Παρίσι αλλά και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας.

Γαλλία κορονοϊός: Στις 20 Μαρτίου, μερικές ημέρες μετά την επιβολή γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, λόγω κορωνοϊού, οι Γάλλοι οργάνωσαν μια ιδιαίτερη γιορτή, πίνοντας ένα ποτό στο παράθυρο. Το απεριτίφ ήπιαν πολίτες από τα παράθυρά τους στο Παρίσι αλλά και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας, προκειμένου «να νικήσουν την απομόνωση», μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Απεριτίφ στο παράθυρο», γράφει στην αυτοσχέδια αφίσα ένας κάτοικος του Παρισιού. Ένας άλλο κάτοικος της όμορφης Λυόν έγραψε χαρακρητιστικά: «Απεριτίφ στο παράθυρο, μείνετε σπίτι σας».

Γαλλία κορονοϊός: H ανάρτηση ενός Γάλλου πατέρα

Στο προάστιο Μπελβίλ του Παρισιού, κρατώντας μια μπύρα στο χέρι, ένας 35χρονος πατέρας, κλεισμένος στο σπίτι με τον 3χρονο γιό του δηλώνει: «Θέλω να τσουγκρίσω το ποτήρι μου σαν να είναι μια συνηθισμένη Παρασκευή. Ακόμη κι αν πρέπει να το κάνω στο παράθυρο και να μιλάω λίγο πιο δυνατά, θέλω να συνεχίσω αυτή την παράδοση», δηλώνει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από τον 30 όροφο του σπιτιού του. Προσθέτει ότι αυτό το απεριτίφ «βοηθάει να κατανικήσεις την ρουτίνα του αποκλεισμού και κυρίως να πολεμήσεις τον ιό, όπως μπορείς».

Γαλλία κορονοϊός: Πώς δίνει έναυσμα, κάτοικος της Βοκλύζ

Στην περιφέρεια Βοκλύζ, οι κάτοικοι ξεκινούν το απεριτίφ στο παράθυρο καθημερινά στις 18:30. Ένας κάτοικος, ο Sam Lorentz, κατεβαίνει καθημερινά στο πάρκινγκ του και πατάει την κόρνα του αυτοκινήτου του για να δώσει το έναυσμα. Τότε όλα τα παράθυρα της γειτονιάς ανοίγουν και κεφάλια εμφανίζονται. Φωνές βγαίνουν από το εσωτερικό των κατοικιών, ορισμένοι δεν βλέπονται μεταξύ τους, αλλά ακούγονται και αυτό είναι το βασικό.

Κάποιοι δημιούργησαν και σελίδα στο facebook παρακινώντας και τους άλλους να «κατανικήσουν την δυσθυμία», να στολίσουν τα μπαλκόνια τους και να πιούν ένα απεριτίφ για να διασκεδάσουν την καραντίνα λόγω κορωνοϊού. «Η απομόνωση συνεχίζεται. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι κακή για την υγεία», προειδοποιεί, ωστόσο, η αφίσα.

Δείτε ακόμα

Η θετική Βρετανίδα υφ. Υγείας περιγράφει τον “εφιάλτη” – “Σαν να μου ρίχνεις παγωμένο νερό στη σπονδυλική μου στήλη”

Η καραντίνα δεν σε κλείνει σπίτι, κλείνει ΚΑΙ το σπίτι – Ραγδαία αύξηση των διαζυγίων στην Κίνα

Συγκρατημένα χαμόγελα στην Κίνα – Τρίτη μέρα χωρίς εγχώριο κρούσμα

Σειρήνες πλοίων, ραδιόφωνα στο τέρμα – Ο Εθνικός Ύμνος ακούστηκε σε ολόκληρη την Ιταλία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις