Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιταλία Κορονοϊός – Μπαλκόνια: Ο Εθνικός Ύμνος ακούστηκε σε ολόκληρη τη χώρα
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία Κορονοϊός – Μπαλκόνια: Ο Εθνικός Ύμνος ακούστηκε σε ολόκληρη τη χώρα

Ιταλία Κορονοϊός - Μπαλκόνια: Την ίδια ώρα τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας ενεργοποιούσαν τις σειρήνες τους.

Ιταλία Κορονοϊός – Μπαλκόνια: Ολόκληρη η Ιταλία βγήκε σε παράθυρα και μπαλκόνια στις 11.00 το πρωί σήμερα, όταν όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της χώρας μετέδωσαν ταυτόχρονα τον ιταλικό εθνικό ύμνο, σε μία προσπάθεια να καταδειχθεί η ανάγκη να παραμείνει ο λαός ενωμένος λόγω των δύσκολων των συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα με τον κορωνοϊό.Την ίδια ώρα τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας ενεργοποιούσαν τις σειρήνες τους.

https://twitter.com/EchosVideos/status/1240980545108148224?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1240980545108148224&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fworld%2Farticle%2F986854%2Fkoronoios-sta-balkonia-vgikan-oi-italoi-to-proi-ola-ta-radiofona-metedosan-tautohrona-ton-ethniko-umno%2F

Ιταλία: 85χρονος ασθενής κέρδισε τη μάχη στο Κοντόνιο της Λομβαρδίας

Το ζευγάρι Κινέζων τουριστών ηλικίας 65 και 67 ετών -οι οποίοι ήταν και οι πρώτοι που είχαν διαγνωσθεί θετικοί στον κορωνοϊό στην Ιταλία- πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο λοιμωδών νόσων της Ρώμης Σπαλαντσάνι. Μεταφέρθηκαν για ένα διάστημα περαιτέρω παρακολούθησης στο νοσοκομείο Σαν Φιλίπο Νέρι της Ρώμης. Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και είναι πλέον αρνητικοί στον ιό. «Ευχαριστούμε τους γιατρούς του Σπαλαντσάνι. Μας έσωσαν την ζωή και αισθανθήκαμε πραγματικά σαν στο σπίτι μας. Λατρεύουμε την Ιταλία», δήλωσαν στους δημοσιογράφους.

Εξάλλου στο Κοντόνιο, την κωμόπολη η οποία ήταν το επίκεντρο της επιδημίας στη Λομβαρδία, ένας άνδρας 85 ετών κατάφερε να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή. Έναν μήνα μετά την εισαγωγή του στο τοπικό νοσοκομείο, κατάφερε να επιστρέψει υγιής στο σπίτι του. Παρέμεινε σε απομόνωση επί τέσσερις εβδομάδες και ευτυχώς η κατάστασή του δεν θεωρήθηκε ποτέ ιδιαίτερα κρίσιμη. Όταν ήταν νέος κάπνιζε πολύ και είχε ήδη ξεπεράσει μια ιδιαίτερα δύσκολη περιπέτεια υγείας, όταν είχε μολυνθεί με τύφο. «Είναι ο πρώτος ασθενής που βγαίνει θεραπευμένος από το νοσοκομείο του Κοντόνιο», δήλωσε με συγκίνηση ο γιός του.

Δραματική έκκληση Ιταλού ασθενή: «Πάρτε στα σοβαρά τον κίνδυνο – Μείνετε σπίτι»

Viral έχει γίνει τα τελευταία 24ωρα το βίντεο του 40χρονου Ιταλού Τζάνι Ζαμπίνο όπου αφηγείται το οκογενειακό του δράμα με τον κορωνοϊό να σκοτώνει πρώτα τον πατέρα του.

Ο Τζιάνι, ο οποίος θεωρείται στην πατρίδα του πλέον το πρόσωπο της πανδημίας του Covid-19, αφού έχασε τον πατέρα του, τώρα δίνει τη δική του μάχη: νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Όπως ο ίδιος λέει, «δεν μπορούσα ποτέ να πιστέψω πώς εγώ, ένας αθλητικός τύπος, που δεν καπνίζω , δεν πίνω και δεν έχω κάποιο υποκείμενο νόσημα, θα έφτανα σε αυτή την κατάσταση».

Στο βίντεο που έχει ανεβάσει στα social media κάνει δραματική έκκληση στους πολίτες ανά τον κόσμο να πάρουν στα σοβαρά τον κίνδυνο και τους παρακαλεί να μείνουν στο σπίτι.

Νεκροί χωρίς όριο…

Συνεχίζεται η δραματική αύξηση των νεκρών και των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ιταλία, η οποία και επίσημα ξεπέρασε σε αριθμό τα θύματα που υπάρχουν στην Κίνα. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 41.035 ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 3.405. Αντίστοιχα στην Κίνα οι νεκροί είναι 3.245. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχασαν την ζωή τους 427 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.322 νέα κρούσματα. Την Τετάρτη, το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 35.713 και είχαν χάσει την ζωή τους 2.978 άνθρωποι. Την ίδια ώρα, 415 άτομα εξετάσθηκαν και βγήκαν αρνητικά στον ιό.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά κρούσματα είναι 19.884 και οι νεκροί 2.168. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 5.214 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 531 . Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 3.484, με 115 νεκρούς. Οι Ιταλοί γιατροί συνεχίζουν να συνεργάζονται με Κινέζους ειδικούς που έφτασαν στην Ρώμη και δίνουν πολύτιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση της κατάστασης, αυτής, έκτακτης ανάγκης. Στο μεταξύ, στην κεντρική περιφέρεια Μάρκε παρατηρείται ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων. Υπάρχει φόβος ότι η τάση αυτή μπορεί να καταγραφεί και σε άλλες περιφέρειες της κεντρικής και Κάτω Ιταλίας.

Αστυνομικοί στους δρόμους

Πλέον, αστυφύλακες και αστυνομικοί, με τα αυτοκίνητά τους, περνούν από όλες τις περιοχές των ιταλικών πόλεων και, με μεγάφωνο, προειδοποιούν και πάλι τους πολίτες ότι η έξοδος από το σπίτι επιτρέπεται μόνον για ιδιαίτερα σοβαρούς λόγους. Η Ιταλία δεν πρόκειται να εξέλθει «νωρίτερα από ένα τρίμηνο» από την επιδημία του κορωνοϊού, εκτιμά ο γνωστός ειδικός στους ιούς γιατρός Μάσιμο Γκάλι, υπεύθυνος του τμήματος λοιμωδών νόσων του μεγαλύτερου νοσοκομείου στο Μιλάνο. «Ελπίδα μου είναι να μπορέσουμε να απελευθερωθούμε από τον ιό αυτό μέσα σε διάστημα όχι περισσότερο από τρεις μήνες από τη στιγμή που θα εφαρμόσουμε ορισμένους κανόνες. Και ήδη η καθυστέρηση αυτή είναι τρομακτική», δήλωσε ο γιατρός στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Δεν είναι και δεν θα είναι ένα βραχύχρονο πράγμα, όμως εάν κατορθώσουμε να το πετύχουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα πετάξω από τη χαρά μου», πρόσθεσε ο ίδιος. Η Ιταλία έχει λάβει αυστηρά μέτρα περιορισμού, που συνοδεύονται από κλείσιμο όλων των σχολείων και των καταστημάτων που δεν ικανοποιούν βασικές ανάγκες του πληθυσμού. Ο Γκάλι αντιπροσωπεύει μία μεγάλη προσωπικότητα στον τομέα των λοιμωδών νόσων στο νοσοκομείο Σάκο στο Μιλάνο, σε μία περιοχή (Λομβαρδία) που έχει πληγεί όσο καμία άλλη, με 2.000 θανάτους και 17.000 κρούσματα. «Το εμβόλιο είναι μία ελπίδα, υπάρχουν 18 προγράμματα που τρέχουν για να παράξουν εμβόλιο. Κάτι θα βγει από αυτά, είναι βέβαιο, όμως αμφιβάλλω εάν θα είμαστε ικανοί να περιορίσουμε την επιδημία και να την ξεπεράσουμε ενώ περιμένουμε ακόμη το εμβόλιο. Εάν είμαστε τυχεροί, το εμβόλιο θα έλθει μετά το καλοκαίρι, όχι πριν από αυτό», κατέληξε ο Γκάλι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις