Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βρετανία Κορονοϊός: Η υφυπουργός Υγείας (θετική) περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο όσα πέρασε
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία Κορονοϊός: Η υφυπουργός Υγείας (θετική) περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο όσα πέρασε

Βρετανία Κορονοϊός: Η Ντόρις παραδέχτηκε πως δεν ήθελε να κάνει το τεστ, αλλά το έκανε για χάρη της 84χρονης μητέρας της, η οποία έμενε τις τελευταίες βδομάδες μαζί της.

Βρετανία Κορονοϊός: Πριν από λίγες ημέρες, έγινε γνωστό, ότι προσεβλήθη από τον κορωνοϊό, η Υφυπουργός Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, Ναντίν Ντόρις. Η ίδια, σε άρθρο της στους Sunday Times περιέγραψε τον εφιάλτη που ζει, εξαιτίας του κορωνοϊού. Όπως είπε, θα θυμάται για πάντα πώς αισθάνθηκε τη στιγμή που της είπαν ότι ήταν θετική στον ιό, κυρίως επειδή ήταν το τελευταίο πράγμα που περίμενε να ακούσει. «Αλλά δεν θα μάθω ποτέ πώς μολύνθηκα με τον Covid-19, μόνο ότι είμαι ένας από τους πρώτους ανθρώπους της χώρας που έχει εντοπιστεί με τον ιό, ο οποίος δεν έχει ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό ή ήταν σε στενή επαφή με κάποιον που είχε επιστρέψει από το εξωτερικό», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Ντόρις παραδέχτηκε πως δεν ήθελε να κάνει το τεστ, αλλά το έκανε για χάρη της 84χρονης μητέρας της, η οποία έμενε τις τελευταίες βδομάδες μαζί της. Στη συνέχεια, περιγράφει τη διαδικασία της εξέτασης, χαρακτηρίζοντας ήρωες αυτούς που δουλεύουν στα διαγνωστικά κέντρα.

«Δεν το περίμενα»

Όπως λέει η Ντόρις, όταν χτύπησε το τηλέφωνο, έβηχε και ήταν αρκετά καταβεβλημένη. «Φοβάμαι ότι είστε θετική στον Covid-19», ήταν τα λόγια του καθηγητή Keith Willett από το NHS England, στην άλλη γραμμή. «Τα λόγια του ήταν σαν να μου ρίχνεις παγωμένο νερό στη σπονδυλική μου στήλη. “Δεν περίμενα να πεις ότι το έχω”, κατάφερα να απαντήσω. Ήμουν σοκαρισμένη», παραδέχεται η Ντόρις. «Σταμάτησα να ακούω για ένα δευτερόλεπτο καθώς μια σκέψη πέρασε στο μυαλό μου: η μαμά μου πρόκειται να κολλήσει και είναι δικό μου λάθος. Είχα φέρει τον Covid-19 στο σπίτι και της τον μετέφερα άθελά μου. Αυτό άλλαξε τα πάντα. Ένιωθα πως βρισκόμουν στην άκρη του γκρεμού», προσθέτει.

Μετά το πρώτο σοκ, συνέχισε να μιλά με τον γιατρό στο τηλέφωνο και άρχισε να του περιγράφει τα συμπτώματα. Όπως είπε, αυτός άκουγε ευγενικά και υπομονετικά. Ύστερα από λίγο, αφού συνειδητοποίησε ότι είχε τα περισσότερα συμπτώματα, αυτό την έκανε να νιώσει πολύ χειρότερα.

Πονούσαν τα μάτια μου όταν τα κινούσα

«Είχα έρθει σε επαφή με πολλούς ανθρώπους αυτή την εβδομάδα, από συναδέλφους μέχρι μέλη της οικογένειάς μου. Ήταν τρομακτικό, αλλά ήξερα ότι έπρεπε να ενημερώσω όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους για να λάβουν τις σωστές προφυλάξεις», αναφέρει. «Στα 62 μου, δεν με λες νεαρό άτομο, αλλά είμαι fit και υγιής. Ωστόσο, οι επόμενες μέρες ήταν δύσκολες. Πονούσαν τα μάτια μου όταν τα κινούσα από τη μια πλευρά στην άλλη, ο βήχας μου ήταν επίμονος – τόσο πολύ ώστε πιθανότατα θα έχω έναν υπολειπόμενο βήχα για έξι εβδομάδες, ενώ οι πνεύμονές μου θα ανακάμψουν», περιγράφει.

«Όλοι οι μύες μου πονούσαν και τον αισθανόμουν να κατεβαίνει βαθιά στα κόκαλά μου. Δεν είχα πονόλαιμο, ούτε φλέματα, ο βήχας μου ήταν ξηρός και αντιπαραγωγικός. Ίδρωνα κάθε βράδυ και κάθε μέρα απογοητευόμουν και τσαντιζόμουν που δεν ένιωθα καλύτερα και δεν ανάρρωνα όσο γρήγορα, όσο νόμιζα. Δεν ήμουν μια από τις ήπιες περιπτώσεις, αλλά ούτε και τα συμπτώματά μου ήταν σοβαρά», συμπληρώνει η Ντόρις, ενώ στη συνέχεια παροτρύνει τον κόσμο να ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών και να είναι πολύ προσεκτικός.

Θετική στον κορωνοϊό και η μητέρα της

Τελικά, ο φόβος της Ναντίν Ντόρις, επιβεβαιώθηκε. Κόλλησε την μητέρα της. «Μια μέρα, η μητέρα μου έβηχε συνεχώς και ανέβασε πυρετό. Λάβαμε τα αποτελέσματα της εξέτασής της, είναι θετική». Όπως λέει, η ειρωνεία είναι ότι παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η μητέρα της, παρά το γεγονός ότι δεν τρέφεται σωστά και ότι είναι καπνίστρια, είχε πολύ πιο ήπια συμπτώματα από την ίδια. « “Εμείς οι παλιότεροι βόρειοι, είμαστε κατασκευασμένοι από πολύ πιο σκληρό υλικό από τους νέους”, μου είχε πει κάποτε. Νομίζω εν μέρει έχει δίκιο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις