Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Λαθραία τσιγάρα: Παράνομο εργαστήριο στη Μαγούλα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Λαθραία τσιγάρα: Παράνομο εργαστήριο στη Μαγούλα

Λαθραία τσιγάρα: Βρέθηκε παράνομο εργαστήριο επεξεργασίας λαθραίου καπνού στη Μαγούλα, αλλά ψάχνουν τους εμπλεκόμενους!

Λαθραία τσιγάρα: Βρήκαν το παράνομο εργαστήριο επεξεργασίας λαθραίου καπνού, βρήκαν και κατέσχεσαν 15,5 τόνους καπνού, δεν βρήκαν όμως αυτούς που το λειτουργούσαν και τους ψάχνουν! Το νέο, πέμπτο τους τελευταίους δώδεκα μήνες παράνομο εργαστήριο επεξεργασίας καπνού, λειτουργούσε στην περιοχή της Μαγούλας Αττικής. Σχετικές πληροφορίες για τη λειτουργία του εργαστηρίου έφθασαν προ καιρού στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής. Μετά από έρευνες κατάφεραν να αποκαλύψουν την ακριβή θέση του εργαστηρίου. Ακολούθησε διακριτική παρακολούθηση επί ημέρες, αλλά οι εμπλεκόμενοι που δούλευαν στη «γραμμή παραγωγής» ίσως αντελήφθησαν ότι η Αστυνομία είναι κοντά τους ίσως για άλλο, άγνωστο έως τώρα λόγο, αποφάσισαν να το εγκαταλείψουν εσπευσμένα.

Αποτέλεσμα ήταν να μην προλάβουν καν να μεταφέρουν σε άλλο σημείο τα παράνομα υλικά, οπότε στην έφοδο των αστυνομικών της Ασφάλειας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκαπέντε και πεντακόσια πενήντα κιλά κατεργασμένου και ακατέργαστου καπνού, μηχανική μονάδα επεξεργασίας καπνού, εξαρτήματα συσκευασίας και ανυψωτικό μηχάνημα τύπου κλαρκ. Με δεδομένο ότι οι υπεύθυνοι της παράνομης λειτουργίας του εργαστηρίου εξαφανίστηκαν, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κάλεσαν τους συναδέλφους τους της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Λαθραία τσιγάρα: Αποτυπώματα και DNA

Οι τελευταίοι επί πολλές ώρες ερεύνησαν εξονυχιστικά όλους τους χώρους, τα μηχανήματα και τις συσκευασίες λαμβάνοντας αποτυπώματα και στοιχεία DNA. Μέσα από αυτή τη διαδικασία και από το πληροφοριακό δίκτυο, πιστεύεται ότι θα φθάσουν και στην ταυτότητα των εμπλεκομένων, αλλά και θα δώσουν απάντηση για το που διατίθετο στη συνέχεια επεξεργασμένος ο καπνός. Η κατασχεθείσα ποσότητα καπνού θα αποσταλεί στο Τελωνείο Ελευσίνας για τον προσδιορισμό διαφυγόντων φόρων και δασμών. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Μάνδρας-Ειδυλλίας.

Και στην Τανάγρα

Στα τέλη του 2019, ανάλογο παράνομο εργοστάσιο με εγκατεστημένη, μάλιστα, ολοκληρωμένη γραμμή επεξεργασίας καπνικών προϊόντων είχε εντοπιστεί στην Τανάγρα. Είχαν κατασχεθεί δέκα τόνοι και 400 κιλά καπνού. Εξ αυτών, ποσότητα 7.800 κιλών βρισκόταν στο στάδιο της επεξεργασίας και ποσότητα 2.600 κιλών ήταν έτοιμος, κατεργασμένος καπνός για κατανάλωση. Ακόμη είχαν κατασχεθεί μια γεννήτρια, μηχανήματα κοπής και επεξεργασίας καπνού, εκ των οποίων το ένα αποτελούνταν από τέσσερις ιμαντοδιάδρομους, και άλλα βοηθητικά μηχανήματα (παλετοφόρο, κλαρκ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κέντρα ιχνηλάτησης Αθήνα: Έτοιμα να πέσουν στη “μάχη” του κορωνοϊού

Φονικό στην Κηφισιά: “Πήρε τα παιδιά κι έκανε τη ζωή της”, είπε ο αστυνομικός

Έβρος-Αυστρία: Τετ α τετ της ομάδας Cobra με Τούρκους αστυνομικούς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις