Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έβρος-Αυστρία: Τετ α τετ της ομάδας Cobra με Τούρκους αστυνομικούς
ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος-Αυστρία: Τετ α τετ της ομάδας Cobra με Τούρκους αστυνομικούς

Έβρος-Αυστρία: Αυστριακοί κομάντος της ομάδας Cobra βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο στον Έβρο με Τούρκους αστυνομικούς. Η επική απάντηση που έδωσαν στους Τούρκους.

Έβρος-Αυστρία: Η Τουρκία δεν έχει κρύψει τη δυσαρέσκειά της για την παρουσία αστυνομικών από διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα σύνορα με την Ελλάδα στον Έβρο. Η εμφανής επίδειξη αλληλεγγύης και η είσοδος στο «παιχνίδι» και άλλων δυνάμεων ανέτρεψε τα σχέδια του «σουλτάνου». Ο τελευταίος είχε βασίσει τις ελπίδες του στην αθρόα είσοδο μεταναστών στην ελληνική επικράτεια με στόχο την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας και την τρομοκράτηση της Ευρώπης. Απώτερος στόχος του να αποσπάσει οικονομικά και διπλωματικά οφέλη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο στη μεταξύ τους σχέση, όσο και στο μέτωπο της Ιντλίμπ στη Συρία, όπου υπέστη μια «συγκεκαλυμμένη» ήττα.

Σε κάθε περίπτωση, η ταχεία και ισχυρή αντίδραση της ελληνικής πλευράς, σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή συνδρομή ανέτρεψαν – προσωρινά τουλάχιστον- τα όποια σχέδιά του. Φαίνεται όμως πως η τουρκική κυβερνητική δυσαρέσκεια για την εξέλιξη των πραγμάτων έχει διαχυθεί σε όλες τις βαθμίδες του τουρκικού κρατικού μηχανισμού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ενόχληση που έδειξαν Τούρκοι αστυνομικοί λίγες ώρες πριν το νυχτερινό επεισόδιο στις Καστανιές για την παρουσία Ευρωπαίων αστυνομικών.

Έβρος-Αυστρία: «Τι κάνετε εδώ, αφού δεν είναι η χώρα σας;»

Συγκεκριμένα, οι κομάντος της αυστριακής δύναμης Cobra, οι οποίοι περιπολούν στα ελληνικά σύνορα στον Έβρο, μετά από απόφαση του Αυστριακού καγκελάριου Σουλτς βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με Τούρκους αστυνομικούς, οι οποίοι βρίσκονταν στην άλλη πλευρά του φράχτη. Οι τελευταίοι, φανερά ενοχλημένοι, τους ρώτησαν: «Τι κάνετε εδώ, αφού δεν είναι η χώρα σας;».

Η επική απάντηση

Τότε, οι κομάντος της αυστριακής αστυνομίας απάντησαν στους Τούρκους αστυνομικούς: «Εδώ είναι η χώρα μας και υπερασπιζόμαστε τα ευρωπαϊκά σύνορα». Υπενθυμίζουμε ότι η ομάδα των ειδικών δυνάμεων Cobra μαζί με ένα θωρακισμένο όχημα βρίσκονται στον Έβρο, έπειτα από αίτημα που κατέθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Βιέννη, στον Καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς. Ο τελευταίος έκανε αμέσως δεκτό το αίτημα, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της χώρας του προς την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Αυστριακοί πέρα από τα δικά τους χαρακτηριστικά, φέρουν και το σήμα των ΕΚΑΜ με το εθνόσημο. Το προαναφερθέν περιστατικό έλαβε χώρα λίγες ώρες πριν την απόπειρα εκατοντάδων μεταναστών στις Καστανιές οι οποίοι -με την κάλυψη Τούρκων αστυνομικών που εκτόξευαν επί ώρες χημικά προς την ελληνική πλευρά- προσπάθησαν να σπάσουν τον ευρωπαϊκό κλοιό στα ελληνοτουρκικά σύνορα και να μπουν στην ελληνική επικράτεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έβρος νέα: Ένταση και δακρυγόνα στα σύνορα – Μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν τον φράχτη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις