Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κέντρα ιχνηλάτησης Αθήνα: Έτοιμα να πέσουν στη “μάχη” του κορωνοϊού
ΕΛΛΑΔΑ

Κέντρα ιχνηλάτησης Αθήνα: Έτοιμα να πέσουν στη “μάχη” του κορωνοϊού

Κέντρα ιχνηλάτησης Αθήνα: Αστυνομία και Πυροσβεστική ένωσαν τις δυνάμεις τους με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Κέντρα ιχνηλάτησης Αθήνα: Δύο επιχειρησιακά κέντρα ιχνηλάτησης του εφιάλτη της παγκόσμιας κοινότητας, του κορωνοϊού, λειτουργούν ήδη σε Αστυνομία και Πυροσβεστική, υπό την αιγίδα και το συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, στο επιχειρησιακό κέντρο που θα λειτουργεί πλέον στον δεύτερο όροφο της ΓΑΔΑ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, δόκιμοι αστυνομικοί και πυροσβέστες, που έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση σε σεμινάρια από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, θα αναζητούν τηλεφωνικά τα άτομα που αποτελούσαν τον κύκλο επαφών ατόμων που νόσησαν. Υπό τις οδηγίες έμπειρων αξιωματούχων και με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, θα δίδουν στα άτομα του κύκλου επαφών, σαφείς οδηγίες για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν για να μη μεταδοθεί ο ιός αλλά και για να προφυλαχθούν οι ίδιοι με καραντίνα.

Το δεύτερο επιχειρησιακό κέντρο, που στελεχώνεται από 70 αξιωματικούς της Πυροσβεστικής λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας στο Χαλάνδρι και έχει μια διαφορετική αποστολή. Συγκεκριμένα, τα στελέχη αυτά, ερευνούν γι το ποιες πτήσεις πρόκειται να φθάσουν στην Αθήνα από διάφορες περιοχές. Έρχονται σε επαφή μέσω τηλεφώνων που βρίσκουν από τις πρεσβείες η από τις αεροπορικές εταιρίες μαζί τους και τους ρωτούν αν νιώθουν ασθενείς, αν δηλαδή έχουν συμπτώματα που δημιουργούν υποψίες για κορωνοϊό. Στην περίπτωση που τα συμπτώματα είναι ανησυχητικά τους συστήνουν να μείνουν στη χώρα που βρίσκονται και να έρθουν σε επαφή με το εκεί ιατρικό προσωπικό.

Δύο γυναίκες δεν ταξίδεψαν από Ζυρίχη

Με τον τρόπο αυτό δεν ταξίδεψαν δύο γυναίκες που βρίσκονταν στη Ζυρίχη και αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας που θεωρήθηκαν ύποπτα ακόμη και για κορωνοϊό. Ήδη δόθηκε στη δημοσιότητα από τι Αρχές, βίντεο με  δοκιμές επικοινωνίας στις  εγκαταστάσεις ιχνηλάτησης του κορωνοϊού, που λειτουργούν στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ασχοληθώ με την περίπτωση σας“, ακούγεται να λέει στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, μια εκ των εκατό διαπιστευμένων οργάνων που έχουν στελεχώσει το κέντρο. Οι 100 αστυνομικοί και πυροσβέστες θα εργάζονται σε βάρδιες από τις εννέα το πρωί μέχρι τις εννέα το βράδυ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις