Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Γιόβιτς Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 9/4: Η απάντηση της ΕΠΟ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γιόβιτς Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 9/4: Η απάντηση της ΕΠΟ

Γιόβιτς Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 9/4: Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με ανακοίνωση της εξήγησε γιατί ορίστηκε ο Κροάτης Φραν Γιόβιτς να διευθύνει το καθοριστικό ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός το βράδυ της Κυριακής

Η οξύτατη αντίδραση του Ολυμπιακού στον ορισμό του Κροάτη διαιτητή Γιόβιτς (Α’ κατηγορίας) στο ντέρμπι αιωνίων, προκάλεσε την απάντηση της ΕΠΟ η οποία θέλοντας να δικαιολογήσει την επιλογή της, αποκάλυψε ότι ο Γιόβιτς προέκυψε… από σπόντα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΟ η αρχική επιλογή της ήταν ο Όρελ Γκρίνφιλντ από το Ισραήλ (στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία αναφέρει τη χώρα του διαιτητή κι ο μοναδικός στην κατηγορία elite από το Ισραήλ είναι ο Γκρίνφιλντ), αλλά δήλωσε κώλυμα και μη έχοντας άλλες επιλογές, στράφηκε στη λύση του Κροάτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζονται τα εξής για τον ορισμό των αξιωματούχων διαιτησίας του αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός για την 4η αγωνιστική των play off της Super League1.

1. Στο παιχνίδι αυτό είχε αρχικά ορισθεί elite διαιτητής από το Ισραήλ, ο οποίος στη συνέχεια δήλωσε κώλυμα.

2. Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Στιβ Μπένετ με τη μεσολάβηση και τη συνδρομή της UEFA κατέθεσε την Τρίτη 4/4 αίτημα για elite διαιτητές από τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Γερμανίας και της Ιταλίας, οι οποίες απάντησαν ότι για αυτή την αγωνιστική δεν υπήρχε διαθεσιμότητα. Δήλωσαν, όμως, έτοιμες να δώσουν elite διαιτητές σε κάποια από τα επόμενα παιχνίδια των play off της Super League1.

3. Κατόπιν όλων των παραπάνω η ΚΕΔ προχώρησε στην επιλογή του συγκεκριμένου διαιτητή Α’ κατηγορίας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις