Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Στα μπαλκόνια όλοι: Στις 9 οι Έλληνες χειροκροτάμε γιατρούς και νοσηλευτές
ΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Στα μπαλκόνια όλοι: Στις 9 οι Έλληνες χειροκροτάμε γιατρούς και νοσηλευτές

Στα μπαλκόνια όλοι: Μια συγκινητική κίνηση είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν οι Ελληνες που βρίσκονται στα σπίτια τους προς υποστήριξη των γιατρών και των νοσοκόμων που μάχονται ενάντια στον κορωνοϊό.

Στα μπαλκόνια όλοι: Το δικό τους «ευχαριστώ» προς γιατρούς και νοσηλευτές, που δίνουν τη μάχη για να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορωνοϊού ετοιμάζονται να πουν χιλιάδες πολίτες στη χώρα μας, σύμφωνα με κάλεσμα μέσω διαδικτύου. Στις 21:00 το βράδυ, οι πολίτες καλούνται να βγουν στα μπαλκόνια τους και να χειροκροτήσουν αυτούς που βρίσκονται καθημερινά στα νοσοκομεία, στο πλευρό των ασθενών. Το διαδικτυακό κάλεσμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακολουθεί το παράδειγμα της Ισπανίας, όταν το Σάββατο κάτοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια τους και χειροκρότησαν το ιατρικό προσωπικό.

Αναλυτικά το σχετικό κάλεσμα:

«Την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 21:00 ακριβώς βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας και για πέντε λεπτά χειροκροτούμε τους Ανθρώπους που αγωνίζονται για μας… Τους Ανθρώπους του Συστήματος Υγείας… Ας ακουστεί το χειροκρότημα μας σε κάθε Νοσοκομείο και κάθε σημείο παροχής Υγείας για να τους δώσουμε κουράγιο για τις μέρες που ακολουθούν! Και όχι μόνο …όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν αυτή την περίοδο για εμάς!»

Μαρέβα Μητσοτάκη: Στις 21:00 το βράδυ όλοι στο μπαλκόνι μας

«Στις 21:00 σήμερα το βράδυ όλοι στο μπαλκόνι μας!!» είναι το μήνυμα που έστειλε μέσω twitter και η Μαρέβα Μητσοτάκη – Γκραμπόφσκι, που δημοσιοποίησε το διαδικτυακό κάλεσμα. «Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας δίνουν πραγματικό αγώνα καθημερινά. Τους αξίζει ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Στις 21:00 σήμερα το βράδυ Κυριακή 15/3, ας βγούμε όλοι στο μπαλκόνι μας και να τους ευχαριστήσουμε με ένα δυνατό χειροκρότημα», αναφέρει η ανάρτηση που δημοσιοποίησε.

Στην Ισπανία χειροκροτούσαν χθες για πέντε λεπτά

Ανάλογη πρωτοβουλία έγινε χθες στην Ισπανία, όταν οι κάτοικοι επί πέντε λεπτά χειροκροτούσαν τους δικούς τους ήρωες από το μπαλκόνι τους.

https://twitter.com/andalhoy/status/1238933367372099585?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1238933367372099585&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fkoronoios-live%2Farticle%2F984725%2Fkoronoios-diadiktuaki-protovoulia-stis-2100-heirokrotoume-apo-to-balkoni-giatrous-kai-nosileutes%2F

Κορωνοϊός: Συγκλονιστική φωτογραφία – Γιατροί στο Ρίο αλλάζουν βάρδια μετά από ώρες μάχης με τον ιό

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, στα νοσοκομεία όλης της χώρας δίνουν καθημερινά μάχη, για να σώσουν τις ζωές όλων όσων έχουν προσβληθεί απο τον κορωνοϊό, αλλά και για να περιορίσουν την εξάπλωση της νόσου. Σε μία φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, αποτυπώνεται ακριβώς η δύναμη ψυχής που επιδεικνύουν αυτοί οι άνθρωποι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει όχι μόνο η χώρα μας, αλλά όλος ο πλανήτης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Νικήτας Κανάκης, δημοσίευσε την εν λόγω φωτογραφία, γράφοντας στη λεζάντα: «Ότι και αν συμβεί, όσες δυσκολίες και αν υπάρχουν όσοι πιστεύουν στον Όρκο που έδωσαν στον Ιπποκράτη, ποτέ μα ποτέ και για κανέναν λόγο, ακόμα και αν χρειαστεί να το υπερασπιστούν με τη ζωή τους, δεν εγκαταλείπουν τους ασθενείς τους.
Στους συναδέλφους μας σε όλο τον κόσμο, αλλά και όλους τους Υγιεινομικούς που στέκονται αυτές τις δύσκολες μέρες όρθιοι στα Νοσοκομεία και τις πρωτοβαθμιες δομές υγείας από όλους εμάς στους Γιατρούς του Κόσμου την πιο ουσιαστική, ειλικρινή και βαθιά μας συμπαράσταση.
Και μιά βαθιά υπόκλιση…

υ.γ. η φωτογραφία είναι από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην αλλαγή της βάρδιας».

Τη φωτογραφία αναδημοσίευσε και ο πρώην βουλευτής Αχαΐας με τη ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης

«Συγκλονιστική στιγμή πίσω από τα τζάμια της απομόνωσης του Νοσοκομείου του Ρίου. Αντί να τους σεβόμαστε εμείς με την υπευθυνότητά μας, αυτοί μας γεμίζουν με αισιοδοξια και σιγουριά για τι Νίκη. Υποκλινόμαστε και σεβόμαστε. Είμαστε μαζί σας!!».

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Αυτά είναι τα 13 νοσοκομεία αναφοράς

Συνολικά 13 είναι τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν οριστεί από το υπουργείο Υγείας σχετικά με τον κορωνοϊό. Τα εν λόγω νοσοκομεία θα υποδέχονται και θα αντιμετωπίζουν κρούσματα ή πιθανά κρούσματα της ασθένειας COVID-19.

Τα ύποπτα κρούσματα μπορούν να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν μόνο στα 13, ορισθέντα από το υπουργείο Υγείας, «νοσοκομεία αναφοράς».

Σε αυτά τα υγειονομικά ιδρύματα καθώς και στα πληρώματα των ασθενοφόρων ΕΚΑΒ και Υγειονομικών Περιφερειών έχει καταγράφει επάρκεια σε γάντια, ειδικές μάσκες και στολές.

Ασθενείς με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πυρετός, βήχας πονόλαιμος, καταρροή, μυαλγίες) και πρόσφατο ταξίδι (έως και 14 ημέρες πριν) σε χώρα υψηλού κινδύνου ή που ήρθαν σε επαφή με κάποιον από εν λόγω ταξιδιωτικό προορισμό, παραμένουν κατ’ οίκον και επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ(210-5212000, 210-5212054).

Επίσης, έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι μόνωσης, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Τα νοσοκομεία αναφοράς είναι τα ακόλουθα:

1η ΥΠΕ: Βασικό: ΓΝ Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», Αναπληρωματικό: ΓΝ Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός»

2η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ «Αττικόν», Αναπληρωματικό: ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο»

3η και 4η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, Αναπληρωματικά: Πανεπιστημιακό ΓΝ Αλεξανδρούπολης, ΓΝ Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»

5η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Λάρισας, Αναπληρωματικό: ΓΝ Λαμίας

6η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια», Αναπληρωματικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ιωαννίνων

7η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ηρακλείου, Αναπληρωματικό: ΓΝ Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος»

Δείτε ακόμη

Βγαίνει ο “ήλιος” στην Γουχάν – Γιατροί γιορτάζουν το κλείσιμο του τελευταίου προσωρινού νοσοκομείου!

«Viva los medicos»: Οι Ισπανοί βγήκαν στα μπαλκόνια και χειροκροτούσαν τους γιατρούς

Ξορκίζεται το κακό με το τραγούδι; Οπαδοί της Νάπολι προκάλεσαν ρίγη μέσα στη νύχτα (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις