Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

17

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έξοδος εκδρομέων Πάσχα 2024: Ατελείωτες ουρές στην Αθηνών-Κορίνθου
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έξοδος εκδρομέων Πάσχα 2024: Ατελείωτες ουρές στην Αθηνών-Κορίνθου

Έξοδος εκδρομέων Πάσχα 2024: Τα ΙΧ έχουν σχηματίσει ατελείωτες ουρές και η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να διευκολύνει όσο το δυνατόν περισσότερο την κυκλοφορία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα. Η Αθήνα σιγά σιγά αδειάζει, αφού σήμερα αναχώρησε για τα νησιά και τα χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδας το τελευταίο μαζικό κύμα αδειούχων με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση σε αρκετούς κεντρικούς οδικούς άξονες της χώρας. Από νωρίς το πρωί το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στην Αθηνών-Κορίνθου, εκεί όπου οι οδηγοί κινούνται με ιδιαίτερα χαμηλές ταχύτητες. Τα ΙΧ έχουν σχηματίσει ατελείωτες ουρές και η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να διευκολύνει όσο το δυνατόν περισσότερο την κυκλοφορία.

Την ίδια ώρα, μεγάλες καθυστερήσεις υπάρχουν και στην Αττική οδό, ειδικότερα μετά τον κόμβο Κηφισίας έως την έξοδο Ελευσίνας. H παρακάτω εικόνα από το Google Maps με έντονο κόκκινο χρώμα αποτυπώνει χαρακτηριστικά την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο της χώρας. Ειδικότερα, καθυστερήσεις υπάρχουν από το ύψος των διοδίων Ελευσίνας μέχρι και τους Αγίους Θεοδώρους, καθώς και στην Αττική οδό από Ασπρόπυργο μέχρι Μαγούλα λόγω τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε μετά τον κόμβο Ασπροπύργου στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Συνολικά 119.896 αυτοκίνητα πέρασαν από τα δύο εθνικά δίκτυα

Επίσης, με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα στη λεωφόρο Αθηνών από το ύψος του Δάσους Χαϊδαρίου μέχρι τα διυλιστήρια. Αντίθετα ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, όπου παρατηρούνται μικρές καθυστερήσεις λίγο πριν από τα διόδια Αφιδνών. Από την Τροχαία εκτιμάται ότι τις επόμενες ώρες θα κορυφωθεί η έξοδος και θα αρχίσει να εκτονώνεται τις πρώτες απογευματινές ώρες. Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται και σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, η κίνηση των φορτηγών στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών, από τις 06:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα. Χθες, Μεγάλη Πέμπτη, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 119.896 αυτοκίνητα (70.588 από την Αθηνών- Κορίνθου και 49.308 από την Αθηνών – Λαμίας).

Αναχωρούν από την Αθήνα με κάθε μέσο

Με πληρότητες που αγγίζουν 100% κορυφώνεται η έξοδος των Αθηναίων στις μετακινήσεις τους από τα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων. Την ίδια εικόνα, με πολύ υψηλές πληρότητες στις πτήσεις εμφανίζει και το Αεροδρόμιο της Αθήνας. Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ αγγίζουν πληρότητα 100% για δρομολόγια σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας, Πιερίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Ευβοίας. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, Σοφοκλής Φάτσιος, η κίνηση και στους δυο σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων είναι μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι, και μάλιστα αυξημένη κατά 20%.

Για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή είναι προγραμματισμένα 250 δρομολόγια, εκ των οποίων τα 50 είναι έκτακτα, και το Μεγάλο Σάββατο 180 δρομολόγια. Αυξημένα είναι και τα δρομολόγια από τον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων στη Λιοσίων, ξεπερνούν τα 100 καθημερινά, έως και το Μεγάλο Σάββατο και για τους 11 προορισμούς: Ευβοίας, Φθιώτιδας, Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Πιερίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Λειβαδιάς, Θήβας.

Πτήσεις

Αυξημένη είναι και η κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με τα αεροσκάφη να φεύγουν με πολύ υψηλές πληρότητες τόσο στο δίκτυο εσωτερικού όσο και στο δίκτυο εξωτερικού. Για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή το σύνολο των πτήσεων (αφίξεις και αναχωρήσεις) από το «Ελ. Βενιζέλος» είναι 537, από αυτές οι 268 είναι αφίξεις και 269 αναχωρήσεις. Το Μεγάλο Σάββατο, το σύνολο των πτήσεων είναι 467, εκ των οποίων 238 αφίξεις και 229 αναχωρήσεις ενώ την Κυριακή του Πάσχα αναμένονται 437 συνολικά πτήσεις, 217 αφίξεις και 220 αναχωρήσεις. Για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6 Μαΐου, το σύνολο των πτήσεων στο «Ελ. Βενιζέλος» είναι 504 ( αφίξεις 250 και αναχωρήσεις 254), για Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου, 533 πτήσεις, με 265 αφίξεις και 268 αναχωρήσεις και για Τετάρτη 8 Μαΐου, 516 πτήσεις ( 261 αφίξεις και 255 αναχωρήσεις).

Αυξημένη η κίνηση των εκδρομέων του Πάσχα και στα λιμάνια

Από το λιμάνι του Πειραιά για σήμερα Μ. Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί 18 δρομολόγια, 32 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού 14 από τη Ραφήνα και 10 από το Λαύριο. Χθες Μ. Πέμπτη από το λιμάνι του Πειραιά έγιναν 21 δρομολόγια ενώ ταξίδεψαν για κάποιο νησί του Αιγαίου συνολικά 27.263 επιβάτες με 4.275 οχήματα. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν 38 απόπλοι ενώ αναχώρησαν 11.314 επιβάτες με 1.433 οχήματα. Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 16 απόπλοι ενώ αναχώρησαν 11.941 επιβάτες με 2.767 οχήματα και από το λιμάνι του Λαυρίου 10 αναχωρήσεις πλοίων με 3.271 επιβάτες και 1.105 οχήματα.

 

Πηγή: Iefimerida.gr 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις