Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιταλία Κορονοϊός: Με τραγούδι προσπαθούν να ξορκίσουν τον ιό – Συγκλονιστικοί οι οπαδοί της Νάπολι
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία Κορονοϊός: Με τραγούδι προσπαθούν να ξορκίσουν τον ιό – Συγκλονιστικοί οι οπαδοί της Νάπολι

Ιταλία Κορονοϊός: Οι οπαδοί της Νάπολι απάντησαν στο κάλεσμα της ομάδας για να βγουν όλοι στα μπαλκόνια και να τραγουδήσουν το πιο γνωστό σύνθημα της εξέδρας.

Ιταλία Κορονοϊός: Οι «παρτενοπέι», έχοντας κλειστεί στα σπίτια τους για να πολεμήσουν τον Covid-19, είδαν το κάλεσμα της Νάπολι για να βγουν όλοι στα μπαλκόνια και ν’ αρχίσουν να τραγουδούν. Το Un giorno all’ improvviso, το πιο γνωστό σύνθημα των οπαδών στην εξέδρα του «Σαν Πάολο», άρχισε ν’ ακούγεται ξανά σε ολόκληρη την πόλη…

Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν ήταν εντυπωσιακά.

https://www.instagram.com/p/B9uhrJpqlaN/?utm_source=ig_embed

Κορωνοϊός – Ιταλία: Στους 1.441 οι νεκροί, ξεπέρασαν τα 21.000 τα κρούσματα

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας τα κρούσματα κοροναϊού στη γειτονική χώρα έφτασαν στα 21.157. Μέσα σ΄ένα 24ωρο έχασαν την ζωή τους 175 ασθενείς και επιβεβαιώθηκαν 3.497 νέα κρούσματα. Πλέον, οι νεκροί έφτασαν τους 1.441 ενώ ιάθηκαν συνολικά 1.966 ασθενείς. Στην Λομβαρδία συνολικά υπάρχουν 11.685 κρούσματα και 966 νεκροί. Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια μολύνθηκαν 2.644 άνθρωποι και οι νεκροί, συνολικά, είναι 241. Στο δε Βένετο σημειώθηκαν 1.937 μεταδόσεις και υπάρχουν 55 νεκροί.

Ιταλία όπως Ουχάν: Τραγουδούν στα μπαλκόνια για να ξορκίσουν τον κορωνοϊό

Οι Ιταλοί βρίσκονται σε απόγνωση. Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού και των νεκρών ανεβαίνει μέρα με τη μέρα. Τραγουδώντας στα μπαλκόνια τους περνούν τον καιρό τους και προσπαθούν να πάρουν κουράγιο. Με ένα τραγούδι του Τζίμι Φοντάνα από το 1965, οι ένοικοι πολυκατοικίας στο Μιλάνο ενώνουν τις φωνές τους και ζεσταίνουν τις καρδές τους. Η στεντόρεια φωνή ενός κατοίκου στη Σιένα της Ιταλίας κινητοποιεί μια ολόκληρη γειτονιά.

Στις πόλεις φαντάσματα, σχεδόν κανείς δεν κυκλοφορεί.  Οι γιατροί δίνουν μάχη νυχθημερόν για να βοηθήσουν τους χιλιάδες ασθενείς. Ο κόσμος τους ευχαριστεί από τα μπαλκόνια με χειροκρότημα από καρδιάς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις