Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παραλίες – κορονοϊός: Γεμάτος και πάλι ο Φλοίσβος, χαμός και στη Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Παραλίες – κορονοϊός: Γεμάτος και πάλι ο Φλοίσβος, χαμός και στη Θεσσαλονίκη

Παραλίες - κορονοϊός: Δεν συμμορφώνονται οι πολίτες, την ώρα που οι συλλήψεις έφτασαν τις 96.

Παραλίες – κορονοϊός: Μπορεί με επίσημη απόφαση της κυβέρνησης να έκλεισαν οι οργανωμένες παραλίες και οι συστάσεις να είναι αυστηρές για να μείνουμε σπίτι, συμβάλλοντας στην προστασία όλων από τον νέο κορωνοϊό. Ωστόσο κάποιοι επιμένουν να αγνοούν τις προειδοποιήσεις των υγειονομικών αρχών και των γιατρών και συνεχίζουν τις βόλτες τους αμέριμνοι στον Φλοίσβο. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σήμερα το απόγευμα στο Παλαιό Φάληρο, οι πολίτες αγνόησαν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και σαν μια οποιαδήποτε Κυριακή χάρηκαν τον ήλιο και τη θάλασσα. Κάποιοι μάλιστα δεν απέφυγαν και τις πιο «στενές» επαφές κρατώντας τα χέρια τους, δηλώνοντας ότι «θα περάσει κι αυτό, με ψυχραιμία και υπομονή».

Για βόλτα, περπάτημα και τρέξιμο στην παραλία οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης

Τι κι αν θεσπίστηκαν έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού; Τι κι αν θα υπάρξουν κυρώσεις και πρόστιμα για όσους δεν τηρούν τα εν λόγω μέτρα; Τι κι αν έχουν κλείσει τα μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα; Τίποτα από όλα αυτά δεν εμπόδισαν τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να βγουν από τα σπίτια τους, να πάρουν τους δρόμους και να… ξεσκάσουν από την καραντίνα. Οι Θεσσαλονικείς, λοιπόν, βγήκαν για βόλτα, για περπάτημα, για τρέξιμο και ο συνωστισμός ο οποίος προκλήθηκε στην παραλία της πόλης θύμισε μέχρι και… ουρά σούπερ μάρκετ.

Κοινώνησαν..!

Παρά τα μέτρα ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού, το κλείσιμο καταστημάτων και δημοσίων χώρων και τις συστάσεις των ειδικών, ορισμένοι επέλεξαν να συνωστιστούν σε εκκλησίες και να κοινωνήσουν. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τον ιερό ναό Αγίου Γρηγορίου Παλαμά στη Θεσσαλονίκη, το πρωί της Κυριακής.

Και στη Λάρισα

Παρόμοιες, αν και με λιγότερο κόσμο, εικόνες καταγράφηκαν και στη Λάρισα. Επισημαίνεται ότι δεν λείπουν οι περιπτώσεις όσων προσέρχονται στις εκκλησίες φορώντας προστατευτική μάσκα για τον κορονοϊό.

Δείτε ακόμη

Αδιανόητο: 96 συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

Θα πληγούν και νέοι από τον ιό, λέει ο Τσιόδρας – Τι συμβαίνει με τους καπνιστές

Ασύλληπτη ανευθυνότητα στα Βριλήσσια – Η ΚΕΕΡΦΑ έκανε συναυλία υπέρ των μεταναστών!

Ο κόσμος καίγεται και οι αλληλέγγυοι διαδηλώνουν κατά του… φασισμού – Πάνω από 1.000 άτομα!

«#antiviruscoctails»: Ουρά για υπαίθριο κοκτέιλ στη Θεσσαλονίκη – Απείλησαν διαμαρτυρόμενους στη Μυτιλήνη!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις