Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαδήλωση – Μυτιλήνη: Πάνω από 1.000 άτομα κατά του… φασισμού παρά τον κορωνοϊό
ΕΛΛΑΔΑ

Διαδήλωση – Μυτιλήνη: Πάνω από 1.000 άτομα κατά του… φασισμού παρά τον κορωνοϊό

Διαδήλωση - Μυτιλήνη: Μάλιστα, για το απόγευμα έχει προγραμματιστεί νέα αντιφασιστική συγκέντρωση από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό του νησιού.

Διαδήλωση – Μυτιλήνη: Παρά τις απαγορεύσεις λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα, στη Λέσβο πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική διαδήλωση! Μπορεί οι δρόμοι να έχουν αδειάσει, καταστήματα να κατεβάζουν ρολά χάνοντας το μεροκάματο για το καλό όλων μας, αλλά… οι αλληλέγγυοι σκέφτηκαν σήμερα – παρά τους δύο νέους θανάτους – να τα βάλουν με τον φασισμό! Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το lesvospost, αντιφασιστική διαδήλωση στο κέντρο της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν περισσότερα από 1.000 άτομα το μεσημέρι του Σαββάτου, αψηφώντας τα μέτρα της κυβέρνησης και βάζοντας σε κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπους. Με συνθήματα ενάντια στην ακροδεξιά και στον φασιστικό κίνδυνο, εκατοντάδες διαδηλωτές πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με σημείο έναρξης και τερματισμού την πλατεία Σαπφούς.

Στη συγκέντρωση, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι σε ΜΚΟ, πολιτικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λιγοστοί κάτοικοι του νησιού. Μάλιστα, για το απόγευμα έχει προγραμματιστεί νέα αντιφασιστική συγκέντρωση από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό του νησιού.

Κορωνοϊός – μέτρα: Αυξάνονται οι συλλήψεις για παραβάσεις

Οι συλλήψεις για παραβίαση των προληπτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού δυστυχώς αυξάνονται. Σε οκτώ συλλήψεις ιδιοκτητών καταστημάτων που άνοιξαν και λειτουργούσαν κανονικά παρά την απαγόρευση προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται κατά βάση για κομμωτήρια και καταστήματα περιποίησης νυχιών ενώ μέσα στη λίστα υπάρχει ένα γυμναστήριο και ένα κλαμπ, τα οποία χθες το βράδυ ήταν ανοιχτά. Οι περιοχές είναι: Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη και νότια προάστια.

Μια σύλληψη είχαμε το Σάββατο και στην Καρδίτσα για ανοιχτό ΚΑΠΗ.

Την ίδια ώρα, πέντε είναι οι συλλήψεις για παραβίαση των προληπτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, που αφορούν στην αναστολή κάθε εκπαιδευτικής δραστηριότητας, για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Οι τέσσερις συλλήψεις αφορούν είτε ιδιοκτήτες είτε εργαζομένους σε φροντιστήρια σε Κοζάνη και Ιωάννινα, ενώ η αστυνομία ενημέρωσε και για τη σύλληψη μιας γυναίκας στην Κομοτηνή. Οι πέντε συλλήψεις έγιναν το απόγευμα της Πέμπτης.

Στα Ιωάννινα πρόκειται για ιδιοκτήτη φροντιστηρίου που, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ «διαπιστώθηκε ο κατηγορούμενος να λειτουργεί, ως ιδιοκτήτης, φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης, παρά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών της χώρας». Στην Κοζάνη συνελήφθησαν τρεις Έλληνες, ηλικίας 43, 56 και 57 ετών. Ο πρώτος είναι καθηγητής σε φροντιστήριο και οι άλλοι δύο είναι οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης. Στην Κομοτηνή, συνελήφθη επίσης μια γυναίκα, καθώς διαπιστώθηκε πως «λειτουργούσε οικοδιδασκαλείο, παρά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών της χώρας».

Συλλήψεις και προσαγωγές στην Κρήτη

Στα παλιά τους τα παπούτσια έγραψαν επιχειρηματίες και πελάτες στο Ηράκλειο της Κρήτης την απαγόρευση για την λειτουργία των καταστημάτων, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να συλληφθούν δυο από αυτούς! Οι αστυνομικοί που περιπολούν διαρκώς στην πόλη έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν ανοιχτό ένα καφέ– αναψυκτήριο που λειτουργούσε σαν να μην συμβαίνει τίποτε, με αρκετούς πελάτες να βρίσκονται στα σταντ που υπήρχαν στον εξωτερικό χώρο! Έτσι, πέρασαν χειροπέδες στον 35χρονο ιδιοκτήτη που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και θα δικαστεί από το Αυτόφωρο.

Την ίδια τύχη είχε και ένας 29χρονος κομμωτής ο οποίος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς να λειτουργεί κανονικά το κομμωτήριό του και δεχόταν πελάτες, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και αυτός με την αυτόφωρη διαδικασία. Και οι δυο αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης ως τριών ετών ή χρηματική ποινή. Επίσης, κομμώτρια που πήγε το πρωί και άνοιξε κανονικά το κατάστημά της και δέχθηκε την πελατεία της. Οι Αρχές  εντόπισαν το κατάστημα και προχώρησαν στην προσαγωγή της κομμώτριας και την οδήγησαν στο τμήμα.

Πληροφορίες του cretapost.gr αναφέρουν πως η προσαγωγή πιθανότατα θα εξελιχθεί σε σύλληψη με την κομμώτρια να οδηγείται στον εισαγγελέα Ηρακλείου στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Πλήρης συμμόρφωση των καφέ και χώρων εστίασης

Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, πλήρης συμμόρφωση στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση έδειξαν οι ιδιοκτήτες καφέ και καταστημάτων εστίασης στο Ηράκλειο Κρήτης. Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του λοιμοξωλόγου, Στέφανου Τσιόρδα, άρχισαν να κλείνουν ένα – ένα τα καταστήματα κατεβάζοντας ρολά.

Δείτε ακόμη

Ο βασιλιάς, το σκάκι και ο σοφός – Ο κορυφαίος Δασκαλάκης εξηγεί με μοναδικό τρόπο γιατί “μένουμε σπίτι”

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για τους δύο νέους θανάτους

Έρευνα: Πιο δύσκολος από τον Έμπολα ο κορωνοϊός – 1 στους 10 κολλάει από κάποιον χωρίς συμπτώματα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις