Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συλλήψεις για κορονοϊό: Έφτασαν τις 96 – Πολίτες δεν τηρούν τους κανόνες
ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις για κορονοϊό: Έφτασαν τις 96 – Πολίτες δεν τηρούν τους κανόνες

Συλλήψεις για κορονοϊό: Συνεχείς είναι οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Συλλήψεις για κορονοϊό: Ένα 24ωρο από την προηγούμενη ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για τη σύλληψη 45 υπευθύνων, που λειτουργούσαν επιχειρήσεις για τις οποίες υπάρχει η σχετική απαγόρευση, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού, ο αριθμός των συλληφθέντων έφθασε τους ενενήντα έξι!

Του Πέτρου Καρσιώτη

“Οι συλληφθέντες”, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, “κατελήφθησαν να λειτουργούν χώρους, όπως κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, καφετέριες – καφενεία, ψητοπωλεία, κέντρα διασκέδασης – δεξιώσεων, πολυκαταστήματα, κ.λπ, για τους οποίους ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας”. Έτσι, συνολικά από την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια ενενήντα μία παραβάσεις και έχουν συλληφθεί ενενήντα έξι άτομα και συγκεκριμένα:

Τριάντα έξι στην Αττική, 19 στη Δυτική Ελλάδα, 9 στη Θεσσαλία, 5 στη Δυτική Μακεδονία, 5 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 5 στο Νότιο Αιγαίο, 4 στην Κρήτη, 3 στην Πελοπόννησο, 3 στη Θεσσαλονίκη, 2 στην Κεντρική Μακεδονία, 2 στη Στερεά Ελλάδα, 2 στην Ήπειρο και ένας στο Βόρειο Αιγαίο. Οι έλεγχοι, καταλήγει η ανακοίνωση του Αρχηγείου, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Μόλις το απόγευμα του Σαββάτου είχε ανακοινωθεί από το Αρχηγείο, ότι από την Πέμπτη, 12 του μηνός Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί 43 παραβάσεις για τις οποίες συνελήφθησαν 45 άτομα σε όλη την επικράτεια.

Η γεωγραφική κατανομή παραβάσεων και συλληφθέντων, είχε ως εξής:

Δώδεκα στην Αττική, έξι στη Δυτική Ελλάδα, έξι στη Θεσσαλία, πέντε  στη Δυτική Μακεδονία, πέντε στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, τρεις στην Κρήτη, τρεις  στο Νότιο Αιγαίο, τρεις  στην Πελοπόννησο, δύο  στην Ήπειρο και ένας στη Θεσσαλονίκη. Οι συλληφθέντες, προστίθετο στην ανακοίνωση,  κατελήφθησαν να λειτουργούν χώρους (φροντιστήρια, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, Κ.Α.Π.Η., καφετέριες – καφενεία, κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών εντός εμπορικού κέντρου, κ.λπ.) για τους οποίους ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Τα στοιχεία αυτά προκάλεσαν και την αυστηρή δήλωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος τόνισε:

Είμαστε σε κατάσταση υπεύθυνης στάσης. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Ο καθένας και η καθεμία οφείλουν να προστατεύσουν τον εαυτό τους.  Έτσι προστατεύουν τους δικούς τους ανθρώπους και τους συνάνθρωπους τους. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα. Από όλες και όλους. Η αστυνομία κάνει ελέγχους και φροντίζει για την εφαρμογή του νόμου. Υπάρχουν ωστόσο ελάχιστοι που δεν πειθαρχούν. Όσοι δεν πειθαρχούν πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουν αυτό το δικαίωμα, η συμπεριφορά αυτή συνιστά δημόσιο κίνδυνο. Εάν συνεχίσουν θα αντιμετωπισθούν ανάλογα”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις