Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Διαφήμιση λεσβίες: Το ίντερνετ “λιώνει” με την ιστορία αγάπης δύο γυναικών
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Διαφήμιση λεσβίες: Το ίντερνετ “λιώνει” με την ιστορία αγάπης δύο γυναικών

Διαφήμιση λεσβίες: Πολλοί ήταν οι χρήστες που έσπευσαν να κάνουν κολακευτικά σχόλια για τη διαφήμιση ενώ υπήρξαν και αυτοί που έγραψαν στο Twitter ότι πρόκειται για την καλύτερη διαφήμιση όλων των εποχών.

Διαφήμιση λεσβίες: Συγκίνηση έχει προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η νέα διαφήμιση για το reanult Clio, που ακολουθεί μια λεσβιακή ιστορία αγάπης, με κάποιους να την αποκαλούν την καλύτερη όλων των εποχών. Το βίντεο διάρκειας 2 λεπτών, περιγράφει μια ιστορία αγάπης που καλύπτει μια περίοδο τριών δεκαετιών, με τις δύο γυναίκες να γνωρίζονται σαν παιδιά, προτού ερωτευτούν η μία την άλλη και αργότερα βρεθούν ξανά μαζί σας ενήλικες πλέον, υπό τους ήχους του τραγουδιού «Wonderwall» της Rahel Debebe Dessalegne.

Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συγκινήθηκαν με την διαφήμιση με κάποιον να γράφει: «Περιμένοντας για μια καλή χριστουγεννιάτικη διαφήμιση και να την παίρνεις τελικά από αυτή για το Renault Clio». «Ξεχάστε τις διαφημίσεις John Lewis. Η νέα διαφήμιση της Renault Clio είναι ένα αριστούργημα» και έναν ακόμη να αναφέρει: «Η νέα διαφήμιση Renault Clio μπορεί να είναι και η καλύτερη διαφήμιση που έγινε ποτέ».

Η ιστορία αγάπης δύο γυναικών

Στην νέα διαφήμιση, που κυκλοφόρησε για να τιμήσει τα 30 χρόνια του θρυλικού μοντέλου της Renault, το Clio, γιορτάζει μαι ιστορία αγάπης μεταξύ δύο γυναικών, η μία με καταγωγή από την Γαλλία και η άλλη από την Βρετανία. Ξεκινά με την νεαρή κοκκινομάλλα Βρετανίδα, με το όνομα Τζέμα, να αποχαιρετά τους γονείς της που οδηγούν ένα κόκκινο Clio, φεύγοντας για διακοπές στην Γαλλία. Εκεί γνωρίζει την Σιέζα, μια σκουρομάλλα Γαλλίδα στην ίδια ηλικία κι ενώ αρχικά δείχνουν αμήχανες, γίνονται πολύ καλές φίλες. Χρόνια αργότερα, ως έφηβοι, συναντιούνται ξανά, όταν η Γαλλίδα επισκέπτεται την Αγγλία για πρώτη φορά.

Αφού αγκαλιάζονται στο λιμάνι, παίρνουν το Clio τους για νέες περιπέτειες στην χώρα και τις παραλίες της. Το ζευγάρι απολαμβάνει την θάλασσα προτού μοιραστούν ένα φιλί στα μπροστινά καθίσματα του αυτοκινήτου. Όταν η Σιέζα φεύγει, γράφουν ερωτικές επιστολές η μία στην άλλη, κάτι που ανακαλύπτει ο πατέρας της Τζέμας που γίνεται έξαλλος. Σε μια σκηνή, εμφανίζεται κρατώντας τα γράμματα στα χέρια του βάζοντας τις φωνές στην Τζέμα ενώ στέκονται στην βροχή σε ένα βενζινάδικο. Ο χρόνος περνάει και η Τζέμα βρίσκεται καλεσμένη στον γάμο της Σιέζα με έναν άνδρα. Αλλά ο γάμος δεν διαρκεί πολύ και τελικά αποφασίζει να πάει στην Αγγλία για να δει την φίλη της, όπου υποδέχονται η μία την άλλη με πάθος.

Το φιλί των δύο γυναικών

Στην τελευταία σκηνή, οι δύο γυναίκες οδηγούν μαζί με την κόρη τους στο πίσω κάθισμα, ένα πορτοκαλί σκούρο Renault, την πιο πρόσφατη γενιά του αυτοκινήτου, στο σπίτι των γονέων της Τζέμα, όπου τους υποδέχονται με αγκαλιές και φιλιά. Το βίντεο ολοκληρώνεται με την φράση: «Το ολοκαίνουριο Renault Clio: 30 χρόνια στην παραγωγή».

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πλημμύρισαν με δάκρυα βλέποντας την διαφήμιση, με κάποιον να τονίζει: «Είναι τόσο αναζωογονητικό να βλέπεις την αντιπροσώπευση της LGBT κοινότητας. Λατρεύω αυτή την έξυπνη διαφήμιση που αντικατοπτρίζει την συγκινητική ιστορία αγάπης του ζευγαριού».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις