Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Φυγόδικος – Σκόπια: Πρώην αξιωματούχος του ΥΠΕΣ… ψήστης στα ελληνικά νησιά
ΚΟΣΜΟΣ

Φυγόδικος – Σκόπια: Πρώην αξιωματούχος του ΥΠΕΣ… ψήστης στα ελληνικά νησιά

Φυγόδικος - Σκόπια: Κατηγορούμενος για την υπόθεση της μαζικής παράνομης υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, έχει καταφύγει στην Ελλάδα, προκειμένου να μην καθίσει στο εδώλιο.

Φυγόδικος – Σκόπια: Καταφύγιο στην Ελλάδα για να γλιτώσει το… σκαμνί, βρήκε πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών των Σκοπίων Γκόραν Γκρουέφσκι, σύμφωνα με τα μέσα της χώρας του. Ο Γκρουέφσκι, κατηγορείται για την υπόθεση της μαζικής παράνομης υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, επί κυβερνήσεων Γκρούεφσκι στα Σκόπια που τελικά οδήγησε στην πτώση της. Μαζί του, ο πρώην πρωθυπουργός, που επίσης έχει φυγαδευτεί στην Ουγγαρία. Ο Γκρούεφσκι ήταν στενός συνεργάτης του Σάσο Μιγιάλκοφ, πρώην παντοδύναμου επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των Σκοπίων και κατηγορείται για την παρακολούθηση περισσότερων από 20.000 πολιτών στα Σκόπια, υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο τον τέως πρωθυπουργό Νίκολα Γκρουέφσκι, που βύθισε το 2015 τη γειτονική χώρα σε πολιτική κρίση και οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησής του.

Ο ίδιος κατηγορείται επίσης και για την παράνομη καταστροφή απόρρητων εγγράφων, αποδεικτικών στοιχείων για την υπόθεση, αλλά και για παράνομη προμήθεια εξοπλισμού τηλεφωνικών υποκλοπών από το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ως Γκρουέφσκι εργάστηκε το καλοκαίρι «σεζόν» σ’ ελληνικό νησί, ως ψήστης σε κουζίνα εστιατορίου. Εκτός από τον Γκρουέφσκι, καταζητείται και ο Νίκολ Μποσκόσκι, για την ίδια υπόθεση και με τις ίδιες κατηγορίες, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Ο Γκρουέφσκι και ο Μποσκόσκι είχαν συλληφθεί το 2017 στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, καταθέτοντας στη συνέχεια αίτημα για παροχή πολιτικού ασύλου στις ελληνικές Αρχές, υποστηρίζοντας πως, εάν επιστρέψουν στα Σκόπια, κινδυνεύει η ζωή τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις