Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Δυστύχημα με ταχύπλοο Βενετία: Ο απολογισμός των θυμάτων
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δυστύχημα με ταχύπλοο Βενετία: Ο απολογισμός των θυμάτων

Δυστύχημα με ταχύπλοο Βενετία: Συνετρίβη σε τεχνητό ύφαλο, ενώ το έμπειρο πλήρωμά του είχε σκοπό να "σπάσει" ρεκόρ ταχύτητας.

Δυστύχημα με ταχύπλοο Βενετία: Σκάφος που επιχείρησε να καταρρίψει ρεκόρ ταχύτητας, συνετρίβη σε τεχνητό ύφαλο στην λιμνοθάλασσα της Βενετίας, χθες το βράδυ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής. Το πλήρωμα, με επικεφαλής τον 76χρονο Ιταλό επιχειρηματία, Φάμπιο Μπούτσι, επιχειρούσε να σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ στη θαλάσσια διαδρομή μεταξύ του Μονακό και της Βενετίας. Τα δυστυχήματα με ταχύπλοο πυκνώνουν τα τελευταία χρόνια.

Η εφημερίδα Corriere della Sera έγραψε ότι το σκάφος έτρεχε επί 18 ώρες και 32 λεπτά όταν συνέβη το δυστύχημα και η μέση ταχύτητά του ήταν περίπου 100 χιλιόμετρα την ώρα. Ο Μπούτσι και οι άλλοι δύο χειριστές του σκάφους–ένας εκ των οποίων ήταν Βρετανός–σκοτώθηκαν, ενώ ένα τέταρτο μέλος έπεσε στη θάλασσα και επέζησε, ανακοίνωσαν οι πυροσβέστες.

Δυστύχημα με ταχύπλοο Βενετία: Βίντεο – Ντοκουμέντο

Ο Φάμπιο Μπούτσι ήταν πρωταθλητής αγώνων ταχύτητας με ταχύπλοα. Ακόμα, σχεδίαζε και κατασκεύαζε ταχύπλοα με την εταιρεία του FB Design. Έτρεχε σε αγώνες από το 1960, πετυχαίνοντας πολλά ρεκόρ συμπεριλαμβανομένου του ρεκόρ μεγάλης απόστασης για τη θαλάσσια διαδρομή Νέα Υόρκη-Βερμούδες, το 2012.

Τα ατυχήματα με ταχύπλοο έχουν γίνει μάστιγα τα τελευταία χρόνια. Οι Αρχές συστήνουν ιδιαίτερη προσοχή, τόσο στους χειριστές, όσο και στους επιβάτες. Ας δούμε τις βασικές οδηγίες που πρέπει όλοι να ακολουθούμε.

  • Απαγορεύεται η επιβίβαση ατόμων που δεν γνωρίζουν κολύμβηση, ατόμων που βρίσκονται υπό την επίδραση οινοπνεύματος ή τοξικών ουσιών.
  • Απαγορεύεται η επιβίβαση ατόμων που ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος του επιτρεπόμενου.
  • Απαγορεύεται στους επιβαίνοντες να στέκονται όρθιοι ή να κάθονται πάνω στην κουπαστή του σκάφους.
  • Να χειρίζονται το σκάφος με μεγάλη προσοχή και να αποφεύγουν τους επικίνδυνους ελιγμούς.
  • Να φέρουν στο σκάφος τις άδειες εκτέλεσης πλόων και ικανότητας χειριστή που πρέπει να επιδεικνύουν σε κάθε ζήτηση των λιμενικών οργάνων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις