Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Μαχαιρίτσας: Πέθανε και το διαδίκτυο θρηνεί – Η τελευταία ανάρτηση του Λαυρέντη
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μαχαιρίτσας: Πέθανε και το διαδίκτυο θρηνεί – Η τελευταία ανάρτηση του Λαυρέντη

Μαχαιρίτσας: Στη θλίψη έχει βυθίσει όλη την Ελλάδα η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή ξαφνικά και αναπάντεχα σε ηλικία 63 ετών ο αγαπημένος καλλιτέχνης Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Μαχαιρίτσας: Λίγες μόλις ώρες πριν φύγει από τη ζωή ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε κάνει μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Συγκεκριμένα, είχε αναδημοσιεύσει στα stories του στο Instagram την αφίσα της μεγάλης συναυλίας που επρόκειτο να πραγματοποιήσει αύριο (Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου) μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, στο Ηρώδειο. Η βραδιά εκείνη θα ήταν ένα μουσικό ταξίδι με σκοπό τη στήριξη των 30.000 παιδιών που αγκαλιάζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας πριν από μερικές εβδομάδες είχε κάνει και μια… προφητική ανάρτηση στο Facebook με τον τίτλο «Γιατρέ μου».. O τραγουδοποιός, διέμενε τις τελευταίες ημέρες στον Βόλο, στο σπίτι που διατηρούσε στον Πτελεό. Διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Βόλου τα ξημερώματα μετά από καρδιακή προσβολή που πιθανότητα υπέστη στη διάρκεια της νύχτας.

 

Μαχαιρίτσας: Η τελευταία του συναυλία στη γενέτειρά του, τον Βόλο

Στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, στον Βόλο, έμελλε να πραγματοποιηθεί η τευλευταία συναυλία του αγαπημένου τραγουδιστή, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών, τη Δευτέρα τα ξημερώματα. Ο τραγουδιστής βρισκόταν σε περιοδεία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και την Παρασκευή, έδωσε την τελευταία του συναυλία στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη».

Η μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία θα ολοκληρωνόταν, μάλιστα, αύριο στο Ηρώδειο. Η συναυλία ήταν φιλανθρωπικού χαρακτήρα και τα έδωσα θα δίνονταν στην ένωση «Μαζί για το Παιδί». Μετά τη συναυλία του στον Βόλο, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας πραγματοποιούσε διακοπές στο εξοχικό σπίτι του στην περιοχή Πτελεός Μαγνησίας. Η είδηση του θανάτου του έχει προκαλέσει σοκ και απέραντη θλίψη στους οικείους του, αλλά και σε ανθρώπους του πολιτικού και του καλλιτεχνικού χώρου.

Μαχαιρίτσας: Αντίο Λαυρέντη…

Μέσα από τα social media άνθρωποι από τον χώρο του πολιτισμού, της πολιτικής, της δημοσιογραφίας τον αποχαιρετούν… Αύριο ήταν προγραμματισμένη μία μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο, με την οποία θα έκλεινε την καλοκαιρινή του περιοδεία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου. Τα έσοδα της θα δίνονταν στην οργάνωση «Μαζί Για το Παιδί».

«Κορυφαίος τραγουδιστής, κορυφαίος δημιουργός, έχω σοκαριστεί γιατί μόλις τώρα το έμαθα κι εγώ. Δεν προσέχουμε την υγεία μας, κουραζόμαστε πολύ με τις συναυλίες, έχουμε άγχος και νομίζουμε ότι είμαστε αθάνατοι. Τουλάχιστον δεν τυραννήθηκε ο αγαπημένος Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Καλό σου ταξίδι, φίλε» δήλωσε στο protothema.gr o τραγουδοποιός Λάκης Παπαδόπουλος.

Για μια πολύ άσχημη ημέρα έκανε λόγο η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» τόνισε ότι ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είναι ο πιο σημαντικός τραγουδοποιός της γενιάς του, μια όμορφη ψυχή που θα ζει μέσα από τα τραγούδια του. «Δεν μπορώ να ξεχάσω τα γέλια που κάναμε. Σαν να είναι αστείο αυτό… Δεν το πιστεύω» είπε χαρακτηριστικά η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, προσθέτοντας: «Θα ζει στις ψυχές μας».  Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Κώστας Μακεδόνας: «Δεν το πιστεύω! Προσπαθώ να μην το πιστέψω…».

Ανάρτηση στο Twitter έκανε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε τα μηνύματα στα social media:

View this post on Instagram

Τεράστιο σοκ!….τι να πω..Λαυρέντη μου έφυγες και αφήνεις πίσω σου ένα μεγάλο κενό και ως δημιουργός και ως φίλος…η συγκίνησή μου είναι μεγάλη…είδα πριν λίγο αποσπάσματα από την συνεργασία μας στο Vox το 2002 και θυμήθηκα πάλι την ευθύτητά σου, την αγάπη σου για την μουσική και την γενναιοδωρία των αισθημάτων σου….από σήμερα είμαστε όλοι πιο φτωχοί….θα σε έχω πάντα στην καρδιά μου…. @lavrentis_machairitsas #lavrentismaxairitsas #kalotaxidi #mymemories

A post shared by Eleftheria Arvanitaki (@eleftheriaarvanitaki) on

View this post on Instagram

Και τώρα πάνω σε ποιανού το στίχο θ'ακουμπάω τους χτύπους του έρωτα? Με ποιά μελωδία θα ταυτίζω πόνο και αγάπη? Σε ποιανού φωνή θα σκαρφαλώνω ταξιδευτής? Ήσουν ο αγαπημένος μου και σου τό'χα πει. Σου το'χα πει και δημόσια. Ήσουν ο μόνος που τόλμησα να δείξω τις στιχουργικές μου απόπειρες… Σ'εκεινη την πτήση για Κάιρο, θυμάσαι? Αυτή όμως η πτήση που πήρες σήμερα Λαυρέντη μου είναι λάθος. Είναι ένα φάλτσο! Δεν έπρεπε!!! Εκεί που πας δεν έχει τραγούδια και μουσικές. Κι εδώ τώρα πια θα είναι πιο φτωχές οι μελωδίες. Να το ξέρεις. Θα σε θυμάμαι, θα σε θαυμάζω και θα σε τραγουδάω πάντα. Εφεξής, μ'ένα δάκρυ να θολώνει την αρμονία των τραγουδιών σου. Αντίο και σ'ευχαριστώ γι αυτά που μου έμαθες να νιώθω μέσα από τη μουσική σου.

A post shared by Vicky Chatzivasileiou (@vikyhatzivasiliou) on

Μαιχαιρίτσας: Συγκλονισμένος ο Μακεδόνας

Σοκαρισμένος από τον ξαφνικό θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα είναι και ο συνάδελφός του Κώστας Μακεδόνας, ο οποίος στο παρελθόν είχε με τον εκλιπόντα μια από τις πιο όμορφες συνεργασίες της ζωής του στον «Ζυγό» στην Πλάκα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Κώστας Μακεδόνας δεν μπόρεσε να κρύψει τη θλίψη του μιλώντας με τρεμάμενη φωνή για την ξαφνική απώλεια.

«Το έμαθα ένα λεπτό πριν βγω στην εκπομπή σας δεν ξέρω τι να πω… έχω σοκαριστεί. Δεν το πιστεύω. Προσπαθώ να μην το πιστέψω…», είπε μεταξύ άλλων.

Μαχαιρίτσας: Η τελευταία ανάρτηση
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις