Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Θάνατος Ρίκας Βαγιάνη: Το συγκινητικό μήνυμα της Νατάσας Ράγιου
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Θάνατος Ρίκας Βαγιάνη: Το συγκινητικό μήνυμα της Νατάσας Ράγιου

Θάνατος Ρίκας Βαγιάνη: Ένας ολόκληρος χρόνος πέρασε από την ημέρα που η δημοσιογράφος Ρίκα Βαγιάνη έφυγε από τη ζωή.

Θάνατος Ρίκας Βαγιάνη: Ήταν 7 Αυγούστου 2018 όταν έσκασε σαν “βόμβα” η δυσάρεστη είδηση ότι η Ρίκα Βαγιάννη δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Η καταξιωμένη δημοσιογράφος άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 56 ετών ύστερα από μάχη με τον καρκίνο, ενώ λίγες εβδομάδες πριν το τέλος νοσηλευόταν στην εντατική, δίνοντας έναν άνισο αγώνα.

Η είδηση του θανάτου της βύθισε σε θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο, καθώς υπήρξε από τα πιο αγαπητά πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης. Πέρασε πλέον ένας ολόκληρος χρόνος και φυσικά τα πρόσωπα που την αγάπησαν δε θα τη βγάλουν ποτέ από την καρδιά και το μυαλό τους.

Θάνατος Ρίκας Βαγιάνη: Η συγκινητική ανάρτηση της Νατάσας Ράγιου

Ανάμεσά τους και η δημοσιογράφος και καλή της φίλη Νατάσα Ράγιου, η οποία «ανέβασε» στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook μια φωτογραφία της Ρίκας Βαγιάννη. «Ένας χρόνος. Λείπεις κοριτσάκι…», έγραψε και τα μηνύματα έπεσαν «βροχή».

Ένας χρόνος.Λείπεις κοριτσάκι…

Gepostet von Natasa Ragiou am Dienstag, 6. August 2019

Ποια ήταν η Ρίκα Βαγιάνη

Η Μαρίκα Ζούλα, ή Ρίκα Βαγιάννη, όπως την ήξεραν όλοι, ήταν κόρη του δημοσιογράφου Οδυσσέα Ζούλα και της Βαρβάρας Δράκου. Γεννήθηκε στο Παγκράτι το 1962 και αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου το 1982. Λίγοι ξέρουν πώς προέκυψε το όνομα Βαγιάννη.

Είναι τα αρχικά από το όνομα της μητέρας της Βαρβάρας και του δεύτερου γάμου της με τον αθλητικογράφο Γιάννη Διακογιάννη που ως πατριός της την μεγάλωσε σαν κόρη του. Ήταν παντρεμένη με τον Νίκο Στεφανή και έχει έναν γιο, τον Οδυσσέα.

Η λαμπρή καριέρα

Από το 1979 άρχισε να εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Επαιξε στο Εθνικό, στο Θεσσαλικό, σε αρκετές ταινίες, αλλά και σε σήριαλ, όπως το “Μινόρε της Αυγής”. Παράλληλα είχε ήδη αρχίσει και την δημοσιογραφία σε περιοδικά και εφημερίδες, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Παράλληλα, διετέλεσε αρχικά συντάκτης και στη συνέχεια διευθύντρια σύνταξης στα περιοδικά «Cosmopolitan» και «Colt».

Ταυτόχρονα, αρθρογραφούσε στα περιοδικά «Ένα» «Και», «Τέταρτο» και από το 1994 με καθημερινή στήλη στην Απογευματινή και από το 2005 στο Έθνος. Στην τηλεόραση αρχικά δούλεψε σαν ηθοποιός και από το 1986 ως παρουσιάστρια και δημοσιογράφος. Έχει παρουσιάσει αμέτρητες εκπομπές στο Μega, το Star, το Seven Χ, το Κανάλι 5 και από το 1997 άρχισε τη συνεργασία της με την ΕΡΤ στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2012.

H τελευταία συνέντευξη της Ρίκας Βαγιάνη στο Joy

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις