Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Φινάλε GoT: O George R.R. Martin λέει ότι η επική ιστορία μπορεί να τελειώσει διαφορετικά στα βιβλία!
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Φινάλε GoT: O George R.R. Martin λέει ότι η επική ιστορία μπορεί να τελειώσει διαφορετικά στα βιβλία!

Φινάλε GoT: To τελευταίο επεισόδιο της σειράς «φαινόμενο» δυσαρέστησε πολλούς - Προσοχή, spoiler

Φινάλε GoT: Το χθεσινό φινάλε της σειράς «φαινόμενο» του HBO, του GoT, απογοήτευσε πολλούς φαν που έσπευσαν να ξεσπάσουν την οργή τους σήμερα στα social media. Μετά από οκτώ ολόκληρες σεζόν, η επική σειρά φαντασίας Game of Thrones που βασίζεται στα συναρπαστικά βιβλία του George R.R. Martin έριξε αυλαία διχάζοντας κοινό και κριτικούς, με άλλους να μιλούν για αριστούργημα και άλλους να βρίζουν εξοργισμένοι τους σεναριογράφους για τις τεράστιες… τρύπες στην πλοκή. Χαρακτήρες που «χτίζονταν» κομμάτι κομμάτι για δεκάδες επεισόδια βρέθηκαν να φέρονται αλλοπρόσαλλα από τη μία στιγμή στην άλλη. Ήρωες (όπως η Ντενέρις Ταργκάριεν) μεταμορφώθηκαν σε κακούς εν μία νυκτί και αδιάφοροι χαρακτήρες (βλ. Μπραν) βρέθηκαν ξαφνικά στο προσκήνιο χωρίς κανείς να καταλάβει πώς και γιατί συνέβη αυτό.

Τι λέει όμως για το φινάλε του επικού Game of Thrones ο δημιουργός των βιβλίων πάνω στα οποία βασίστηκε η σειρά; Ο George R.R. Martin απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση για το φινάλε του Game of Thrones που επέλεξαν οι σεναριογράφοι της σειράς, και το οποίο κατά γενική ομολογία ήταν απογοητευτικό. Αυτό δεν είναι καθόλου παράξενο, αφού και ο ίδιος ο Martin ανήκει στους παραγωγούς της σειράς. Ο συγγραφέας, στο προσωπικό ιστολόγιο που διατηρεί ανέβασε ένα ποστ το βράδυ της Δευτέρας, μία ημέρα μετά την προβολή του τελευταίου επεισοδίου. Στο κείμενό του, ο ταλαντούχος δημιουργός ευχαρίστησε τους συντελεστές και απευθύνθηκε στους απογοητευμένους φανς. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος δεν έχει γράψει ακόμα τα τελευταία βιβλία που ολοκληρώνουν το «Τραγούδι του Πάγου και της Φωτιάς» – ενώ δεν υπάρχει καν χρονοδιάγραμμα για το πότε θα το κάνει.

Φινάλε GoT: Θα είναι διαφορετικό στα βιβλία

«Και γράφω. Ο χειμώνας έρχεται, σας το είπα εδώ και πολύ καιρό… και έτσι είναι. Το “THE WINDS OF WINTER” (σσ ο τίτλος του επόμενου βιβλίου) έχει αργήσει πολύ, το ξέρω, το ξέρω, αλλά θα γίνει. Δεν θα πω πότε, το επιχείρησα αυτό παλαιότερα και σας έκαψα και κορόιδεψα τον εαυτό μου… Αλλά θα το τελειώσω και τότε θα έρθει το “A DREAM OF SPRING” (σσ ο τίτλος του τελευταίου βιβλίου)», σημειώνει στο κείμενό του ο συγγραφέας. Όσο για το κατά πόσο το δικό του τέλος θα είναι ίδιο ή διαφορετικό με των σεναριογράφων, γράφει: «”Πώς θα τελειώσουν όλα;” με ρωτάει ο κόσμος. “Έτσι όπως στην σειρά; Διαφορετικά;” Λοιπόν… ναι. Και όχι. Και ναι. Και όχι. Και ναι. Και όχι. Και ναι».

Όπως εξηγεί ο Martin, o ίδιος δουλεύει πολύ διαφορετικά από τους σεναριογράφους, καθώς έχει την ευχέρεια να «μεγαλώσει» το έργο του όσο θέλει και κρίνει αναγκαίο, ενώ επιπλέον έχει να αφηγηθεί την ιστορία μιας σειράς χαρακτήρων που δεν πήραν καν μέρος στην σειρά.

«Βιβλίο ή σειρά, ποιο θα είναι το πραγματικό τέλος; Αυτή είναι χαζή ερώτηση», λέει ο Μάρτιν και καταλήγει: «Πώς σας φαίνεται αυτό: Εγώ θα το γράψω, εσείς θα το διαβάστετε και μετά όλοι θα σχηματίσουν άποψη και θα την συζητήσουν στο ίντερνετ»!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις