Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Φεστιβάλ Καννών 2019: Ο Γιώργος Λάνθιμος στην κριτική επιτροπή
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φεστιβάλ Καννών 2019: Ο Γιώργος Λάνθιμος στην κριτική επιτροπή

Φεστιβάλ Καννών 2019:  Το Φεστιβάλ Καννών 2019 θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 25 Μαΐου.

Φεστιβάλ Καννών 2019: Ο Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος, η Αμερικανίδα ηθοποιός Ελ Φάνινγκ, ο Γάλλος δημιουργός κόμικς Ενκί Μπιλάλ και ο Γάλλος σκηνοθέτης Ρομπέν Καμπιγιό θα απαρτίζουν, μεταξύ άλλων, την κριτική επιτροπή του 72ου Φεστιβάλ των Καννών, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα οι διοργανωτές. Τέσσερις γυναίκες και τέσσερις άνδρες θα περιστοιχίζουν τον πρόεδρο της επιτροπής, τον Μεξικανό σκηνοθέτη Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου, το όνομα του οποίου είχε ανακοινωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου.

Στην επιτροπή θα συμμετάσχουν επίσης η ηθοποιός και σκηνοθέτης από τη Μπουρκίνα Φάσο Μεμουνά Ντιάγε όπως και άλλοι τρεις σκηνοθέτες και σεναριογράφοι: η Αμερικανίδα Κέλι Ράικαρντ, η Ιταλίδα Αλίτσε Ρορβάκερ και ο Πολωνός Παβέλ Παβλικόφσκι. Το Φεστιβάλ Καννών 2019 θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 25 Μαΐου. Η επιτροπή θα απομείνει τα βραβεία της στις 25 Μαΐου.

Η Αριάν Λαμπέντ στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών

Η ηθοποιός, σκηνοθέτης και σύζυγος του Λάνθιμου Αριάν Λαμπέντ, θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Καννών 2019 με την ταινία μικρού μήκους, «Olla». Η ταινία, με πρωταγωνίστρια τη Ρομάνα Λόμπατς θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στην ενότητα «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών».

«Αυτή είμαι εγώ, κρατώντας ένα μπουκέτο λουλουδιών μετά το τέλος της ταινίας Olla με την εκπληκτική σκηνοθέτιδα και γυναίκα Αριάν Λαμπέντ, στη Γαλλία. Είμαι ενθουσιασμένη με την ευκαιρία που επιστρέφω στη Γαλλία και κυρίως στις Κάννες, καθώς η ταινία επιλέχθηκε να προβληθεί στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών», έγραψε η Λόμπατς στο Facebook. Η Olla είναι μια γυναίκα που έρχεται σε ένα προάστιο μιας γαλλικής πόλης για να ζήσει με τον Πιερ, έναν άντρα που γνώρισε μέσω ενός site γνωριμιών με γυναίκες της ανατολικής Ευρώπης. Ο Πιερ φροντίζει την ηλικιωμένη άρρωστη μητέρα του, η Olla δεν μιλάει την ίδια γλώσσα με αυτόν, και η επικοινωνία τους είναι δύσκολη. Και μολονότι η Olla θα προσπαθήσει να ταιριάξει στο καινούριο της περιβάλλον, σύντομα θα ανακαλύψει ότι αυτό που θέλει πάνω απ’ όλα είναι η απόλυτη ελευθερία.

Γιώργος Λάνθιμος: Η σύζυγός του κάνει τo ντεμπούτο της στον χώρο της σκηνοθεσίας

Η Ariane Labed είναι ένα από τα φρέσκα και ενδιαφέροντα πρόσωπα του ευρωπαϊκού σινεμά και έχει πρωταγωνιστήσει στους θεατρικούς Vasistas αλλά και στο «Attenberg» της Αθηνάς Τσαγγάρη, για το οποίο κέρδισε το βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βενετίας. Και βέβαια είναι η μούσα και σύζυγος του Γιώργου Λάνθιμου, έχοντας πρωταγωνιστήσει στις «Άλπεις» και τον «Αστακό». Την έχουμε δει επίσης σε χολιγουντιανές παραγωγές όπως το «Assasin’s Creed», ενώ όσοι ασχολούνται με τη μόδα ξέρουν ότι είναι το νέο «πρόσωπο» της Chloé. Η πρώτη της μικρού μήκους ταινία, που συμμετέχει στο παράλληλο τμήμα του Φεστιβάλ Καννών, έχει τον τίτλο «Olla» και πρωταγωνίστρια τη Romanna Lobach.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις