Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Οι Opera Chaotique στο El Convento del Arte
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Opera Chaotique στο El Convento del Arte

Οι Opera Chaotique, δηλαδή οι Tenorman & Voodoo Drummer, γιορτάζουν 8 χρόνια από τη δημιουργία τους σε ένα εορταστικό live στο El Convento del Arte την Πέμπτη 18 Απριλίου.

Οι Opera Chaotique, δηλαδή οι Tenorman & Voodoo Drummer, γιορτάζουν 8 χρόνια από τη δημιουργία τους σε ένα εορταστικό live στο El Convento del Arte την Πέμπτη 18 Απριλίου.

Με 3 άλμπουμ, περιοδείες σε όλη την Ευρώπη, με συνεργασίες με γνωστά ονόματα της διεθνούς σκηνής, αναπάντεχα ανατρεπτικό χιούμορ, άκρως σουρεαλιστική φαντασία και εκρηκτικές μουσικές αλχημείες, οι Opera Chaotique έχουν καταφέρει να χαρτογραφηθούν ως ένα απολύτως μοναδικό φαινόμενο του μουσικού στερεώματος.

Μαζί  τους οι βασικοί συνεργάτες τους Λητώ Μεσσήνη-Σοπράνο και Σταύρος Παργινός-Τσέλο. Special guests: Intermedius, Μαργαρίτα Αμαραντίδη, Ελένη Σωτηρίου και Αστέριος Τσέτσιλας

Opera Chaotique info

  • Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019. Ώρα προσέλευσης: 21:30
  • Ώρα έναρξης: 22:00
  • Διάρκεια: 2:30 ώρες με διάλειμμα
  • El Convento Del Arte, Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο
  • Πληροφορίες-κρατήσεις: τηλ. 210 5200602
  • Είσοδος: 8 ευρώ

Opera Chaotique, ένα εκκεντρικό ντουέτο

Με αναπάντεχα ανατρεπτικό χιούμορ, άκρως σουρεαλιστική φαντασία και εκρηκτικές μουσικές αλχημείες, οι Opera Chaotique έχουν καταφέρει να χαρτογραφηθούν ως ένα απολύτως μοναδικό φαινόμενο του μουσικού στερεώματος. Το ιδιαίτερο αυτό δίδυμο καταπατά επιδεικτικά τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην όπερα, τη τζαζ, το καμπαρέ και την ποπ. Δημιουργηθηκε το 2011 από τον Tenorman (φωνή / αφήγηση και πιάνο) και τον Voodoo Drummer στα ντραμς ξεχώρισε αμέσως για το ιδιαίτερο μουσικό στίγμα, τη μοναδική αισθητική και την σαρωτική σκηνική παρουσία τους.

Opera Chaotique, σουρεαλιστικές ιστορίες

Στις ζωντανές τους εμφανίσεις οι Opera Chaotique, εκτός από τις δικές τους συνθέσεις, κουβαλάνε και όλη τους την τρέλα: Άριες που κορυφώνονται με punk ουρλιαχτά. Τζαζ μελωδίες που πάλλονται στον ρυθμό αφρικανικών κρουστών. Τρυφερά παραμύθια που μεταμορφώνονται σε σκοτεινούς εφιάλτες. Κυρίως όμως πολύ χιούμορ, θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, μελοποιήσεις ποιημάτων, πρωτότυπες συνθέσεις και τρελά πειραγμένες διασκευές… Ο Μαρκήσιος ντε Σαντ να κουβεντάζει με τον Charles Bukowski, ενώ το Φάντασμα της Όπερας ταξιδεύει στη Νέα Ορλεάνη… Κάθε συναυλία των Opera Chaotique είναι μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία Ένα σουρεαλιστικό ταξίδι σε τόπους κι εποχές όπου όλα είναι πιθανά και μια απολαυστικά χαοτική παράσταση.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις