Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ταϊλάνδη: Μαρτυρική αναμονή – Δεν μπορούν να δουν τα παιδιά τους
ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Μαρτυρική αναμονή – Δεν μπορούν να δουν τα παιδιά τους

Με αναπτερωμένες τις ελπίδες συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης των παιδιών που εγκλωβίστηκαν σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη. Την ίδια ώρα όμως οι γονείς αλλά και δημοσιογραφικές πληροφορίες του Guardian αναφέρουν ότι ακόμη οι γονείς δεν γνωρίζουν ποια παιδιά έχουν απεγκλωβιστεί. Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία το 38χρονου πατέρα Σόμπονο Σομπιανγκιγιάι, ο οποίος μιλώντας στο Reuters ανέφερε ότι […]

Με αναπτερωμένες τις ελπίδες συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης των παιδιών που εγκλωβίστηκαν σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

Την ίδια ώρα όμως οι γονείς αλλά και δημοσιογραφικές πληροφορίες του Guardian αναφέρουν ότι ακόμη οι γονείς δεν γνωρίζουν ποια παιδιά έχουν απεγκλωβιστεί.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία το 38χρονου πατέρα Σόμπονο Σομπιανγκιγιάι, ο οποίος μιλώντας στο Reuters ανέφερε ότι το μόνο που γνωρίζουν είναι ότι προηγούνται τα πιο γερά παιδιά.

Ταϊλάνδη: Ξεκίνησε η δεύτερη φάση της επιχείρησης – Το επικίνδυνο σημείο

«Δεν μας έχουν πει ποια παιδιά απεγκλώβισαν. Δεν μπορούμε να επισκεφθούμε τα αγόρια στο νοσοκομείο επειδή πρέπει να τα παρακολουθούν για 48 ώρες», δήλωσε ο πατέρας.

Ωστόσο, σύμφωνα με ανώτερο υπάλληλο του υπουργείου Υγείας της Ταϊλάνδης, οι γονείς θα μπορέσουν απόψε να δουν τα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν χθες.

Ταϊλάνδη: Αυτό είναι το πρώτο αγόρι που βγήκε από το σπήλαιο

Ο επιθεωρητής του υγειονομικού τμήματος της Ταϊλάνδης δήλωσε ότι τα τέσσερα αγόρια έχουν υποβληθεί σε μια σειρά εξετάσεων στο νοσοκομείο και ότι δεν μπορούν να έρθουν σε φυσική επαφή με κανέναν, ούτε με τους γονείς τους, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

«Οι επισκέπτες των παιδιών θα μπορούν  μόνο να τα συναντήσουν εκ του μακρόθεν και να συνομιλήσουν μαζί τους. Δεν μπορούν να τα αγκαλιάσουν και θα πρέπει να έχουν απόσταση ενός με δυο μέτρα με τα παιδιά», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πώς οι γιατροί υποβάλλουν τα παιδιά σε εξετάσεις προκειμένου να βεβαιωθούν ότι δεν έχουν σοβαρές λοιμώξεις όπως η λεπτοσπείρωση και η μελωδόωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις