Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

12

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Η τέχνη είναι στους δρόμους
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η τέχνη είναι στους δρόμους

Την Κυριακή 27 Μαΐου η Τεχνόπολη γίνεται μικρογραφία της πόλης όλης και μας μυεί στην τέχνη που συναντάμε στους δρόμους! Από τις 11.00 έως τις 14.00, οι λιλιπούτειοι φίλοι μας έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του τσίρκου, τη συναρπαστική τέχνη του graffiti, το street dance και την capoeira αλλά και την αρχιτεκτονική! Αυτή […]

Την Κυριακή 27 Μαΐου η Τεχνόπολη γίνεται μικρογραφία της πόλης όλης και μας μυεί στην τέχνη που συναντάμε στους δρόμους!

Από τις 11.00 έως τις 14.00, οι λιλιπούτειοι φίλοι μας έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του τσίρκου, τη συναρπαστική τέχνη του graffiti, το street dance και την capoeira αλλά και την αρχιτεκτονική!

Αυτή την Κυριακή, βγαίνουμε έξω και ανακαλύπτουμε γιατί η τέχνη είναι στους δρόμους!

 

#KatheMeraTexnopoli

«Οι αρχιτέκτονες του εργοστασίου» αρχιτεκτονικό/εικαστικό εργαστήριο από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Χώρος διεξαγωγής: Παιδική Χαρά
Ώρα έναρξης: 11.00

Τί σχήμα έχουν τα κτίρια του παλιού εργοστασίου;  Πόσοι  από εμάς «χωράνε» μέσα σε μία καμινάδα;

Γινόμαστε μικροί αρχιτέκτονες και παρατηρούμε πόσο μεγάλα είναι τα κτίρια ενός εργοστασίου και πόσο μικροί είμαστε εμείς δίπλα τους! Παίρνουμε χαρτόνια και μπογιές και φτιάχνουμε τη μακέτα του δικού μας πολύχρωμου εργοστασίου που μπορούμε να το κρατήσουμε στα χέρια μας! *Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 3 έως 8 ετών και τους γονείς τους και διαρκεί περίπου 60’.

Διαβάστε ακόμα:

Ανωγειανός γάμος στον Ψηλορείτη (vid)

«Εργαστήρι τεχνικών τσίρκου»,  από τους εκπαιδευτές  του Athens Circus
Χώρος διεξαγωγής: Νέοι Φούρνοι
Ώρα έναρξης: 11.00

Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του τσίρκο και θα μάθουν να ισορροπούν και να χειρίζονται όλα όσα οι ζογκλέρ, οι ακροβάτες και οι ισορροπιστές χρησιμοποιούν στην δουλειά τους.

Εκπαιδεύτρια: Ειρήνη Γκούροβα *Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 7 έως 12 ετών και τους γονείς τους και διαρκεί περίπου 60’.

» Ζωντανεύοντας την πόλη«,  εργαστήριο graffiti από την ομάδα Imaginary Rooms

Χώρος διεξαγωγής: Innovathens – Αεριοφυλάκιο 2
Ώρα έναρξης: 11.00  για παιδιά από 4 έως 8 ετών

12.00  για παιδιά από 7 έως 12 ετών

Η Αθήνα είναι μία πόλη όπου το πέπλο του graffiti και της street art την έχει αγκαλιάσει, προσφέροντας μια χρωματιστή καθημερινότητα στους 5μιση εκατομμύρια διαφορετικούς χαρακτήρες που κατοικούν σε αυτήν.  Ta mini posters και τα stickerάκια που θα δημιουργηθούν πρόκειται να μοιράσουν απλόχερα χαμόγελα στους ίδιους τους δημιουργούς, όσο και στους θεατές-κατοίκους της πόλης, όπως άλλωστε ορίζει και η street art.

Εισηγητές Workshop: Μανώλης Ηλιόπουλος, Νάντια Στασινού *Το πρόγραμμα διαρκεί περίπου 60’.
«Capoeira Street Roda», εργαστήριο capoeira από την ομάδα Abada-Capoeira

Χώρος διεξαγωγής: Δεξαμενές Καθαρισμού
Ώρα έναρξης: 12.00

Διαβάστε ακόμα:

Μήπως το κινητό σας, έπεσε «θύμα»; Τα επτά σημάδια

Αυτή την Κυριακή μεταφέρουμε -σε όλους τους μικρούς μας φίλους στην Αθήνα- το κλίμα και την ενέργεια μιας «roda» της capoeira όπως παίζεται στους δρόμους της Βραζιλίας. Στη «roda» σχηματίζουμε ένα κύκλο στον οποίο παίζουμε παραδοσιακά βραζιλιάνικα μουσικά όργανα, τραγουδάμε και παίζουμε capoeira.

Η capoeira είναι μια αφροβραζιλιάνικη πολεμική τέχνη η οποία έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να αποτελέσει μια εξαιρετική ενασχόληση για παιδιά. Συνδυάζοντας τη μουσική, το τραγούδι, την κίνηση και την ομαδικότητα προσφέρει εκτός από ψυχαγωγία ένα σημαντικό παράγοντα κινητικής, νοητικής και συναισθηματικής ανάπτυξης. *Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών και διαρκεί περίπου 60’. Απαραίτητη αθλητική ενδυμασία!

 «Οι οδοχορευτές», χορευτική street dance performance από το Artfygio σε συνεργασία με την ομάδα A(r)ct

Χώρος διεξαγωγής: SkyWalk
Ώρα έναρξης: 12.00

Οι οδοχορευτές αποφάσισαν να βγουν και πάλι στους δρόμους για να χορέψουν μαζί σου στους ρυθμούς της πόλης. Ελευθέρωσαν την τέχνη του χορού μέσα από τα θέατρα και πίσω από τις κουρτίνες και τη φέρνουν μαζί τους έξω, στους δρόμους και τις πλατείες!
*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες και διαρκεί περίπου 60’.

«Circus Kids», παράσταση τσίρκο από το παιδικό τμήμα του Athens Circus

Χώρος διεξαγωγής: Νέοι Φούρνοι
Ώρα έναρξης: 13.00

Τα παιδιά δημιουργούν χορογραφίες, ισορροπούν και παίζουν με αντικείμενα τσίρκο με την άνεση έμπειρων καλλιτεχνών του είδους. Μία παράσταση επίδειξης από το παιδικό τμήμα του Athens Circus για όλους όσοι ενδιαφέρονται για τον υπέροχο κόσμο του παιδικού τσίρκο.

Εκπαιδεύτρια: Ειρήνη Γκούροβα *Η παράσταση απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 2 ετών και διαρκεί περίπου 80’.

 Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη με απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση:
2130109327 (Δευτέρα – Παρασκευή, 11:00-16:00)

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις