Αθήνα

°C

Σάββατο

17

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Επίθεση Γιλντιρίμ στη Δύση: Τώρα θυμηθήκατε την ανθρωπιά σας;
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Επίθεση Γιλντιρίμ στη Δύση: Τώρα θυμηθήκατε την ανθρωπιά σας;

Υπέρ της κοινής επιχείρησης ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας στη Συρία τάχθηκε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ. Ωστόσο, επέκρινε τη Δύση για την έως τώρα στάση της απέναντι σε αυτή την κρίση. «Επί επτά χρόνια άνθρωποι σφαγιάζονται στη Συρία. Η βαναυσότητα συνεχίζεται. Θυμηθήκατε την ανθρωπιά σας όταν χρησιμοποιήθηκαν χημικά; Πού ήσασταν μέχρι σήμερα; «Πρέπει να είσαι πολύ ανώμαλος […]

Υπέρ της κοινής επιχείρησης ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας στη Συρία τάχθηκε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ωστόσο, επέκρινε τη Δύση για την έως τώρα στάση της απέναντι σε αυτή την κρίση.

«Επί επτά χρόνια άνθρωποι σφαγιάζονται στη Συρία. Η βαναυσότητα συνεχίζεται. Θυμηθήκατε την ανθρωπιά σας όταν χρησιμοποιήθηκαν χημικά; Πού ήσασταν μέχρι σήμερα;

«Πρέπει να είσαι πολύ ανώμαλος για να επιτεθείς τώρα στη Συρία»

Το δικό μας σύστημα αξιών και νόμων δεν αποδέχεται να σκοτώνονται άνθρωποι ούτε από χημικά ούτε από συμβατικά όπλα», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη.

«Σήμερα η Αμερική και οι εταίροι της έκαναν μια επιχείρηση. Βεβαίως την βλέπουμε ως ένα θετικό βήμα. Ομως, χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για ειρήνη διαρκείας.

Η Τουρκία κάνει τα απαραίτητα βήματα για τα ζητήματα της περιοχής», είπε ακόμη ο Γιλντιρίμ.

Το «χτύπημα» στη Συρία και η επόμενη μέρα

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Anadolu, ο Ταγίπ Ερντογάν και η Τερέζα Μέι συνομίλησαν τηλεφωνικά για τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμιση τη σημασία της αποφυγής της περαιτέρω κλιμάκωσης των εντάσεων στη Συρία και δήλωσε στη Βρετανίδα πρωθυπουργό ότι η πολιτική λύση είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσει η βαναυσότητα του καθεστώτος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις