Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

23

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Nemo Eurovision: Έσπασε το τρόπαιο και τραυματίστηκε
ΚΟΣΜΟΣ

Nemo Eurovision: Έσπασε το τρόπαιο και τραυματίστηκε

Nemo τρόπαιο: Σε όσους είναι «απλώς άνθρωποι που τολμούν να είναι ο εαυτός τους και πρέπει να ακουστούν και να γίνουν κατανοητοί», αφιέρωσε τη νίκη του

Και η Eurovision θέλει λίγο φτιάξιμο όπως και το τρόπαιο που κέρδισε και έσπασε κατά τους πανηγυρισμούς, δήλωσε το Nemo, που κέρδισε τον 68ο διαγωνισμό. «Έσπασα τον κώδικα και έσπασα το τρόπαιο. Το τρόπαιο μπορεί να διορθωθεί, ίσως και η Eurovision χρειάζεται λίγη διόρθωση κάθε τόσο», είπε το Nemo, σχολιάζοντας την απόφαση των διοργανωτών να επιτρέψουν non binary σημαίες στον διαγωνισμό. Στη συνέντευξη τύπου του νικητή που δίνεται αμέσως μετά τον τελικό, το Nemo ρωτήθηκε για το γεγονός πως δεν επιτράπηκε στα μέλη της non binary κοινότητας να έχουν μαζί τους τις non binary σημαίες τους – αν και το Nemo εμφανίστηκε κρατώντας μία στην έναρξη του τελικού.

Η Eurovision μπορεί να χρειάζεται «λίγη επιδιόρθωση», δήλωσε το Nemo, αφού εξήγησε ότι ουσιαστικά βρήκε με «παράνομο» τρόπο τη σημαία του – σε έναν διαγωνισμό που ήταν γεμάτος διαμάχες εν μέσω διαμαρτυριών για την ένταξη του Ισραήλ και τον αποκλεισμό του Ολλανδού Joost Klein.  Το Nemo έγινε το πρώτο non binary άτομο που κερδίζει τη Eurovision, αφού εξασφάλισε 591 βαθμούς με το τραγούδι του The Code. Ανεβαίνοντας στη σκηνή μετά την ανακήρυξη του νικητή, το Nemo είπε ότι ελπίζει ότι η Eurovision θα μπορούσε να συνεχίσει να τηρεί την υπόσχεσή της να υπερασπίζεται την ειρήνη και την αξιοπρέπεια για όλους. Στιγμιότυπο από τους πανηγυρισμούς δείχνει το Nemo να σπάει το τρόπαιο του νικητή, που είναι γυάλινο και φάνηκε ουσιαστικά να αποκολλάται από τη βάση.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου το Nemo αφιέρωσε τη νίκη του σε «όλα τα άτομα εκεί έξω που είναι non binary, gender fluid, τρανς». «Απλώς άνθρωποι, άνθρωποι που τολμούν να είναι ο εαυτός τους και άνθρωποι που πρέπει να ακουστούν και να γίνουν κατανοητοί», είπε το Nemo.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις