Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Μαϊμού γιατρός: Ένας 76χρονος και δύο ανήλικα παιδιά νεκροί
ΧΟΡΗΓΟΥΣΕ ΨΥΧΟΤΡΟΠΑ

Μαϊμού γιατρός: Ένας 76χρονος και δύο ανήλικα παιδιά νεκροί

Μαϊμού γιατρός: Στα χέρια της αστυνομίας ο 47χρονος που ισχυριζόταν ότι ήταν εξειδικευμένος γιατρός με σπουδές στην παιδοχειρουργική – παιδοογκολογία και εισέπραττε μεγάλα ποσά από τους ασθενείς.

Μαϊμού γιατρός: Συγκλονίζεται ο ιατρικός κόσμος της χώρας και ο κοινωνικός ιστός της χώρας, από την αποκάλυψη της αστυνομίας ότι 47χρονος απατεώνας παρίστανε τον εξειδικευμένος γιατρό-ογκολόγο, έπειθε ασθενείς να διακόψουν τη θεραπεία που είχαν συστήσει οι πραγματικοί γιατροί, χορηγούσε δικές του και προκαλούσε μέχρι και θανάτους! Το επίσης συγκλονιστικό στοιχείο που παραθέτει η Αστυνομία είναι ότι με τις δήθεν θεραπευτικές ουσίες που χορήγησε έναντι υψηλών αμοιβών στους ασθενείς, πέθαναν δύο ανήλικα κορίτσια(!), ηλικίας 14 και 16 χρόνων και ένας 76χρονος ασθενής!!!

του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με τα στοιχεία της  Ασφάλειας Αττικής, ο 47χρονος μαϊμού γιατρός, συνελήφθη   από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Δ Ασφάλειας Αττικής, με ένταλμα σύλληψης για υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απάτης, διακίνησης ναρκωτικών και αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος. Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα  τουλάχιστον μηνών, στο πλαίσιο της οποίας προσδιορίστηκε πλήρως το εύρος της εγκληματικής δράσης του συλληφθέντα, ο οποίος χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας, εμφανιζόταν ως γιατρός νευροογκολόγος – νευροχειρούργος – φυσιοπαθητικός.

Μαϊμού γιατρός: Ισχυριζόταν πως έχει κάνει σπουδές στην Αμερική

Εμφανιζόταν ακόμα ως ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας, διαθέτοντας εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική – παιδοογκολογία, με σπουδές στην Αμερική και γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας. «Για να ενισχύει περαιτέρω το «κοινωνικό – επαγγελματικό» του προφίλ και να γίνεται πιο πειστικός», προσθέτει η Αστυνομία «παρουσιαζόταν ως γόνος εύπορων οικογενειών ή/και συγγενής γνωστών οικογενειών, διοικητικό στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας, με γνωριμίες και διασυνδέσεις στον επιχειρηματικό και πνευματικό κόσμο και σε πολλές περιπτώσεις ως γιατρός ή/και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας».

Ως προς τη μεθοδολογία, που ακολουθούσε, αφού προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες που αντιμετώπιζαν, είτε οι ίδιοι, είτε συγγενικά τους πρόσωπα, σοβαρά προβλήματα υγείας ή ανίατες ασθένειες, τους έπειθε να διακόψουν την ιατρική τους θεραπεία και να ακολουθήσουν «θεραπεία» που τους σύστηνε ο ίδιος, υποσχόμενος πλήρη ίαση. Η «θεραπεία» περιελάμβανε σκευάσματα, με ουσίες αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, τα οποία παρουσίαζε ως δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα – αποστάγματα, τα οποία όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας, περιείχαν, μεταξύ άλλων, δραστικές ουσίες κάνναβης.

Εμφανιζόταν σε διαγνωστικά κέντρα, ως γιατρός – συνοδός ασθενών

Σκευάσματα τέτοιου τύπου κατασχέθηκαν στην οικία του, όπου βρέθηκαν 65 μπουκάλια διαφορετικών ποσοτήτων. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, ο συλληφθείς εμφανιζόταν σε διάφορα διαγνωστικά κέντρα, ως γιατρός – συνοδός ασθενών, οι οποίοι υποβάλλονταν σε διάφορες εξετάσεις, ή αναλάμβανε το συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων. Με τη δράση του αυτή, έθετε σε προφανή κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ασθενών που εξαπατούσε, με το πρόσχημα της ιατρικής ιδιότητας, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μία περίπτωση εξαπάτησης ασθενούς απέσπασε τουλάχιστον 15.000 ευρώ. Τα χρηματικά ποσά τα ελάμβανε είτε σε μετρητά, είτε σε μορφή επιταγών. Στη συνέχεια, φρόντιζε να προσδίδει νομιμοφάνεια στα ποσά που αποσπούσε, κυρίως μέσω της διοχέτευσης των επιταγών στην αγορά, χωρίς να εμφαίνεται ως οπισθογράφος.

Ο αριθμός των ασθενών που εξαπάτησε εκτιμάται ότι είναι μεγάλος, ενώ από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας έχουν προσδιοριστεί 45 τουλάχιστον περιπτώσεις. Μάλιστα, σε 3 από τις περιπτώσεις αυτές και συγκεκριμένα δύο ανηλίκων, ηλικίας 14 και 16, καθώς και ενός 76χρονου, επήλθε ο θάνατος των ασθενών. Για τις περιπτώσεις αυτές, ο συλληφθείς είχε καταφέρει να αποσπάσει πάνω από 58.000 ευρώ. Έχουν ταυτοποιηθεί ως συνεργοί του τρεις ακόμα ημεδαποί, ενώ ερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων. Σημειώνεται ότι στην οικία του κατασχέθηκαν ακόμα δύο όπλα – αεροβόλα, δύο μαχαίρια, θρησκευτική εικόνα – πιθανή αρχαιότητα, αυτοκόλλητες ετικέτες επαγγελματικής ιατρικής ταυτότητας, χειρόγραφες σημειώσεις με προγράμματα διατροφής, βότανα κ.λπ., CD με εξετάσεις διαφόρων ασθενών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δείτε ακόμη

ΣΦΕΕ – Προσφορά νοσοκομειακού εξοπλισμού και φαρμακευτικού
Μνημόσυνο για τον Ανδρέα Παπανδρέου στις 23 Ιουνίου
Πανελλαδικές 2020 – Οι συμπληγάδες της καθημερινότητας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις