Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γνωστή τζιχαντίστρια και η σύντροφος του μακελάρη
ΚΟΣΜΟΣ

Γνωστή τζιχαντίστρια και η σύντροφος του μακελάρη

Γνωστή τζιχαντίστρια και η σύντροφος του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στην Οντ, η οποία κρατείται. Η γυναίκα βρισκόταν στις λίστες των ριζοσπαστικοποιημένων ισλαμιστών και ήταν καταγεγραμμένη ως «S» (surete de l’ etat, κρατική ασφάλεια), όπως δήλωσαν στο AFP μία αστυνομική και μία δικαστική πηγή. Ο Ραντουάν Λακντίμ, ο δράστης της επίθεσης που σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας, […]

Γνωστή τζιχαντίστρια και η σύντροφος του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στην Οντ, η οποία κρατείται.

Η γυναίκα βρισκόταν στις λίστες των ριζοσπαστικοποιημένων ισλαμιστών και ήταν καταγεγραμμένη ως «S» (surete de l’ etat, κρατική ασφάλεια), όπως δήλωσαν στο AFP μία αστυνομική και μία δικαστική πηγή.

Ο Ραντουάν Λακντίμ, ο δράστης της επίθεσης που σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας, ήταν επίσης καταγεγραμμένος ως «S» και βρισκόταν υπό παρακολούθηση από τις υπηρεσίες Πληροφοριών από το 2014.

Διαβάστε ακόμα:

Σύλληψη Πουτζδεμόν: Καζάνι που.. βράζει η Καταλονία (pics)

Ωστόσο, δεν υπήρχε καμία ένδειξη που να οδηγεί στην εικασία ότι θα μπορούσε σε διαπράξει τρομοκρατική ενέργεια, σύμφωνα με όσα διευκρίνισε ο γενικός εισαγγελέας Φρανσουά Μολένς.

Η σύντροφός του, μαροκινής καταγωγής, συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής (23/3) μαζί με έναν 17χρονο φίλο του δράστη. Το καθεστώς κράτησης και για τους δύο παρατάθηκε.

Και οι δύο ανακρίνονται, καθώς οι ερευνητές προσπαθούν να διαπιστώσουν τους λόγους για τους οποίους ο δράστης πραγματοποίησε την επίθεση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις