Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Χάνοντας το βάρος των διακοπών
ΥΓΕΙΑ

Χάνοντας το βάρος των διακοπών

Οι καλοκαιρινές διακοπές για τους περισσότερους -πέρα από περίοδος χαλάρωσης- είναι και περίοδος αύξησης του σωματικού μας βάρους. Κάτι τα ποτά, κάτι το καλό φαγητό, κάτι η έλλειψη άσκησης και επιστρέφουμε… βαρύτεροι. Ας δούμε, λοιπόν, μερικούς απλούς τρόπους για να επανέλθουμε στο κανονικό μας βάρος. Ρεαλιστικότητα στόχων Θέσε στόχους εφικτούς στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων δραστηριοτήτων […]

weight

Οι καλοκαιρινές διακοπές για τους περισσότερους -πέρα από περίοδος χαλάρωσης- είναι και περίοδος αύξησης του σωματικού μας βάρους. Κάτι τα ποτά, κάτι το καλό φαγητό, κάτι η έλλειψη άσκησης και επιστρέφουμε… βαρύτεροι. Ας δούμε, λοιπόν, μερικούς απλούς τρόπους για να επανέλθουμε στο κανονικό μας βάρος.

Ρεαλιστικότητα στόχων

Θέσε στόχους εφικτούς στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων δραστηριοτήτων σου. Η υπερπροσπάθεια θα σε αγχώσει, θα σε απογοητεύσει και ενδεχομένως θα σε καταβάλει. Ένα με δύο κιλά ανά εβδομάδα είναι ένας εύκολα πραγματοποιήσιμος στόχος που επιτυγχάνοντάς τον ενθαρρύνεσαι, ώστε να συνεχίσεις την προσπάθειά σου.

Όχι σάλτσες

Δεν χρειάζονται επεξηγήσεις. Η αποφυγή των σαλτσών βοηθά στη βελτίωση της υγείας και στην πρόσληψη λιγότερων θερμίδων.

Happy day

Μια ημέρα ελεύθερης πρόσληψης τροφής θα σε βοηθήσει να μείνεις σταθερός στον στόχο σου.

Ο κανόνας του 1/3

Απλά, αφαίρεσε το 1/3 της τροφής που σου σερβίρεται είτε στο σπίτι, είτε σε εστιατόριο έξω από το πιάτο σου.

Η αξία των λαχανικών

Είτε ως συνοδευτική σαλάτα σε κάθε σου γεύμα, είτε ως σνακ, τα λαχανικά σε εφοδιάζουν όχι μόνο με απαραίτητα συστατικά που προάγουν την υγεία σου, αλλά και με πολλές φυτικές ίνες που μεταξύ των άλλων συμβάλλουν στον κορεσμό.

Απόλαυσε το γεύμα σου

Το φαγητό στις μέρες μας δεν ικανοποιεί μόνο την ανάγκης επιβίωσης (ίσως το αντίθετο θα λέγαμε), αλλά ικανοποιεί και άλλες συνθήκες, όπως αυτή της ευχαρίστησης, της κοινωνικοποίησης και της απόλαυσης. Προσπάθησε να τρως αργά, νιώθοντας κάθε συστατικό της μπουκιάς που έχεις στο στόμα σου.

Όχι τύψεις

Αν μια μέρα το έχεις παρακάνει και έχεις ξεφύγει από το πρόγραμμά σου, μην απογοητεύεσαι. Δεν σημαίνει απολύτως τίποτε για τη δίαιτά σου και πολύ περισσότερα δεν σημαίνει απολύτως τίποτε για τη δυνατότητά σου να πετύχεις το στόχο σου. Μπορείς να συνεχίσεις την επόμενη μέρα σαν να μην συμβαίνει τίποτε ή για να νιώσεις καλύτερα μείωσε την ποσότητα τροφής της επόμενης ή αύξησε τη δραστηριότητά σου. μεταβολικά, ούτε ψυχολογικά.

Βάλε την κίνηση στη ζωή σου

Αν δεν μπορείς να πας στο γυμναστήριο ή να κάνεις κάποιο άθλημα, προσπάθησε να αυξήσεις την κίνηση στις καθημερινές σου δραστηριότητες. Περπάτησε περισσότερο χρόνο πριν και μετά τη δουλειά σου, πήγαινε στο κοντινό σουπερμάρκετ με τα πόδια και περισσότερες φορές, από ότι με το αυτοκίνητο σε μία φορά, βγάλε εσύ το σκύλο βόλτα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις