Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Στο Παρίσι ο Πούτιν- Μακρόν: “Θα είμαι σκληρός μαζί του”
ΚΟΣΜΟΣ

Στο Παρίσι ο Πούτιν- Μακρόν: “Θα είμαι σκληρός μαζί του”

Στο Παρίσι θα βρεθεί σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας για την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογο του στο παλάτι των Βερσαλλιών έξω από την πρωτεύουσα. Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως θα είναι σκληρός με τον Βλαντίμιρ Πούτιν σήμερα, διάθεση που έχει ήδη δείξει με τη Μόσχα ο Γάλλος πρόεδρος από την προεκλογική του εκστρατεία, […]

putin-macron
Στο Παρίσι θα βρεθεί σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας για την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογο του στο παλάτι των Βερσαλλιών έξω από την πρωτεύουσα.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως θα είναι σκληρός με τον Βλαντίμιρ Πούτιν σήμερα, διάθεση που έχει ήδη δείξει με τη Μόσχα ο Γάλλος πρόεδρος από την προεκλογική του εκστρατεία, όταν η ομάδα του κατηγόρησε τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης για «δάκτυλο» στις δημοκρατικές διαδικασίες.

Ο διάλογος των δύο ηγετών, πρόκειται να είναι ιδιαίτερα σημαντικός στην αντιμετώπιση διεθνών διενέξεων, με κύρια ζητήματα τις διαφωνίες τους στον συριακό πόλεμο και το θέμα της Ουκρανίας.

“Είναι απαραίτητο να μιλήσουμε με τη Ρωσία διότι υπάρχουν μια σειρά από διεθνή θέματα τα οποία δεν θα επιλυθούν χωρίς σκληρό διάλογο μαζί της”, είπε ο Μακρόν. Σε δηλώσεις του στο τέλος της συνόδου G7 το Σάββατο, είπε σε δημοσιογράφους, “Θα είμαι απαιτητικός στις συνομιλίες μου με τη Ρωσία”.

Ρώσος αξιωματούχος είπε σε δημοσιογράφους στη Μόσχα την Παρασκευή ότι η συνάντηση των δύο ηγετών θα αποτελέσει ευκαιρία “να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον” και πως η Μόσχα περιμένει μια “ειλικρινή συζήτηση” για τον εμφύλιο στην Συρία.

Την ώρα που η Ρωσία υποστηρίζει τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, η Γαλλία τάσσεται υπέρ των αντικαθεστωτικών ομάδων που θέλουν να τον ανατρέψουν. Η Γαλλία έχει επίσης υιοθετήσει και σκληρή τακτική στις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της Ρωσίας, που επιβλήθηκαν πρώτη φορά όταν η Ρωσία προσήρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014, και ακύρωσε ένα συμβόλαιο πολεμικών πλοίων αξίας 1,3 δις δολαρίων, 1,16 δις ευρώ, το 2015.

Η σκληρή γραμμή του Μακρόν κατά την περίοδο του προεκλογικού του αγώνα, όταν υποστήριζε την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων στη Ρωσία εάν δεν υπήρχε πρόοδος σε ειρηνευτική συμφωνία για την ανατολική Ουκρανία, έχει πλέον χαλαρώσει.

Αυτό που ενδιαφέρει και τις δύο χώρες, είναι η «εξόντωση» του Ισλαμικού Κράτους, αναμένεται όμως να βρεθεί η χρυσή τομή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις