Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Κατρούγκαλος: “Για τίποτα δεν ντρέπομαι, είμαι περήφανος για το Ασφαλιστικό” (video)
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Κατρούγκαλος: “Για τίποτα δεν ντρέπομαι, είμαι περήφανος για το Ασφαλιστικό” (video)

  Περήφανος δηλώνει για τον νόμο του ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, αλλά και για την γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης. «Δεν ντρέπομαι για τίποτα από όσα έχουμε κάνει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος, αναφερόμενος και στο ασφαλιστικό. Παραχωρώντας συνέντευξη στο huffingtonpost.gr, ο πρώην υπουργός εκτιμά πως όλα έγιναν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. «Στη […]

 katrougkalosden-uparxei-alli-paratasi-sto-aggeliosimo.w_hr

Περήφανος δηλώνει για τον νόμο του ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, αλλά και για την γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης.

«Δεν ντρέπομαι για τίποτα από όσα έχουμε κάνει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος, αναφερόμενος και στο ασφαλιστικό.

Παραχωρώντας συνέντευξη στο huffingtonpost.gr, ο πρώην υπουργός εκτιμά πως όλα έγιναν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Στη συνείδηση μου είμαι υπερήφανος για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό αν και δεν μπορέσαμε να σώσουμε το ΕΚΑΣ γιατί δεν ήταν μέρος της διαπραγμάτευσης» προσθέτοντας ωστόσο ότι «ποτέ δεν είπα ότι είμαι περήφανος για το ύψος των συντάξεων. Αυτές καθορίζονται από την κατάσταση της οικονομίας αλλά πρέπει να βλέπουμε την προοπτική».

katrougkalos_vouli_aftodioikisi

Ερωτηθείς φυσικά και για τις εξελίξεις με την διαπραγμάτευση και το κλείσιμο της αξιολόγησης, ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ένας «τίμιος συμβιβασμός για να μην έχουμε επανάληψη του καλοκαιριού του 2015» εκφράζοντας την ελπίδα ότι «όπως κάναμε με την 13η σύνταξη θα μπορέσουμε να δώσουμε ΕΚΑΣ όσο προχωράει η οικονομία».

Για την κα Αχτσιόγλου, που τον αντικατέστησε στο υπουργείο, ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως «η Έφη είναι απόλυτα ικανή και έχουμε συναντίληψη. Αισθάνομαι ότι συνεχίζει αυτό που ξεκινήσαμε μαζί».

Σχετικά με τις δυσκολίες που περνά ο ελληνικός λαός και τη φτώχεια που μαστίζει τα νοικοκυριά, ο πρώην υπουργός παραδέχτηκε πως «δεν μπορούμε τώρα να ανατρέψουμε τη λιτότητα όπως πιστεύαμε ότι μπορούσαμε το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης μας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις