Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

01

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Φίτσο υγεία: Είναι μεταξύ ζωής και θανάτου, λέει ο Όρμπαν
ΚΟΣΜΟΣ

Φίτσο υγεία: Είναι μεταξύ ζωής και θανάτου, λέει ο Όρμπαν

Φίτσο υγεία: Ακόμη κι αν αναρρώσει, ο Φίτσο θα μείνει εκτός εργασίας για μήνες σε μια κρίσιμη στιγμή ενόψει των Ευρωεκλογών

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου δύο ημέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του που συγκλόνισε την Ευρώπη. Αυτό δήλωσε σήμερα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν στο ουγγρικό δημόσιο δίκτυο ραδιοφωνίας. Προσευχόμαστε για τον πρωθυπουργό και στηρίζουμε ηθικά την Σλοβακία, σημείωσε ο Ορμπάν. Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στη δουλειά. Ο Ρόμπερτ Φίτσο βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου, πρόσθεσε.

Ευχές Ορμπαν για Φίτσο

Ακόμη κι αν αναρρώσει, ο Φίτσο θα μείνει εκτός εργασίας για μήνες σε μια κρίσιμη στιγμή ενόψει των Ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν στις αρχές του ερχόμενου μήνα, σημείωσε επίσης ο Ούγγρος ομόλογός του. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια εκλογική διαδικασία που θα αποφασίσει όχι μόνον για το ποια θα είναι τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά μαζί με τις εκλογές στις ΗΠΑ μπορεί να κρίνει την πορεία του πολέμου και της ειρήνης στην Ευρώπη, υπογράμμισε ο Ορμπάν. Σε αυτήν την κατάσταση θα χρειαζόμασταν πάρα πολύ τον Ρόμπερτ Φίτσο και μια φιλοειρηνική Σλοβακία, κατέληξε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Η απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού ήταν η πρώτη Ευρωπαίου πολιτικού ηγέτη για πάνω από 20 χρόνια και καταδικάστηκε από τη διεθνή κοινότητα. Πολιτικοί αναλυτές και βουλευτές δηλώνουν ότι εξέθεσε ένα όλο και πιο έντονο και πολωτικό πολιτικό κλίμα τόσο στην Σλοβακία όσο και σε όλη την Ευρώπη.

Δευτερα θα εκτιμηθεί η κατάσταση του Φίτσο

Στο μεταξύ Σλοβάκοι ιατροί θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα για να εκτιμήσουν την κατάσταση της υγείας του Φίτσο και να συζητήσουν το ενδεχόμενο να μεταφερθεί για νοσηλεία από την Μπάνσκα Μπίστριτσα στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα, μετέδωσαν σήμερα σλοβακικά μέσα ενημέρωσης χωρίς να επικαλεστούν πηγές για την πληροφορία αυτή. Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο παραμένει σοβαρή, αλλά είναι σταθερή και μπορεί να μιλήσει λίγο, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε χθες, Πέμπτη, μια ημέρα μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Σλοβάκου πρωθυπουργού, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Σλοβακίας Πέτερ Πελεγκρίνι.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις