Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

17

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Κιάνου Ριβς – ντοκιμαντέρ: Ο ηθοποιός αναζητά τις αρχές της ανθρώπινης δημιουργικότητας
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κιάνου Ριβς – ντοκιμαντέρ: Ο ηθοποιός αναζητά τις αρχές της ανθρώπινης δημιουργικότητας

Κιάνου Ριβς - ντοκιμαντέρ: Σε συνεργασία με τον κατασκευαστή μοτοσυκλετών αναζητούν τις ρίζες της εφευρετικότητας

Ένα νέο ντοκιμαντέρ σχετικά με τις απαρχές της ανθρώπινης δημιουργικότητας ετοιμάζεται από τον ηθοποιό Κιάνου Ριβς σε συνεργασία με τον κατασκευαστή μοτοσυκλετών, Γκαρντ Χόλιγκνερ, στο οποίο και θα πρωταγωνιστούν. Το ντοκιμαντέρ πρόκειται να έχει τίτλο «The Arch Project» και θα βουτά στα νερά της εφευρετικότητας και δημιουργικότητας των ανθρώπων με στόχο να βρεθεί η πηγή από όπου προέρχονται. Οι φίλοι και συνιδρυτές του Arch Motorcycle πρόκειται να ξεκινήσουν μία αναζήτηση για να βρουν καλλιτέχνες, καινοτόμους και δημιουργούς «οι ιστορίες των οποίων ελπίζουμε να εμπνεύσουν τους θεατές να βρουν απαντήσεις που θα βοηθήσουν να ξεκλειδώσουν τη δική τους φαντασία», υπογράμμισαν. Πρόκειται για το δεύτερο ντοκιμαντέρ του ηθοποιού, ο οποίος προηγουμένως ήταν εκτελεστικός παραγωγός της σειράς ντοκιμαντέρ της Disney+ Brawn: The Impossible Formula 1 Story .

Ο Χόλινγκερ είναι γνωστός σχεδιαστής και κατασκευαστής μοτοσικλετών, ενώ ο Ριβς είναι περισσότερο γνωστός για τους ρόλους του στις κινηματογραφικές υπερπαραγωγές Matrix, John Wick και Bill & Ted. Μαζί έχουν δημιουργήσει μία κατασκευαστική εταιρεία μοτοσυκλετών, η οποία βασίζεται σε πρωτότυπα και εξελιγμένα σχέδια μηχανών που βασίζονται στην Harley – Davidson. Λόγω του πρότζεκτ των ίδιων, δόθηκε και η έμπνευση για το νέο ντοκιμαντέρ στο οποίο αναζητούνται παρόμοια εγχειρήματα και άνθρωποι που αποφάσισαν να σκεφτούν το κάτι διαφορετικό και το υλοποιήσουν. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η ημερομηνία που θα κυκλοφορήσει η σειρά, αλλά οι θαυμαστές ανυπομονούν ήδη να τη δουν.

Ο ηθοποιός ως Shadow the Hedgehog στην ταινία Sonic

Μέχρι την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ, ο αγαπημένος ηθοποιός πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Sonic the Hedgehog 3», δανείζοντας την φωνή του στον Shadow the Hedgehog, το αποτέλεσμα ενός μυστικού κυβερνητικού προγράμματος με τον τίτλο Shadow Project, ο οποίος εμφανίστηκε για λίγο στους τίτλους τέλους της δεύτερης ταινίας. Στο παιχνίδι, ο Shadow είναι παρόμοιος με ένα anti-Sonic, πιο σκοτεινός, πιο νευρικός και διαθέτει παρόμοιες δυνάμεις ταχύτητας. Μάλιστα η SEGA, το στούντιο παραγωγής των video game του Sonic, ανακοίνωσε πως το 2024 είναι η χρονιά του Shadow. Το «Sonic» ήταν τόσο δημοφιλές franchise για την Paramount, όπου μια spin-off σειρά, το «Knuckles» με πρωταγωνιστή τον ανθρωπόμορφο χαρακτήρα στον οποίο δανείζει τη φωνή του Ιντρις Ελμπα ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στις 26 Απριλίου στο Paramount+.

Συνολικά, οι δύο ταινίες «Sonic» έχουν εισπράξει 707 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Μπορεί αυτός ο αριθμός να φαίνεται αρκετά μικρός, δεδομένων των αριθμών σε εισπράξεις που φτάνουν μερικά άλλα franchise, αλλά οι ταινίες «Sonic» ήταν σχετικά φθηνές στην παραγωγή, με τους προϋπολογισμούς και των δύο ταινιών, σύμφωνα με πληροφορίες, να κυμαίνονται στα 90 εκατομμύρια δολάρια. Οικονομικά, το franchise έχει αναμφίβολα ξεπεράσει τις μέτριες προσδοκίες. To «Sonic the Hedgehog 3», σε σκηνοθεσία του Τζεφ Φάουλερ, θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Δεκεμβρίου 2024.

Πηγή: skai.gr

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις