Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

22

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / 4 στους 5 Αμερικανούς δεν κοιμούνται τη νύχτα λόγω του συντρόφου τους
ΚΟΣΜΟΣ

4 στους 5 Αμερικανούς δεν κοιμούνται τη νύχτα λόγω του συντρόφου τους

Όχι, δεν ξαγρυπνούν γι' αυτό που νομίζετε...

Τουλάχιστον 4 στους 5 Αμερικανούς που έχουν σχέση, παραδέχονται σε έρευνα πως ο σύντροφός τους τους κρατάει ξύπνιους τη νύχτα, αλλά όχι για τον λόγο που σας έρχεται πρώτος στο μυαλό. Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως το ένα τρίτο των Αμερικανών, ανυπομονεί για τις ημέρες που ο σύντροφός τους δεν είναι στο σπίτι, επειδή έχουν όλο το κρεβάτι για τον εαυτό τους το βράδυ. Στην έρευνα συμμετείχαν 2.000 Αμερικανοί, οι οποίοι συγκατοικούν με τους συντρόφους τους και το 36% σύμφωνα με τα στοιχεία, υποστηρίζει πως κοιμούνται καλύτερα όταν λείπουν.

Τα αποτελέσματα συγκεκριμένα δείχνουν πως τέσσερις στους πέντε ερωτηθέντες (82%), παραδέχονται ότι οι συνήθειες του συντρόφου τους στον ύπνο, τους ξυπνούν συστηματικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, με το 51% να αναφέρεται στο ροχαλητό, το 33% στην περιήγηση στο κινητό πριν από τον ύπνο και το 33% στο ότι σηκώνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας για να πάνε τουαλέτα. Αυτές οι τρεις μάλιστα, είναι οι πιο κοινές συνήθειες που διαταράσσουν τον ύπνο κάποιου.

woman in blue denim jeans lying on bed

Στη συνέχεια το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων αναφέρει επίσης το ζήτημα των «σκεπασμάτων». Το 27% υποστηρίζει ότι ο σύντροφός τους καταλαμβάνει τα σκεπάσματα και το 25% πως στριφογυρνάει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η έρευνα διεξήχθη από την OnePoll για λογαριασμό του Avocado Green Mattress και διαπίστωσε ότι παρά τις ενοχλήσεις αυτές, η πλειονότητα των ερωτηθέντων δεν είναι αρκετά έτοιμη να εξετάσει το ενδεχόμενο ενός «διαζυγίου ύπνου» από τον σύντροφό τους.

Το 79% των ερωτηθέντων μοιράζεται το κρεβάτι με τον σύντροφό του, ενώ το υπόλοιπο 21% είτε κοιμάται σε διαφορετικά δωμάτια, είτε κοιμάται χωριστά στο ίδιο δωμάτιο είτε παραδέχεται ότι «εξαρτάται» από τον ύπνο με το σύντροφό τους. Αυτό ωστόσο διαφέρει δραματικά ανά γενιά. Μόνο το 2% των ερωτηθέντων της Gen Z δήλωσε ότι κοιμάται σε διαφορετικό δωμάτιο από τον σύντροφό του, σε σύγκριση με έναν στους πέντε «baby boomers», το δηλαδή 18%.

Ανεξάρτητα από τη γενιά, μόνο το ένα πέμπτο όσων μοιράζονται σήμερα ένα κρεβάτι πιστεύουν ότι θα κοιμούνται σε ξεχωριστά κρεβάτια στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ορισμένα ζευγάρια δεν έχουν βρει οφέλη στο να κοιμούνται χωριστά. Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι το 42% όσων κοιμούνται χωριστά από τον σύντροφό τους πιστεύουν ότι αυτό έχει «αναζωογονήσει» τη σχέση τους και το 23% πιστεύει ότι έχει επίσης βελτιώσει τη σεξουαλική τους ζωή με τον σύντροφό τους. Παράλληλα το 70% πιστεύει ότι η ποιότητα του ύπνου τους έχει αυξηθεί ως αποτέλεσμα του ύπνου σε ξεχωριστό κρεβάτι από τον σύντροφό τους.

woman covered with white blanket

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η έρευνα δεν σταματά εδώ, αλλά σε ερωτήσεις αν έχουν μικρά παιδιά, κάτω των έξι ετών , σκύλο ή γάτα, το 24% παραδέχτηκε ότι προτιμά να κοιμηθεί με το παιδί του ή και το κατοικίδιο ζώο του παρά με τον σύντροφό του. «Τα καλά νέα είναι ότι το “διαζύγιο ύπνου” δεν είναι ο μόνος τρόπος για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας. Η επένδυση σε ένα στρώμα, μαξιλάρια και κλινοσκεπάσματα από άνετα και υποστηρικτικά υλικά μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο για εσάς και τον σύντροφό σας καθώς και για το παιδί ή το κατοικίδιο ζώο, αν είναι στο κρεβάτι μαζί σας οδηγώντας σε λιγότερο στριφογύρισμα και σημαντικά καλύτερο ύπνο», κατέληξε η  διευθύντρια μάρκετινγκ της Avocado Green.

man kissing woman's forehead while lying on bed
Με πληροφορίες από New York Post

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις