Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Συνέδριο ΝΔ Δένδιας: Το όραμα Καραμανλή για επανίδρυση του κράτους είναι πιο επίκαιρο από ποτέ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΝΔ Δένδιας: Το όραμα Καραμανλή για επανίδρυση του κράτους είναι πιο επίκαιρο από ποτέ

Συνέδριο ΝΔ Δένδιας: «Εμείς πιστεύουμε στο σύγχρονο φιλελεύθερο κοινωνικό κράτος», είπε ο Νίκος Δένδιας

«Έχουμε μια από τις καλύτερες κοινοβουλευτικές ομάδες που είχαμε ποτέ», επισήμανε κατά την ομιλία του στο 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ζάππειο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας. «Εμείς πιστεύουμε στο σύγχρονο φιλελεύθερο κοινωνικό κράτος», είπε ο Νίκος Δένδιας και προσέθεσε: «είμαστε ένα κόμμα με στενή σχέση με την κοινωνία, με όλες τις κοινωνικές ομάδες, με όλες τις επαγγελματικές τάξεις, αλλά κυρίως με τους ανθρώπους του μόχθου, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτούς που στη ζωή δεν τους χαρίστηκε κανείς, αυτούς που παλεύουν κάθε μέρα».

«Διευρυνόμαστε, δεν μεταλλασσόμαστε. Το μπλε μένει μπλε. Στεκόμαστε κάθετα απέναντι στο λαϊκισμό.», συμπλήρωσε, ορίζοντας το τρίπτυχο για τις Ένοπλες Δυνάμεις του 2030, που ξεκινάει από την αναδιοργάνωση της δομής και της λειτουργίας, περνάει μέσα από την αναβάθμιση του ρόλου της αμυντικής βιομηχανίας και φτάνει μέχρι τη σωστή διαχείριση του στελεχικού δυναμικού. «Έχουμε υποχρέωση να προφυλάξουμε το ευρωπαϊκό εγχείρημα από τις δυνάμεις του λαϊκισμού», σημείωσε ο κ. Δένδιας. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Νίκος Δένδιας τόνισε πως δεν θα είχε επιβιώσει η ελληνική κοινωνία, κατά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης αν δεν είχε λάβει την καίρια στήριξη από την ελληνική οικογένεια. Ορμώμενος από αυτό είπε ότι «πρέπει να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια». Κατόπιν, ο υπουργός Άμυνας επικαλέστηκε τον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, αναφέροντας πως «το όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή για επανίδρυση του κράτους είναι πιο επίκαιρο από ποτέ».

Τόνισε δε ότι το κράτος πρέπει να γίνει πιο ψηφιακό και ότι ο δημόσιος τομέας πρέπει να στηρίξει την εξέλιξη αυτή. «Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να αναλάβει αυτό το κολοσσιαίο σχέδιο», είπε ο Νίκος Δένδιας. Ο Νίκος Δένδιας υπενθύμισε ότι επί Υπουργίας του και κυβερνητικής θητείας του Αντώνη Σαμαρά εξοβέλισε το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής από το Κοινοβούλιο και την πολιτική ζωή του τόπου, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα για πρώτη φορά μετά το 1947 μεγάλωσε με τις ιστορικές συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο, αλλά και με τη στρατηγική αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ. «Καταστήσαμε σαφείς τις κόκκινες γραμμές και υπερασπιστήκαμε τα εθνικά συμφέροντα μας έναντι των απειλών, είπαμε τα πράγματα με το όνομα τους τόσο εκτός όσο και εντός Ελλάδος», είπε ο κ. Δένδιας.

Εν όψει των Ευρωεκλογών ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. «Η Ελλάδα δεν είναι εισπρακτική εταιρεία ευρωπαϊκών κονδυλίων, είμαστε συμμέτοχοι και συνοδοιπόροι στο πιο περήφανο πολιτικό εγχείρημα, έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε το ευρωπαϊκό εγχείρημα από τις επελαύνουσες δυνάμεις του λαϊκισμού με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρωθυπουργό του καθαρού ευρωπαϊκού λόγου», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Άμυνας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις