Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

17

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μετρό Πρωτομαγιά 1/5 2024: Πώς θα κινηθεί τη Μεγάλη Τετάρτη
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό Πρωτομαγιά 1/5 2024: Πώς θα κινηθεί τη Μεγάλη Τετάρτη

Τι θα ισχύσει

Με στάσεις εργασίας θα λειτουργήσει το μετρό τη Μ. Τετάρτη 1η Μάη, όπου τα συνδικάτα πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις. Το Μετρό θα λειτουργήσει από τις 9πμ έως τις 9μμ το βράδυ. Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) αναφέρει: «Αποδίδουμε φόρο τιμής στην Εργατική Πρωτομαγιά, στους αγώνες των εργατών που έχασαν τη ζωή τους στις αιματοβαμμένες εξεγέρσεις του Σικάγο, αγωνιζόμενοι για κοινωνική δικαιοσύνη, ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα.

Η Πρωτομαγιά του 2024 βρίσκει για μια ακόμα χρονιά τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με μια άνευ προηγουμένου κρίση διαβίωσης. Η ακρίβεια, η κοινωνική φτώχεια, ο περιορισμός εργασιακών δικαιωμάτων, η επισφάλεια και η ανασφάλεια στους χώρους εργασίας, είναι οι κυρίαρχες συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

Γι’ αυτό το λόγο αγωνιζόμαστε για ένα παρόν και ένα μέλλον καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας. Χωρίς ακρίβεια, κοινωνική φτώχεια, εργασιακή ανασφάλεια και ανισότητες. Αυτή την ιστορική μέρα, ενώνουμε τη φωνή μας και όλοι μαζί δίνουμε αγωνιστικό, απεργιακό παρών στο κάλεσμα των συνδικάτων την Τετάρτη 1η Μάη. Απεργούμε και διαδηλώνουμε απαιτώντας την κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στο στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών εργατικών δικαιωμάτων, κατώτατο μισθό αντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων,
ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς εργοδοτικό παρεμβατισμό.

Το ΣΕΛΜΑ προκηρύσσει στάση εργασίας 1η Μαΐου από τις 06:00 έως 09:00 το πρωί και από τις 21:00 έως την λήξη της κυκλοφορίας το βράδυ. Οι υπηρεσίες να στείλουν το προσωπικό ασφαλείας στο email του σωματείου. ‘Οσοι συνάδελφοι επιθυμούν, μπορούν να απεργήσουν καθολικά στην 24ωρη υπό την κάλυψη της ΓΣΕΕ. Όλοι στην απεργία 1η Μάη πλατεία Κλαυθμώνος 11πμ».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις