Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παρτίζαν – Ολυμπιακός: Εντυπωσιακό παιχνίδι
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παρτίζαν – Ολυμπιακός: Εντυπωσιακό παιχνίδι

Παρτίζαν - Ολυμπιακός: Οι δηλώσεις των προπονητών

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (28/3) η Παρτιζάν υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της EuroLeague στο Stark Arena. Οι Πειραιώτες πήραν μια σπουδαία νίκη κόντρα στους Σέρβους με σκορ 69-74, μένοντας στην τελική 6αδα της διοργάνωσης. Να σημειωθεί ότι, απομένουν ακόμη 2 παιχνίδια το ένα με τον Ερυθρό Αστέρα (4/4) και το άλλο με την Φενέρ (12/4).

Ο αγώνας

Με την κλασική του πεντάδα (Γουόκαπ, Κάναν, Παπανικολάου, Πίτερς, Φαλ) άνοιξε το ματς ο Μπαρτζώκας, που είχε την ομάδα του μπαίνει με 0/2 τρίποντα, αλλά να βρίσκει γρήγορα αποτελεσματικότητα για το 7-9 από γκολ-φάουλ του Πίτερς. Το πρόβλημα του Ολυμπιακού ήταν το αμυντικό ριμπάουντ (πέντε επιθετικά μάζεψε η Παρτίζαν στο πρώτο πεντάλεπτο), με τον Πάντερ να βρίσκει γρήγορα ρυθμό, τον Καμίνσκι να γράφει το 22-13 στο ένατο λεπτό και τον Σίκμα να εμφανίζεται στον αγώνα.

Οι Πειραιώτες μπήκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο με Γουίλιαμς-Γκος, ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκη, Σίκμα, Ράιτ, ο τελευταίος έβαλε τρίποντο από τη γωνία για το 23-20, όμως η Παρτίζαν ενώ σπαταλούσε κατοχές, κρατούσε το προβάδισμα. Ο ΜακΚίσικ ισοφάρισε στο 28-28 την ώρα που ο Πάντερ είχε πλέον κουραστεί, όμως ένα φάουλ του Λαρεντζάκη και ένα αντιαθλητικό του ΜακΚίσικ που συνέχισε τη φάση, οδήγησαν σε 4/4 βολές του Πονίτκα και σε ακόμα 2/2 του Ντόζιερ για το 40-30 λίγο πριν από το ημίχρονο.

2ο μέρος

Το αμυντικό ριμπάουντ συνέχισε να είναι πρόβλημα για τον Ολυμπιακό και στην έναρξη του δεύτερου μέρους, με τον Καμίνσκι να σκοράρει για το 46-36 στο 24′ και για το 59-46 στο 30′. Η Παρτίζαν πήρε το τρίτο δεκάλεπτο με άνεση, με ισορροπία στο παιχνίδι της, με τους βασικούς του Μπαρτζώκα να μη βρίσκουν έστω ένα δίλεπτο σε άμυνα κι επίθεση για να ξαναμπούν στο ματς.

Το βρήκαν στο ξεκίνημα της τέταρτης, όταν με ένα μικρό 0-6 μείωσαν στους επτά και προβλημάτισαν τη Σταρκ Αρένα, με τον Γουόκαπ να βάζει γκολ-φάουλ για το 59-58 και το σερί να φτάνει στο 0-12. Ο Παπανικολάου έβαλε μπροστά την ομάδα του με αριστερό λέι-απ για το 62-61, ο ίδιος έγραψε το +3, όμως ξανά ο Πάντερ ήταν αυτός που ηγήθηκε για να βάλει την Παρτίζαν στη θέση του οδηγού. Όχι όμως για πολύ, καθώς ο Λαρεντζάκης πήρε τη σκυτάλη, ο Γουίλιαμς-Γκος έβαλε 2/2 για το 69-74 και κλείδωσε μία τεράστια νίκη για τον Ολυμπιακό.

Ο MVP του αγώνα

Τι ματς έκανε ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος… Σε 23:45 ο Αμερικανός έβαλε 17 πόντους (4/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/4 βολές), μάζεψε τρία ριμπάουντ, μοίρασε τρεις ασίστ, έκλεψε πέντε μπάλες (!) και καθοδήγησε τον Ολυμπιακό με μαεστρικό τρόπο και στη δημιουργία και στην εκτέλεση. Σπουδαία βραδιά για ένα παιδί που έχει κατακριθεί άδικα, όχι για την απόδοσή του, αλλά για το γεγονός ότι τραυματίζεται συχνά.

Οι δηλώσεις του Μπαρτζώκας

“Πρώτα από όλα επιτρέψτε μου να πω ότι η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική. Πέρσι είχα covid και δεν ήμουν εδώ σε αυτό το παιχνίδι, οπότε τώρα είχα την ευκαιρία να καταλάβω πόση ώθηση δίνουν οι οπαδοί στην Παρτίζαν. Για αυτό νομίζω ότι ήμασταν νευρικοί στις τρεις πρώτες περιόδους, χάσαμε ελεύθερα σουτ, χάσαμε ευκαιρίες με αντίπαλο λιγότερο και κυνηγούσαμε στο σκορ για παραπάνω από 30 λεπτά.

Στην τέταρτη περίοδο κυριαρχήσαμε και τρέξαμε ένα κομβικό 28-10 επιμέρους σκορ, ξεκινώντας από την καταπληκτική άμυνα, που έπαιξαν τρεις παίκτες, ο Παπανικολάου, ο Γουόκαπ και ο Γουίλιαμς-Γκος απέναντι στους επικίνδυνους σκόρερ της Παρτίζαν. Φυσικά ήταν ομαδική προσπάθεια. Πρέπει να πω ότι αυτή την περίοδο ο Γουόκαπ και ο Γουίλιαμς-Γκος δεν προπονούνταν, λόγω των τραυματισμών που έχουν και θέλοντας να προστατεύσουν τους εαυτούς τους. Οπότε αυτά τα τόσο έντονα 20 λεπτά ήταν καθοριστικά. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Έχουμε δύο ακόμα ματς για να μπούμε στα playoffs και να πάρουμε την υψηλότερη δυνατή θέση. Καλή επιτυχία στον Ζέλικο και την Παρτίζαν.

Όπως ξέρετε ο Μιλουτίνοβ έκανε μία επέμβαση. Έχει ήδη επιστρέψει στις προπονήσεις τακτικής και πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα θα μπει και στις προπονήσεις με επαφή. Νομίζω ότι χρειάζεται 7-10 μέρες για να επιστρέψει σε φόρμα EuroLeague. Πιστεύουμε ότι όσο περνάει ο καιρός θα τον έχουμε στις εγχώριες και τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις.

Ο Πετρούσεβ έχει υποστεί οστικό οίδημα. Δεν είναι κάτι σοβαρό, όμως το πρωτόκολο λέει ότι χρειάζεται 20 ημέρες για να επιστρέψει. Έχουν ήδη περάσει σχεδόν 10 μέρες, οπότε χρειάζεται 5-10 μέρες ακόμα.

Θέλαμε να σταματήσουμε το ρυθμό και τη δημιουργία που έχει η Παρτίζαν μέσα από την κυκλοφορία της μπάλας, οπότε παίξαμε άμυνα με αλλαγές στον Πάντερ. Ο Φαλ είναι πολύ καλός στο να μαρκάρει γκαρντ, όμως μετά είχαμε κάποια προβλήματα στα ριμπάουντ κόντρα στον Καμπόκλο και τον Καμίνσκι. Μιλήσαμε για αυτό στο ημίχρονο, γιατί η Παρτίζαν είχε 13 παραπάνω κατοχές στο πρώτο μέρος. Αν δείτε στο δεύτερο μέρος ισοφαρίσαμε αυτό το νούμερο. Κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μας”.

Οι δηλώσεις του Ομπράντοβιτς

“Πρώτα από όλα συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την νίκη. Παίξαμε απαίσια στα τελευταία δέκα λεπτά, δεχθήκαμε επιμέρους 281-0, για αυτό χάσαμε το παιχνίδι.

Μας σκότωσαν τα λάθη. Είχαμε τον έλεγχο του ματς, είχαμε διψήφιο προβάδισμα, αλλά χάσαμε τις μπάλες και κυριολεκτικά κάναμε δώρο τη νίκη στον Ολυμπιακό. Παίξαμε καταστροφικά στην τελευταία περίοδο, για να το πω ευγενικά.

Οι πέντε που ξεκίνησαν το ματς, το τελείωσαν κιόλας. Δεν υπήρχε βοήθεια από τους παίκτες στον πάγκο. Για πολλοστή φορά νικήσαμε τον εαυτό μας. Μετά από κάθε λάθος τιμωρηθήκαμε με εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Είχαμε μεγάλο αβαντάζ πριν την τελευταία περίοδο, αλλά μετά ακολούθησε μία σειρά από χαζά λάθη, σουτ που δεν έβγαζαν νόημα και χαμένες μπάλες. Όλα τελείωσαν όπως άρχισε η τελευταία περίοδος, πολύ πολύ άσχημα.

Ευχαριστώ τους οπαδούς για τη μεγάλη υποστήριξή τους και λυπάμαι πολύ που δεν ανταποκρινόμαστε σε αυτή με τον σωστό τρόπο”.

Η βαθμολογία

Τα άλλα χθεσινά αποτελέσματα

Ζαλγκίρις Κάουνας – Μιλάνο (87-73)

Μπάγερν – Μπαρτσελόνα (79-87)

Μπασκόνια – Αναντολού Εφές (76-97)

Βιλλερμπάν – Μονακό (77-87)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις