Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σλοβακία αρκούδα: Τρόμο προκαλεί το βίντεο
ΚΟΣΜΟΣ

Σλοβακία αρκούδα: Τρόμο προκαλεί το βίντεο

Σλοβακία αρκούδα: Πέρασε περίπου 20 λεπτά στο κέντρο τουριστικής πόλης - Ανάμεσα στους τραυματίες, και ένα 10χρονο παιδί

Στη δημοσιότητα δόθηκαν νέα πλάνα της αρκούδας που επιτέθηκε και τραυμάτισε πέντε ανθρώπους στη Σλοβακία, σύμφωνα με τα οποία φαίνεται να τρέχει στους δρόμους της πόλης Λίπτοφσκι Μίκουλας πριν κατευθυνθεί στο νερό για να κολυμπήσει. Ανάμεσα στα άτομα που τραυματίστηκαν, είναι και ένα 10χρονο παιδί, με αποτέλεσμα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η τουριστική πόλη της Σλοβακίας. Η επίθεση σημειώθηκε την Κυριακή 17 Μαρτίου, στους πρόποδες του όρους Τάτρας, κοντά σε πολυσύχναστα χιονοδρομικά κέντρα.

«Η αρκούδα επιτέθηκε σε πέντε ανθρώπους στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια αποσύρθηκε στο δάσος», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Βικτόρια Τσαπτσίκοβα, η εκπρόσωπος του δήμου. Τα θύματα, μεταξύ των οποίων και ένα 10χρονο παιδί, φέρουν γρατζουνιές και δαγκωματιές. Το γηραιότερο θύμα της αρκούδας είναι ένας άνδρας 72 ετών.


Τα μέτρα των αστυνομικών Αρχών

Οι αρχές ζήτησαν σήμερα από τους κατοίκους να μην απομακρύνονται από τον αστικό ιστό, ιδίως τα βράδια και νωρίς το πρωί, αφού η αρκούδα παραμένει ελεύθερη. Έξι ομάδες κυνηγών, αστυνομικών και ειδικών στην πανίδα της χώρας προσπαθούν να την εντοπίσουν. «Διαθέτουν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εξοπλισμένο με θερμική κάμερα, παγίδες και όπλα», είπε η Τσαπτσίκοβα.

Την Παρασκευή, μια Λευκορωσίδα κάτοικος της περιοχής σκοτώθηκε όταν δέχτηκε επίθεση από αρκούδα στην κοιλάδα Ντεμάνοφσκα Ντόλινα, επίσης στην περιοχή του Λίπτοφσκι Μίκουλας. Η γυναίκα, ηλικίας 31 ετών, έπεσε σε μια χαράδρα, καθώς την καταδίωκε η αρκούδα. Το 2021 ένας 57χρονος σκοτώθηκε, επίσης, από καφέ αρκούδα στην κεντρική Σλοβακία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπολογίζεται ότι στη χώρα ζούσαν πέρσι 1.275 αρκούδες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις