Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Μάιλι Σάιρους: Σπάει τα κοντέρ των πωλήσεων το «Flowers»
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μάιλι Σάιρους: Σπάει τα κοντέρ των πωλήσεων το «Flowers»

Μάιλι Σάιρους: Πρώτη σε πωλήσεις το 2023 με το «Flowers» - Οι νέοι καλλιτέχνες που βρέθηκαν σε υψηλές θέσεις

η η ηΗ γνωστή ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Μάιλι Σάιρους συνεχίζει δυναμικά την ανοδική της πορεία προς την κορυφή των τσαρτς. Τη Δευτέρα (26/02), μάλιστα, αναγνωρίστηκε το επιτυχημένο τραγούδι με τίτλο «Flowers» της Μάιλι Σάιρους ως το κορυφαίο σινγκλ σε πωλήσεις παγκοσμίως για το 2023. Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Αμερικανίδα τραγουδοποιός βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου που συντονίζει και διαχειρίζεται η Διεθνής Ομοσπονδία Φωνογραφικής Βιομηχανίας (IFPI). Το τραγούδι αποτελεί έναν ύμνο στον χωρισμό. Η τραγουδίστρια επιδιώκει να θυμίζει στον εαυτό της και στους θαυμαστές της ότι μπορούν να αγοράζουν τα δικά τους λουλούδια μετά από το τέλος μιας σχέσης. Το κομμάτι κέρδισε το παγκοσμίου φήμης Global Single Award της IFPI για το 2023, λίγες εβδομάδες αφού τιμήθηκε με δύο βραβεία Grammy.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της IFPI, το σινγκλ κατάφερε να αποσπάσει το ισοδύναμο 2,7 δισεκατομμυρίων streams από συνδρομητικές υπηρεσίες επί πληρωμή. Η Ομοσπονδία, με έδρα το Λονδίνο, αξιοποιεί και αναλύει δεδομένα από τις φυσικές πωλήσεις και ψηφιακές μεθόδους διανομής προκειμένου να καταλήξει σε έναν αντιπροσωπευτικό αριθμό. Ο Λούις Μόρισον, ο διευθυντής Διεθνών Charts της IFPI, παρέθεσε ότι: «Το να κατακτά την κορυφή των τσαρτ σε τόσες πολλές χώρες ταυτόχρονα, το τραγούδι, μαζί με το μήνυμά του υπέρ της ενδυνάμωσης, είχε απήχηση σε ολόκληρο τον κόσμο και αποτελεί τον ορισμό μιας πραγματικά παγκόσμιας επιτυχίας».

Νέοι καλλιτέχνες στους καταλόγους

Επίσης, στον κατάλογο των κορυφαίων 10 τραγουδιών, προστέθηκαν για πρώτη φορά, καλλιτέχνες από τη Νιγηρία και το Μεξικό. Το «Calm Down» του Rema σε συνεργασία με τη Σελένα Γκόμεζ βρέθηκε στη δεύτερη θέση, ενώ το «La Bebe» των Yng Lvcas και Peso Pluma στην έκτη θέση. Η Αμερικανίδα ποπ σταρ Τέιλορ Σουίφτ βρέθηκε στην 7η και 9η θέση με τα τραγούδια της “Cruel Summer” και “Anti-Hero” αντίστοιχα. Η ίδια αναγνωρίστηκε, την περασμένη εβδομάδα, ως η Καλλιτέχνιδα της Χρονιάς παγκοσμίως για τέταρτη φορά από το IFPI.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IFPI (@ifpi_org)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις