Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μαρινάκης για αγρότες: Η κυβέρνηση λύνει παθογένειες δεκαετιών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης για αγρότες: Η κυβέρνηση λύνει παθογένειες δεκαετιών

«Δεν υπάρχει ζήτημα αμφισβήτησης του ιερού ρόλου του πατέρα και μητέρας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με την ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια

Στις αγροτικές κινητοποιήσεις, αλλα και σε άλλα ζητήματα της επικαιρότητας, αναφέρθηκε σήμερα ο Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, τονίζοντας ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης απαντούν σε πολλά από τα προβλήματα των αγροτών. Μιλώντας στην εκπομπή «Νewsroom», ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπροσώπος επισήμανε ότι οι αγρότες έχουν το δικαίωμα να διεκδικούν, αρκεί αυτό να γίνεται χωρίς να κλείνουν οι δρόμοι. «Από το 2019 λύνουμε προβλήματα, κάτι που παραδέχονται και οι πιο σκληροπυρηνικοί. Ξεκινήσαμε να εφαρμόζουμε αγροτική πολιτική μη περιμένοντας να ξεκινήσουν τα μπλόκα. Η κυβέρνηση λύνει παθογένειες δεκαετιών» σημείωσε ο κ. Μαρινάκης εκτιμώντας ότι δεν πιστεύει ότι θα συμβεί κάτι που ξεπερνά τα όρια του νόμου. «Πολύ σημαντική είναι η ρύθμιση των χρεών των αγροτών που είναι σε βάθος δεκαετίας» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Όπως είπε, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μείωσε τη φορολογία των αγροτών και τον ΦΠΑ εκτός από την τιμή στο ρεύμα. «Στη συζήτηση του επόμενου προϋπολογισμού θα αποτυπωθεί ο τρόπος για την επιστροφή του φόρου στα καύσιμα, σύμφωνα με τα δημοσιονομικά περιθώρια». Ωστόσο, όπως είπε, αυτήν την στιγμή τα δημοσιονομικά περιθώρια εξαντλήθηκαν. Απαντώντας στο ενδεχόμενο να γίνουν αποκλεισμοί δρόμων τόνισε ότι αυτό δεν θα πρέπει να γίνει, προσθέτοντας ότι «είμαστε η κυβέρνηση που θεσμοθέτησε την παρεμπόδιση των εργαζομένων να πάνε στη δουλειά τους. Κάνουμε το αυτονόητο. Είναι συστατικό της Δημοκρατίας».

Δηλώσεις για ομόφυλα ζευγάρια

Μιλώντας για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια δήλωσε ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι και ότι «η πράξη θα απαντήσει στις ανησυχίες όλων όσοι διαφωνούν. Δεν υπάρχει ζήτημα αμφισβήτησης του ιερού ρόλου του πατέρα και μητέρας». «Η κυβέρνηση νομοθέτησε με τη ψήφο και άλλων κομμάτων και αυτό είναι μια καλή στιγμή για το Κοινοβούλιο» σημείωσε ο κ. Μαρινάκης. Ερωτηθείς για τους βουλευτές που επέλεξαν την αποχή ή την καταψήφιση δήλωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία βγαίνει πιο δυνατή. Δεν υπάρχει κατηγοριοποίηση των βουλευτών. Αυτή η κοινοβουλευτική ομάδα είναι η πιο αρραγής. Δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας». Σημείωσε μάλιστα ότι «πυρήνας της πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η ενίσχυση της οικογένειας, η μητέρα, ο πατέρας και τα παιδιά και όλα όσα με τα οποία έχουμε μεγαλώσει».

Σχολιάζοντας την στάση του ΚΚΕ δήλωσε ότι «δεν τον εκπλήσσει» ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι κρατάει την μεγάλη εικόνα ότι υπερψήφισε το νομοσχέδιο, κάνοντας ωστόσο αναφορά στην απουσία Πολάκη. Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ καυτηρίασε το μεγάλο ποσοστό αποχής και την στάση που κράτησε «λέγοντας ότι έχει κρατήσει τις παθογένειες του’ 80».

Δηλώσεις για μη κρατικά Πανεπιστήμια

Mιλώντας για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια ανέφερε πως «πουθενά στον κόσμο, όπου δημιουργήθηκαν μη κρατικά πανεπιστήμια, δεν υποβαθμίστηκαν τα Δημόσια Πανεπιστήμια». Αναφορικά στο εάν υποχρηματοδοτούνται τα δημόσια Πανεπιστήμια απάντησε αρνητικά. «Θέλουμε την συναίνεση. Θέλουμε να ακούσουμε σοβαρές προτάσεις για τα Πανεπιστήμια» είπε. «Προσχηματικούς όρους δεν χρειάζεται το νομοσχέδιο αλλά ουσιαστικές προτάσεις» το οποίο όπως τόνισε θα περάσει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις