Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Άρης – ΠΑΟΚ: Ντέρμπι που βρήκε νικητές τους κιτρινόμαυρους
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άρης – ΠΑΟΚ: Ντέρμπι που βρήκε νικητές τους κιτρινόμαυρους

Άρης - ΠΑΟΚ: Οι δηλώσεις του Γιάννη Καστρίτη

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (11/2) ο Άρης αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ για την 18η αγωνιστική της Basket League στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον. Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης βρήκε νικήτρια τον Άρη με σκορ 77-63. Αυτό το ντέρμπι το περίμενε με ανυπομονησία όχι μόνο η Θεσσαλονίκη, αλλά όλη η Ελλάδα. Και ο Άρης με τον ΠΑΟΚ έδωσαν τη μάχη που το ελληνικό μπάσκετ που είχε ανάγκη.

Πριν ξεκινήσε όμως το μεγάλο ντέρμπι, ήρθε η ώρα, που ήρθε η απόλυτη έκρηξη. Οι φίλοι του Άρη τραγουδούσαν ασταμάτητα. Και, την ώρα του τζάμπολ, έκαναν αυτό που ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλο: Πλημμύρισαν το γήπεδο με χιλιάδες λευκά χαρτάκια και φώναξαν ακόμα πιο δυνατά, δημιουργώντας μία μαγική ατμόσφαιρα.

Ο αγώνας

Στο 11-7 ανέβηκε ο Άρης με 6-3 εντός και 5-4 εκτός έδρας, που είχε τον Ρόνι Χάρελ σε καταπληκτική κατάσταση και με 21 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 7 κλεψίματα έκλεισε το παιχνίδι, αλλά και τον Λευτέρη Μποχωρίδη πανέτοιμο για μάχη. Ο Βασίλης Τολιόπουλος ήταν άστοχος στο μεγαλύτερο μέρος του σαρανταλέπτου, γέμισε ωστόσο τη στατιστική του χωρίς να σπαταλήσει κατοχές και στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου πάτησε το γκάζι. Έβαλε το τρίποντο για το 69-58 που ουσιαστικά έκοψε οριστικά τα πόδια των αντιπάλων του και ξανασκόραρε για το 72-58 που έβαλε φωτιά στο Παλέ.

Από την άλλη, στο 8-10 έπεσε η ομάδα του Φώτη Τακιανού (6-3 εντός και 2-7 εκτός έδρας), που είδε μόνο τον Τζαμούνι ΜακΝίς συνεπή σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Τάουνς, Γουίλιαμς, Άλστον, Μίχαλακ (στο ντεμπούτο του) δεν βοήθησαν, με τον ΠΑΟΚ να κινδυνεύει να μείνει εκτός εξάδας. Αν αυτό συμβεί, με τον Κολοσσό και την ΑΕΚ Betsson να τον καταδιώκουν, θα πρέπει να διεκδικήσει την 7η ή την 8η θέση μέσω των playouts. Με 3/16 τρίποντα έκλεισε το ματς ο Δικέφαλος, που έκανε και δέκα περισσότερα λάθη από τους γηπεδούχους τους οποίους θα αντιμετωπίσει εκ νέου το βράδυ της Πέμπτης (15/2) στον προημιτελικό του Final Eight.

Ο Άρης έκλεισε την πρώτη περίοδο με 10 εκτελεσμένα τρίποντα και δεν έκανε λάθος, ο ΠΑΟΚ είχε 11 εκτελεσμένα δίποντα και πέντε ασίστ για τέσσερα λάθη. Οι γηπεδούχοι σούταραν με μόλις 37% στο πρώτο μέρος, είχαν όμως επιθετικά ριμπάουντ και δεν σπατάλησαν κατοχές, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι εκτελούσαν με 52% για να μείνουν κοντά στο σκορ.

Με τον Τολιόπουλο να πατάει το γκάζι στις αρχές της τέταρτης ο Άρης πήγε στο +10 (65-55 στο 33′), έβγαλε ακόμη περισσότερη ενέργεια στην άμυνα και έπνιξε τον ΠΑΟΚ που δεν βρήκε λύσεις, δεν είχε καθαρό μυαλό και ενώ ήταν λιγότερο καταπονημένος (οι γηπεδούχοι προέρχονταν από ματς Δευτέρα και Τετάρτη), δεν απείλησε για την ανατροπή στο Αλεξάνδρειο.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Καστρίτη

“Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, δώσαμε τρία πολύ απαιτητικά παιχνίδια σε διάστημα τριών ημερών με αποκορύφωμα το σημερινό παιχνίδι. Δώσαμε ό,τι είχαμε και δεν είχαμε και μέσα από την άμυνα, φτάσαμε στην επικράτηση. Εντελώς διαφορετικός θεσμός, εντελώς διαφορετικό παιχνίδι αυτό της Πέμπτης, εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Θα ξεκουραστούμε, θα κάνουμε τις προσαρμογές μας και θα είμαστε έτοιμοι για να δώσουμε το 100%”.

Η βαθμολογία

Τα άλλα αποτελέσματα της 18η αγωνιστικής

Λαύριο – Περιστέρι (64-86)

Ολυμπιακός – Μαρούσι (93-87)

Α.Σ. Καρδίτσας – Κολοσσός Ρόδου (87-69)

Απόλλων Πάτρας – Προμηθέας Πατρών (56-84)

Απόψε (12/2)

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (20:15)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις