Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εύη Χριστοφιλοπούλου ΝΔ: «Έβλεπα ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν προχωράει»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύη Χριστοφιλοπούλου ΝΔ: «Έβλεπα ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν προχωράει»

Το ΠΑΣΟΚ ήταν περιχαρακωμένο σε λογικές καταγγελτικής αντιπολίτευσης του «όχι σε όλα», που δεν έπρεπε

Στους λόγους που την οδήγησαν να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σήμερα η Εύη Χριστοφιλοπούλου. Όπως είπε στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΪ παραιτήθηκε χωρίς καβγάδες αναφέροντας ότι ήδη από τότε που ζούσε η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά είχε φύγει από το think tank του κόμματος. «Έβλεπα ότι δεν προχωράει», τόνισε. «Η εποχή των μπλε και των πράσινων καφενείων έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Βλέπουμε και στο εξωτερικό μια σύγκλιση των κομμάτων προς το κέντρο» ανέφερε η κυρία Χριστοφιλοπούλου τονίζοντας πως στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να σκεφτούν «γιατί πολλοί και πολλές είχαμε αποστασιοποιηθεί και αποστασιοποιούμαστε και όλο περισσότεροι πλαισιώνουμε τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη που αυτή την στιγμή εκπροσωπούν το προοδευτικό κέντρο».

Αναφερόμενη στο ΠΑΣΟΚ τόνισε: «το κόμμα ήταν περιχαρακωμένο σε κάποιες λογικές της καταγγελτικής αντιπολίτευσης του “όχι σε όλα” ενώ δεν θα έπρεπε και έβλεπα ότι υπήρχαν πολλές φωνές σύμπραξης με το ΣΥΡΙΖΑ». Αναφερόμενη στη ΝΔ είπε ότι «σε μια πολυσυλλεκτική παράταξη έχει χώρο για πολιτικούς όπως εγώ» και υπογράμμισε ότι υπάρχει και η φιλελεύθερη πλευρά στη ΝΔ υπάρχει και το κέντρο.

Χριστοφιλοπούλου: Λαϊκίστικη και όχι προοδευτική δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην ερώτηση αν είναι εναντίον μιας συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων ανέφερε ότι δεν θεωρεί το ΣΥΡΙΖΑ προοδευτική δύναμη «τον θεωρώ λαϊκίστική δύναμη. Έχει ευθύνη πως πολιτεύτηκε τότε στις πλατείες των αγανακτισμένων». «Έγιναν προσπάθειες στο ΣΥΡΙΖΑ να φύγει από τον λαϊκισμό αλλά δεν το κατάφερε και ο κόσμος το κατάλαβε. Αυτή ήταν μία από τις κόκκινες γραμμές». Τέλος, σχετικά με τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια η κυρία Χριστοφιλοπούλου δήλωσε πως «υπάρχουν ευθύνες και στην πολιτεία και στους πρυτάνεις. Δεν πρέπει να αφήσουν τις μειοψηφίες να βιογραφούν και εξήγησε πως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να διεξαχθούν οι εξετάσεις όπως εξ’ αποστάσεως».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις