Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σάκκαρη Australian Open 2024: Αποκλεισμός για τη Μαρία
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σάκκαρη Australian Open 2024: Αποκλεισμός για τη Μαρία

Σάκκαρη Australian Open 2024: Η Μαρία Σάκκαρη (Νο8 του ταμπλό) αποχαιρέτησε νωρίς το πρώτο Grand Slam της χρονιάς χάνοντας με 2-0 από την Ρωσίδα αντίπαλο της που είναι στο Νο74

Η Μαρία Σάκκαρη πλήρωσε ακριβά τα υπερβολικά πολλά αβίαστα λάθη που έκανε (43 στο σύνολο) και γνώρισε αποκλεισμό σοκ από την Ρωσίδα Ελίνα Αβανεσιάν η οποία έπαιξε πολύ καλύτερα σ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης για τον 2ο γύρο του Australian Open. Ο αγώνας ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τη Μαρία, η οποία αν και έσβησε τρία μπρέικ πόιντς στο 1ο γκέιμ (βρέθηκε να χάνει 0-40) τελικά το έχασε και βρέθηκε με το καλημέρα σε μειονεκτική θέση.

Δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει

Η Σάκκαρη μπήκε στο ματς από το τρίτο γκέιμ και μετά, κι αφού μείωσε σε 1-2 και 2-3 κατάφερε να πάρει πίσω το μπρέικ ισοφαρίζοντας σε 3-3. Αντί όμως να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ, είδε την αντίπαλο της να απαντά με μπρέικ στο μπρέικ (3-4). Παρόλο που η Μαρία έσβησε σετ πόιντ στο 3-5 και μείωσε το σκορ (4-5) δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει με το σετ να κλείνει το 4-6.

Το 2ο σετ ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο (μπρέικ Αβανεσιάν), κι ενώ η Σάκκαρη κατάφερε να απαντήσει αμέσως με δικό της μπρέικ, δεν μπόρεσε να πιέσει με το σερβίς της με αποτέλεσμα η Ρωσίδα να προηγηθεί με ένα τρίτο μπρέικ στη σειρά. Η Σάκκαρη είχε την ευκαιρία για να κάνει το 2-2, καθώς από το 40-0 βρέθηκε στο 40-40 αλλά με δύο νέα αβίαστα λάθη έχασε και το γκέιμ και όλα κρίθηκαν στο 8ο γκέιμ.

Λάθη

Με το σκορ στο 3-4 και την Ρωσίδα να σερβίρει, η Μαρία έφτασε στο 40-40 όμως και πάλι έκανε τα λάθη στο κρίσιμο σημείο και σε στιγμές που φαινόταν ότι έχει φέρει τους πόντους στα μέτρα της… Έτσι η Αβανεσιάν έκανε το 3-5 και παρόλο που η Μαρία μείωσε και πάλι σε 4-5 δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με εξαιρετικό σέρβις γκέιμ έκλεισε το ματς και μια θέση στον 3ο γύρο του τουρνουά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις